Reklama

Reklama

Spirit je příběhem zavražděného policisty Dennyho Colta (Gabriel Macht), který se za záhadných okolností vrací na svět jako maskovaný bojovník se zločinem, známý pod pseudonymem Spirit. Ve snaze zbavit Central City zločinu se pouští do boje s těmi nejhoršími kriminálními živly a nezastaví se před ničím, dokud nedojde spravedlnosti ten nejobávanější a nejšílenější z nich – Octopus (Samuel L. Jackson). Spiritovy osudy jsou ale úzce propleteny i s celou řadou půvabných žen, ať už jde o Octopusovu pobočnici Silken Floss (Scarlett Johansson), svůdnou zlodějku Sand Saref (Eva Mendes) či třeba šílenou tanečnici a vrhačku nožů Plaster of Paris (Paz Vega). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (554)

novoten 

všechny recenze uživatele

I přes těžkopádné dialogy, nejšestákovější zápletku a jen velmi nesmělé pokusy o odlehčení situace má Spirit ve své naivitě a vydřené, daleko za pomyslnou hranu města hříchu stylizované, vizuální stránce něco do sebe. Můj oblíbený Miller si na scenáristické i režisérské stoličce počíná jako ten nejneobratnější slon v porcelánu a já se na něj přesto nedokážu zlobit. Snad protože byla tahle ulička slepá od první klapky a přesto s láskou dokončená. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejujetější vysokorozpočtový komiksový film... a taky největší ptákovina do které kdy vlezl Samuel L. Jackson a kolem něj ty nejkrásnější holky v hollywoodu. Jen škoda že krom právě těch holek a ksychtícího se Jacksona není Spirit zajímavý lautr ničím, vizuálně vypadá na rozdíl od Sin City vcelku hnusně (až na ty holky, samozřejmě) a na něco jako dynamické akční scény se tu dá s klidem zapomenout. Přestylizace a vyložená snaha o ujetost uber alles... a odnáší to všechno od příběhu, přes herce, akci, i dynamika a gradace vyprávění. A bohužel, ani to není vtipné tím (ne)chtěně cheesy způsobem ve stylu Flashe Gordona... jen rychle zapomenutelná hovadina. 3/10 ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Frank Miller se bezpochyby pokoušel o záměrnou parodii, jíž chtěl podepřít a ozvlášnit (ne)barvitě zvolenou vizuální formou, ani s jedním však neumí řádně zacházet, stejně jako se solidně rozvrženou a následně nevyužitou ústřední zápletkou. Film drhne celkově i v jednotlivých situaích, v nichž tak jakýkoliv pokus o vtip mizí v prvních desítkách vteřin a postavy nemají víc než jednu vrstvu, do čehož bohužel spadají i odpovídající herecké výkony, resp. přehrávání většiny zúčastněných. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi originální comics. Frank Miller opět dokazuje svůj velký cit pro vizuální stránku filmu. Ke spolupráci si přizval neokoukaného Gabriela Machta, který po celou dobu nesejme svou masku, protivníkem je mu Samuel L.Jackson a to vše doplnuje sličné trio Scarlett Johansson, Eva Mendes a Stana Katic. Zajímavé a nevšední zpracování vytváří podmanivou podívanou, která v comicsovém žánru dost vybočuje z řady. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Frank Miller .. Vrchol povrchnosti a impotence. O comicsu Spirit jsem věděl hovno, a díky comicsové adaptaci od Millera vím stejné ba větší hovno než před tím. Žádná výrazná myšlenka nebo pamětihodná scéna - jen kurevsky hustá nuda a spousta wtf momentů. Ani ty kočičky, které má Miller rád nezlepšují dojem - jsou jen fajn (pokud jde o dvounohé) ovšem kapu nesnášenlivostí (pokud jde o čtyřnohé..). Sračka! ___ Čekejte na WATCHMEN, to je jiná škola!!;-)) ()

Galerie (83)

Zajímavosti (18)

  • Sólový režijní debut Franka Millera. (Elisebah)
  • Frank Miller nad režírováním filmů hodně váhal. Měl strach, že si bere velké sousto. (Pattrick)
  • Herečka Eva Mendes neuměla v době natáčení plavat, a tak se podvodní scény natáčely na souši. (Dr Lizal)

Související novinky

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

Woody vyměnil krásu za... zkušenosti

15.02.2009

Všechno se točí kolem Woodyho Allena. No... možná ne tak docela, ale my už jsme si s ním dnešní nálož novinek nějak poslepovali ;-). Takže především je tu Woodyho nový film, který asi nebude tak… (více)

Millerova další komiksová vykopávka

Millerova další komiksová vykopávka

22.12.2008

Byl velkou inspirací pro George Lucase. Jeho první dobrodružství si čtenáři přečetli v roce 1928 v pulpovém magazínu Amazing Stories. Pak se proslavil v dlouholetém komiksovém stripu, později se stal… (více)

Když se nedaří, je dobré začít znova

Když se nedaří, je dobré začít znova

07.08.2008

Věděl to Christopher Nolan a rozhodl se natočit Batmana od začátku. Věděl to i Louis Leterrier a dal novou šanci Hulkovi. A evidentně to ví i Frank Miller a Jason Statham. Na comicsovku Daredevil si… (více)

Reklama

Reklama