Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! Malí válečníci je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (Universal)

(více)

Recenze (97)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl asi v 10 letech, a ani po dalších 10 letech neopustil svoje kouzlo. Moc se mi líbil příběh a taky jak je film natočen, Joe Dante má pro tyhle dětský filmy cit a už to dokázal několikrát(viz. Gremlins). I když tohle ke Gremlinům nedosahuje tak jsem se bavil, jen co trochu překáželo byly občas někteří herci. Co se ale musí nejvíce pochválit jsou efekty. Ty byly výborné. Film i když pro dnešního diváka nic nenabídne, tak člověka co na tom vyrůstal tak se mu to líbit bude. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Globotech Industries je americká spoločnosť, ktorá je svetovou jedničkou vo výrobe najmodernejšej vojenskej výzbroje a techniky. Rozhodli sa, že svoje technológie použijú i vo výrobkoch bežnej spotreby. Vstúpia na nové trhy. Zahája výrobu akčných figúrok pre deti. Keď zbrojárska firma začne vyrábať detské hračky neveští to nič dobré. Snímok "Malí válečníci" natočil v roku 1998 skúsený režisér Joe Dante. Vďaka jeho charakteristickému rukopisu to má príjemný retro vizuál filmov z konca osemdesiatých rokov minulého storočia. *** ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

1998? Devatenáctsetdevadesát osm a Joe Dante opravdu zastydnul v 80s pubertě, hrozně mu vždy jako hlavnímu pohunkovi Stevena Spielberga fandím, ale Malí válečníci jsou konceptuálně tolik pozadu. Triky stále vypadají slušně ale celé to hračičkovství ve spojení s opravdu divným příběhem mi nedělalo dobře na libidle. Snad jsem z tohohle ještě nevyrostl... 50 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vývojáři se v mnohém sekli a netuší, že jejich plastové hračky dosáhly lidské inteligence a v jednom městečku tak proti sobě dvě bandy (mutanti Gorgonité a elitní vojáci) válčí. A hravý režisér Joe Dante si léta páně 1998 splnil další ze svých dětských snů. Vůbec u toho naštěstí není politicky korektní a předkládá cynickou látku plnou černohumorných momentů, i když kdyby nemusel myslet na věkovou přístupnost a byl mnohem údernější a ještě víc satiričtější, bylo by to luxusní. Spolehnout se nicméně mohl na trikaře, kteří odvedli skvělou práci, a ta vynikne zejména v druhé půlce, kdy přibude bojových scén a nejednou nějakou hračku rozporcují na kusy. Hračky podpořené hlasy skvělých herců (Tommy Lee Jones, Frank Langella, Bruce Dern) místy kouzelně řádí, a to proto, že se tady rozhodně nezapomnělo na nadsázku. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova pohodova variace na valecny filmy, dokonce sem tu misty nejaky sceny poznaval, treba z Apokalypsy. Akorat mi prislo, ze vojaci jsou az moc velky drsnaci a prisery jsou az moc velky pochcanci, takze jsem ve vysledku fandil spis vojakum. Ale trikove jsou zvladnuty perfektne. Jinak herci jsou docela v pohode, zadny traparny se nekonaj, sem tam je nakej dobrej vtip a film v docela slusnym tempu odsejpa, taky diky paradni hudbe, takze jsme se celou dobu bavil. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Jeden z tvůrců hraček má přezdívku Gizmo. Stejné jméno nesla i jedna z příšerek ve filmu Gremlins (1984), který rovněž režíroval Joe Dante. (Campbell)

Reklama

Reklama