Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktivní Emily, manželka bohatého spekulanta s cennými papíry, se tajně schází s malířem Davidem Shawem. Milenecký vztah ale manželovi nezůstane dlouho utajen. Protože se v poslední době svým podnikáním dostal do svízelné finanční situace, rozhodne se pro radikální krok. Navštíví milence své ženy pod záminkou koupě obrazu a pak mu nabídne obchod zcela jiného druhu. Ví, že se Shaw ve skutečnosti jmenuje Winston Lagrange a malovat se naučil ve vězení, kam se dostal pro podvody. Steven, který nutně potřebuje manželčiny peníze, nabídne Davidovi půl milionu dolarů, když Emily zabije. Aby na dobu vraždy měl neprůstřelné alibi, vypraví se do klubu. Emily ale muže, který ji přepadl, ve rvačce zabije. Steven, který po příchodu domů předstírá starost o svou ženu, zjistí, že pod maskou vraha není manželčin milenec, ale někdo jiný. Detektiv Karaman, kterému je případ svěřen, Stevenovi příliš nevěří. Navíc se ozve Shaw, který nahrávkou, na které Steven domlouvá vraždu své ženy, ho chce vydírat. Emily začíná tušit, že něco není v pořádku. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Herci tohoto filmu jsou jeho hlavní a nejdůležitější devizou. Jenže ačkoliv jsem očekával kvalitní thriller, dočkal jsem se spíše průměrného příběhu, u kterého se vůbec nedivím, že se mi vyhýbal celou tu dobu. Všichni ti herci se totiž představili v daleko kvalitnějších filmech a tento prostě vyhrál druhou třídu. K tomu je na něm hrozně vidět devadesátkový feeling, který mě dneska už dvakrát neoslní. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

K 50. narozeninám Gwyneth Paltrow jsem si ji našla jako manželku Michaela Douglase. A Perfect Murder patřila dlouho k filmům, které mi unikaly, ačkoli thrillery s Douglasem zbožňuju a tady navíc hraje zápornou roli. Ale ve své době se ty filmy podobaly jako vejce vejci, jejich ryzí jedinečnost je mnohem víc rozpoznatelná až zpětně. Tady je navíc kouzelný vyšetřující Hercule Poirot, tedy David Suchet jako Mohamed Karaman, kterého hraje s obdobným kouzlem jako toho svého Belgičana. Jediný problém představuje příliš jalový výkon Vigga Mortensena. ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Výborný thriler so skvelým scenárom a úžasným Michaelom Douglasom v diabolsky zápornej ulohe .Herecky to skvele dopĺňa tajomný a naprosto originalny David Suchet a vizuálne zas krásny Viggo.Dala by som 5 hviezdičiek,ale neznesiem pohľad na suchopárnu,jednotvárnu,asexuálnu a herecky vrcholne nezáživnú Gwyneth Paltrow. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Malíř Viggo několikrát smočí (a nejenom štětec), Gwyneth smilní jako by byla v Se7en a Douglas v roli chladnokrevné toalety kuje pikle, neboť zase chce peníze těch druhých.. Hitchcock sem, Hitchcock tam…, já viděl dobře zahraný, svižně odsýpající thriller s velmi konzervativním rozuzlením, nicméně Davisův vrchol s názvem Fugitive to jen zlostně kope do kotníku. Apropo, Hercule působil dojmem, že ani není schopen zjistit, který holič ho zbavil porostu pod nosem, ale nakonec případ uzavřen a salám alejkum.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvely devätdesiatkovy thriller so spickovym scenarom. V prvej polovici sledujeme perfektnu pripravu vrazdy, ktora sa v druhej polovici zvrtne a tak musi pachatel az do konca neustale pohotovo improvizovat a pritom to nepôsobi nevierohodne prekombinovane. Douglas si svojho bezcitneho parchanta poriadne vychutnal. Skvela je aj Gwyneth Paltrow ako jeho uboha manzelka, ktorej to postupne zacne dochadzat. Slabsi mi pripadal len Mortensen u ktoreho nechapem jak mohol tak dlhe roky hrat tak priemerne dokial z neho Cronenberg nevydoloval vo svojich filmoch strhujuce vykony. Jedina vec, ktora mi na filme trochu vadila, bola slaba angazovanost policie a nevyuzitost Davida Sucheta ako vysetrovatela. Pochvalu si zasluzi skvely soundtrack, ktory filmu dodaval napinavu atmosferu. Vysledkom je kvalitny thriller, ktory aj po rokoch stale bezchybne funguje. 8/10. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Obrazy, které se nachází u Davida doma, jsou skutečnou tvorbou herce Vigga Mortensena, který roli malíře Davida Shawa ztvárnil. (Xavi6)

Reklama

Reklama