Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Založeno na pravdivém příběhu masového vraha a kanibala A. R. Čikatila. Andrej Romanovič Čikatilo z Rostova v letech 1978 - 1990 prokazatelně zavraždil celkem 53 lidí různého pohlaví a věku. Nejdříve je pohlavně zneužil a pak trýznivým způsobem usmrtil. Vyšetřováním bylo také prokázáno, že část svých obětí i pojídal. Popraven byl 14. února 1994 střelou do týla. Podle těchto událostí byl natočen film Evilenko s Malcolmem McDowellem v hlavní roli. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

gumolit 

všechny recenze uživatele

Akurát skvelý výkon Malcolma Macdowell ale ani to nezachráni tak slabý a dokonca aj vymyslený príbeh pretože to že Evilenko bol v KGb alebo že hypnotizoval svoje obete je viac než smiešne a trápne už ked točím film podľa skutočnosti tak si nevymýšlam!To radšej Občan X ten bol lepší a pravdivejší! Fakt slabota sklamanie u mna! ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

¨Jsem šílená zrůda, omyl přírody.¨ A. R. Čikatilo. Zajímavá je závěrečná část filmu, kdy po Evilenkově popravě asi rok poté Americká ambasáda žádá vydání Evilenka živého. Film z italské dílny je depresivní, jak atmosférou tak politickým cítěním. Výborně se blýsknul novozélanďan Marton Csokas v roli mazaného inspektora a Frances Barber jako psycholog a soukromé očko. McDovvellovi se sice nevyrovnají, ale aspoň to nestojí celé jen na něm. ()

Reklama

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Musim říct, že mě to příjemně překvapilo, protože točit film o masovým vrahovi podle skutečný události je samo o sobě docela náročný, ale troufnu si říct že tady se to povedlo.. neni to nic dechberoucího nicméně to patří k tomu lepšímu co jsem zatim o masových vrazích viděl.. Malcolm McDowell to zahrál výborně a v tomhle filmu se mi dost líbila i hudba.. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly. To by mohlo platit pro celý tenhle film. Ten je po řemeslné stránce obstojně udělaný, McDowell hraje dobře a hudbu dělal Angelo Badalamenti. Tak kde je problém? Problém je v tom, že scenárista a režisér David Grieco je idiot, který si myslí, že je třeba Chikatilův příběh ještě něčím vyšperkovat. Grieco zcela bez uzardění lže a vůbec mu to nevadí. Spolupráce s KGB? Hypnotické schopnosti? Ale no tak. Nikdo nemůže být takový idiot, za jakého ho pan scenárista má. Tenhle film uvádí diváka v omyl, a to jen proto, že je pan tvůrce za 1) Debil bez pokory, co si myslí, že umí napsat lepší příběh než sám Chikatilo. Za 2) Velký umělec, který používá vše jako neohrabanou metaforu. Osobně nevím co je horší. Kdo chce vidět, dobrý film, kde se bude Andrei Chikatilo vyskytovat, doporučuji Občana X. Tam tvůrci věděli, co vlastně dělají. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Kvalitní okamžiky snímku totálně smetla filmová fantazie a tedy odklon od reality, jinými slovy debilně napsaný scénář. S takovýmhle tématem mohl vzniknout druhý Zodiac, stačilo se jen držet vražd, vraha a nemíchat do toho všeho ty pindy o zhypnotizování a o rodinných trampotách vyšetřovatele, které stejně nikoho nezajímají. Totálním hřebíkem do rakve případné přítomnosti jakékoli kvality byla ona nudistická konfrontace vyšetřovatele a vraha, to jsem se bohužel upřímně zasmála z návalu nesoudného kreténismu tvůrců filmu. Nemám nic víc, co bych napsala, prostě mizerné, zbytečné a neuvěřitelně trapné. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Andrei Romanovich Chikatilo si získal prezývky "The Mad Beast", "The Rostov Ripper" a "Citizen X". (Carol Pifková)
  • Prediktory Chikatilových činov: izolacionizmus, psychicky týraný matkou, skúsenosť so smrťou a krvou, impotencia a obeť šikany. (Carol Pifková)
  • Andrei Chikatilo (Malcolm McDowell) byl narozen 16. října 1936 v Jabločnoje Ukrajina a popraven 14. února 1994 v Novočerkassk Rusko. Byl otcem dvou dětí a to Yuri Chikatilo a Lyudmila Chikatilo. (Albydeeere)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno