Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jestli se chcete pobavit s plejádou předních českých herců a stát se svědky humorných situací a záměn, nemohli jste zvolit lépe, než právě komedii autorů Jiřího Šebánka, Miloně Čepelky a režiséra Jiřího Chlumského. Příběh se odehrává koncem 2. světové války v malém českém městečku, z něhož prchají zbytky poražené německé armády. Němečtí důstojníci se ve strachu převlékají za vesničany, Češi zase v německých helmách pronikají přímo do německých transportérů. Tak se spustí lavina nečekaných záměn, převleků a přesunů, do nichž se rovným dílem zaplétají Němci i Češi, kominíci i černoši. Ve finále utíkají všichni před všemi... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (154)

Masrii 

všechny recenze uživatele

Film jako ideální pro nedělní večer. Co se mě týče, docela jsem se pobavil. Samozřejmě, že s takovýma Pelíškama se to nedá srovnávat, ale je to náš film, a rozhodně si jej cením výš než nějaké komedie z Hollywoodu. Děj je velmi spletitý ale s každým dalším spletení je zároveň vtipnější. Rozhodně nechápu, jak tomuto filmu někdo může dát odpad, to si rozhodně toto známé obsazení filmu nezaslouží a znamenalo by to, že Vám na rtech film nevykouzlil jediný úsměv a tomu nevěřím. 60% ()

Vaso 

všechny recenze uživatele

Žádné velké umění, ale lehká válečná komedie. Ukazuje humorně-absurdní pohled na válku probíhající v mikrovesničce kdesi v Čechách. "Nosný" příběh obsluhy lokomotivy připomíná Jirotkovo pověstné šlápnutí na začátek zasněžené klouzačky - krok už se nedá vrátit a jen těžko můžete uřídit další události. Tak nezbývá než držet rovnováhu a doufat, že zadek nedozná větší úhony. Jak tak pročítám "odpadové" komentáře, vidím, že to moc lidem nesedlo. Mě kupodivu ano a rád se na to dívám. ()

Reklama

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele

"Ooh, mein Gott !!" Das stimt !! Leider.. Tradiční tuzemské zlehčování a špatné pochopení, potažmo uchopení, tématu v naprosto obludné grotesce.. On by ten samotný únik ke komedii jistě nevadil, pokud by to ovšem bylo alespoň trochu vtipné.. Tady se ovšem žádný Velký flám nekoná, byť na konci jak po flámu jednoho bolí hlava.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Miloň Čepelka se asi inspiroval trilogií filmů: Kam se poděla sedmá rota?, Návrat sedmé roty a Sedmá rota za úplňku. Leč, to co vzniklo je tak šíleně špatný paskvil, že bych se divil, kdyby to tak Čepelka zamýšlel. Má to být bláznivá komedie, ale místo toho sledujeme kupu nudy bez špetky zajímavého nebo humorného. Našel jsem snad jen jedno nebo dvě místa, kde jsem se pousmál. A tak si na své přijdou jen milovníci výbuchů a vojenské techniky. ()

Woodstock odpad!

všechny recenze uživatele

“Make film, not WTF! Scheiße!“ Žánrově nezařaditelný paskvil. Komedie ani omylem a žánr “útrpná, nudná trapnost“ tu chybí. Ale jo, dal bych z útrpnosti aspoň tu jednu hvězdu, za nabílo napudrovaného černocha v náckovské uniformě. Ovšem jen pokud by mu Chýlková v přímém přenosu bílila jeho nadměrně vyvinuté afroamerické mužství, na které předtím tak nevěřícně (a natěšeně) valila své bulvy. Bohužel, žádné pudrování bimbase se nekonalo. Detailní záběr na černou kládu délky 25 cm (měřeno v klidovém stavu) byl z filmu na poslední chvíli, čili těsně před novinářskou projekcí, vystřižen. Škoda. Třeba bych podle toho údu konečně poznal, o jaký žánr se nebohý pan Chlumský vlastně pokoušel. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v městečku Jevišovice a Černínu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Původně obsazená herečka Dana Vávrová, sestra bývalé televizní hlasatelky Hany Heřmánkové, svou účast na projektu tenkrát na poslední chvíli musela z rodinných důvodů odřeknout. [Zdroj: měsíčník Cinema 05/1997] (cinema_cz)
  • Scenáristé Jiří Šebánek a Miloň Čepelka se během práci na scénáři inspirovali francouzskými filmy s obdobnou tématikou. První verzi scénáře spatřila světlo světa již v roce 1979. (Lynette)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno