Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký filmový horor, ve kterém se hrozbou nevinných lidí stává velké hejno nechvalně proslulých dravých rybek, kterým se podaří utéci z experimentálního vědeckého ústavu, financovaného americkou armádou. Jejich cesta vede přímo do blízkého jezera, které je vyhledávanou turistickou atrakcí a jehož břehy jsou v letních měsících obleženy lidmi, kteří se sem sjíždějí z celého širokého okolí, aby se tu opalovali nebo si zaplavali. V okamžiku, kdy se k jezeru blíží smrtelné nebezpečí v podobě hladových rybiček, přijíždí k jezeru také autobus plný malých školáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Luxusný braček Čeľustí. Pritvrdilo sa na krvavých záberoch, sadistickom holdovaní na telách, ktoré nezomierajú po pár uhryznutiach a v mukách si to odnesú až do konca. Navyše bola prekročená miera korektnosti a svoje si užijú tiež deti z tábora. Hlavní aktéri sú sympaťáci a bez okolkov film unesú v pasážach, kde sa hladné potvorky nevyskytujú. Tiež miesto toho, aby robili záchranné misie a vyťahovali ľudí z vody, ukradnú čln a vydajú sa opačným smerom zničiť ekosystém akousi chemikáliou, čo mi prišlo roztomilé. Veď ako všetkým aj mne boli životy dovolenkárov ukradnuté a sympatie patrili výhradne snaživým rybkám. ()

xargos 

všechny recenze uživatele

Tahle béčková záležitost mě v mládí minula, takže bez problémů lezu do vody, aniž bych čekal útok žravých rybiček. Doporučuji dívat se na tento film optikou doby, ve které vznikal, a nikoliv dle současných měřítek. Když se zamyslím na označením Komedie/Horor, musím uznat, že ten, kdo tento film takto označil, měl vlastně pravdu. Některé situace jsou hororové a jiné opravdu k smíchu. Pobavil mě skautský vedoucí, který strhává ze stromu svou fotku, prostřílenou šipy, a rozhlíží se, aby ho u toho nikdo neviděl:) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Přihlouplé, ale přesto kouzelné kultovní béčko o zabijáckých zmutovaných piraňách. Atmosféricky slibný začátek bere poměrně rychle za své  a vrháme se po hlavě do zběsilé plavby zdivočelého hejna ryb, jenž je vždy o krok dál než jejich natvrdlí náhončí. Tam na kost oberou  nohy staříka, tu sežerou tatínka a přes dětský tábor neomylně zamíří do právě otevřeného aquaparku na nedalekém jezeře vedeném naprostým debilem. Škoda, že s přibývajícími oběťmi pirani asi ztrácí chuť a místo pořádné obíračky většinou všechny jen tak přátelsky oždibují. Neurážející trojhvězdí. ()

misstake 

všechny recenze uživatele

No právě.. Byl to jeden z prvních "hororů", co jsem kdy viděl. A protože jednoho dne se mi nenabízela žádná zajímavější alternativa, zkusil jsem to znovu. Dostal jsem film, jehož scénář je obšlehnutý od Spielbergových Čelistí (které jsou asi tak o čtyři hvězdičky lepší), s tím rozdílem, že všechno, co u Stevena bylo fajn, tady jaksi znegovali. Je to nuda, příběh je stupidní, ale hlavním záporem pro mě byly strašně nesympatické postavy naprosto nelogicky a imbecilně jednající, a to klaďasové i záporáci. Samozřejmostí je také logika kulhající většinu stopáže. Tady prostě ani nostalgie nezabírá. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Toto se dá v pohodě shlédnout, ale nadšeného diváka hororů určitě zklame, že atmosféra je budována spíše na nenustálem napětí, než na nějakém hmatatelném strachu z dravých rybek. Jako hororová klasika tenhle film u mě nezafungoval ani za mladých let. Spíš mě zaujal příběhový rámec a dobře vyšroubovaný konec. Celkově ale není nutno se kvůli tomuto filmu nijak vzrušovat. 50% = 2+/5 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (21)

  • Universal Studios se pokusili zažalovat New Word pro kopírování filmu Jaws. Jelikož si tento film však Steven Spielberg zamiloval, Universal Studios od žaloby ustoupili. (PußyMagnet)
  • Piraně okamžitě prchají, když se v jejich okolí objeví větší predátor než oni. Skutečné piraně si nikdy netroufnou na živočicha, který je větší, včetně člověka. Napadají pouze živočichy menší než jsou oni, anebo ty, kteří již umírají. Takže agresivita masožravých rybiček známá z filmů je zcela mylná. [Zdroj: kukatko.cz] (PROCESOR)

Související novinky

Zemřel herec Dick Miller

Zemřel herec Dick Miller

31.01.2019

Ve věku 90 let zemřel v kalifornském Toluca Lake herec Dick Miller. Smutnou zprávu předal médiím rodinný mluvčí. Rodák z Bronxu má od svého debutu v roce 1955 ve snímku Apache Woman na svém kontě… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Piraňa má zase hlad

Piraňa má zase hlad

29.10.2005

V dubnu příštího roku by se měl začít natáčet remake slavného hororu Piraňa z roku 1978. Příběh o malých rybičkách s velkými zuby, které uprchly z výzkumného armádního střediska přímo do blízkého… (více)

Reklama

Reklama