Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 042)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Film horlivě rozutíkaný do všech tématických koutů (vztah, děti, práce, úspěšný kamarád proutník, pejsek), že vlastně nevypráví vůbec o ničem, ale pouze vyplňuje čas situačním humorem a životními pravdami (přičemž občas jsou to "životní pravdy"). Závěrečný vodopád slz jsem si výjimečně neužil - proběhl pouze proto, že mi bylo silně fyzicky nepříjemné se mu bránit (závěrečnou psí scénu jsem asi nejen já prošel na vlastní kůži úplně stejným způsobem se vším všudy) a zadržovat ho. Ne vážně, tak odporný tlak na emoce jsem snad nezažil a troufám si tvrdit, že hraničí se sprostým obtěžováním! :-) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"A dog has no use for fancy cars, or big homes, or designer clothes. A waterlogged stick will do just fine. A dog doesn’t care if you’re rich or poor, clever or dull, smart or dumb. Give him your heart, and he’ll give you his. How many people can you say that about? How many people can make you feel rare, and pure, and special? How many people can make you feel...extraordinary?"... Nečekaně upřímný a chytrý film o tom, že život není vždycky peříčko. Tvůrci postupují od kytky přes psa k dětem a během toho reflektují všechny maléry a radosti, které s tím souvisí. Žádný zbytečný patos, žádné laciné vztahové hrátky, čistá pravda, která vás pohltí a na konci nechá v slzách. I přes laciné plakáty nejde o snímek typu "pes se chová jako člověk na čtyřech nohách a je vtipné třeba to, že umí nastartovat auto". Marley a já není ničím víc, než věrným otiskem každodenních problémů, se vším "dobrým i zlým, dokud nás smrt nerozdělí". Zcela bez debat nejlepší vztahový mainstreamový americký film posledních let. P.S. Herci jsou fantastičtí. Owen Wilson nikdy nepůsobil tak „herecky vyspěle“, Jennifer Aniston je k pomilování i v okamžiku absolutního vyčerpání, charismatický Eric Dane potvrzuje komiksový potenciál a Alan Arkin je v roli šéfa, který „se nikdy nesměje“, jednoduše okouzlující. A Marley… pohled do těch očí jen tak nezapomenu (ano, byl to podraz, ale k životu to patří). ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Je pro mě hrozně těžký sledovat, jak Jennifer stárne. Pořád ji mám zafixovanou v paměti jako sexy Rachel z Přátel. Make-up sice něco zakryl, ale už to není ono. Když pominu tuto prkotinu, tak mám na film jen samou chválu. Pár je sehraný a děsně jim to spolu sekne. Zábavné scény plynule střídají ty vážné. Při závěru jsem dokonce uronil nějakou tu slzu a to se mi stalo naposledy u Forresta Gumpa. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama s prvky komedie, které má hodně do sebe. Sledujeme dvojici Owen Wilson + Jennifer Aniston od jejich svatby, plné nadšení, nadějí, energie a plánů do života, vidíme, jak v průběhu let nastupují komplikace, ne vše vychází podle snů a přání, je třeba dělat kompromisy v práci i v osobním životě. Komediální složku zastupuje zejména v první polovině filmu rozmazlený labradoří živel Marley, ale nejspíš každý majitel psa vám řekne, že si s tím svým chlupatým poděsem užil mnohem více srandy. Posledních 20 minut se mě velmi osobně dotýkalo, sama totiž vlastním psího důchodce a sledovat, jak z něj odchází vitalita není vůbec snadné. Jinak řečeno: bránila jsem se marně, slzy mi promáčely ksicht. Nejsem filmem nadšená, ovšem ta jeho snaha ukazovat život reálně je sympatická, velmi váhavě proto dávám slabé 4*. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zlato, ja sa síce smejem, ale myslím to vážne.“ Podobne, ako najlepšie športové filmy, ani najlepšie filmy o zvieratách nie sú o zvieratách: šport/zviera sú len šikovný prostriedok, ktorým tvorcovia hovoria o ľuďoch. Marley a ja nie je o psovi (napriek tomu, že je skoro v každom zábere). Je o nás, o tom. O tom, ako domáce zviera nenápadne (milimeter po milimetri) ovplyvňuje náš každodenný, stereotypný život. Našu súčasnosť. Našu budúcnosť. Bez toho, aby sme si to naplno uvedomovali. A keď umrie, umrie kus z nás. Výborne zrežírované TONY klišé, ktoré sú presne na tých miestach, na ktorých mali byť, aby to zapôsobilo (vrátane povinného, ale fantastického, finále). Rozpočet 60 miliónov, celosvetová tržba 244. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (20)

  • Chyby vo filme: Keď John (Owen Wilson) berie zo skrine pohár, tak ju nechá otvorenú. V ďalšom zábere si môžeme všimnúť, že skriňa je už zavretá. (ShortyIC)
  • Ve scéně, kdy John (Owen Wilson) vyzvedne Jenny (Jennifer Aniston) z letiště a přijedou ke garáži, Jen se vítá s novým pejskem. V původním znění mu však neříká Marley ale Miley. (Geriel)
  • Johnovy rodiče hrají skuteční rodiče jeho představitele Owena Wilsona. Jeho matka měla problém s tím, aby jej při natáčení neoslovovala "Owene". (Tolf)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama