Reklama

Reklama

Seirei no moribito

(seriál)
  • Japonsko 精霊の守り人 (více)
Japonsko, 2007, 10 h 50 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Nahoko Uehaši (kniha)

Kamera:

Kódži Tanaka

Hudba:

Kendži Kawai

Hrají:

Mabuki Andó, Majumi Asano, Akihiko Išizumi, Keidži Fudžiwara, Masuo Amada, Juki Masuda, Wasabi Mizuta, Hiroši Naka, Fumihiko Tačiki, Hadžime Iidžima (více)
(další profese)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Balsa, potulná bojovnice, jež bojuje s kopím, si dává za úkol zachraňovat životy druhých, aby odčinila hřích z minulosti. Na své cestě jednoho dne zachrání náhodou prince, a dostane proto za úkol od jeho matky stát se jeho osobní strážkyní. O život mu totiž usiluje vlastní otec, císař, neboť prince posedl tajemný vodní démon a jeho smrt má ubránit zemi před hrozbou sucha zvěstovaného každých sto let Znamením Sucha. Balsa nechá zapálit princovy komnaty, snažíce se nastrojit princovu smrt, a označena za žháře a únosce prchá před elitními císařskými lovci, protože ti se nedají tak snadno oklamat. (Idaho)

(více)

Recenze (64)

Scylla 

všechny recenze uživatele

Dokonalost!!! Jedno z nejlepších anime, co jsem doposud viděla! Originální poutavý příběh, nádherná hudba a perfektní animace, k tomu inteligentní dialogy na jedničku. Výborně napsané postavy se chovají a jednají tak lidsky a reálně, že by jim mohl kdejaký hraný film závidět (+ absence uřvaného děcka, či jiné vyloženě otravné postavy, potěší:)). Prostě u mě samá pozitiva! (nejsem na dlouhé povídání - skvělých věcí je na tomhle počinu spoustu - radši se na to sami podívejte;) 26 dílů plných dobrodružství, adrenalinových soubojů, přátelství a fantazie. U mě 100% a bonusová * navrch. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak předat světu zenovou moudrost, historické poučení a plně dospělé fantasy anime? To "jen" vezmete pořádnou knihu, Kenjiho Kamiyamu, a řeknete "udělej to jak nejlíp umíš". A že on umí opravdu hodně dobře;) Proč je Seirei No Moribito objektivně tak vynikající, asi nejpřesněji popsal Marius, takže já jen dodám, že byť už putování prince Čaguma a jeho ženského yojimba pamatuje na poměry animační techniky celkem pěkných pár let, jsou příběhy kopinice Balsy nádherně animovaným uceleným příběhem čerpajícím z východních náboženství/filozofií a vplétajícím je naprosto nenásilně do epického příběhu o takových těch věcech jako je čest, oddanost a tak podobně. Výborná, silná záležitost bez zbytečně okázalých efektních záběrů - bojové scény tu díky smyslu a efektivnosti každého pohybu vypadají reálně nejenom na poměry anime (nemyslím ninja vsuvky a magii, která se tu taky používá;)). Já si těch 26 dílů neskutečně užil, i když první dva nebo tři jsem čekal, jak se to vlastně celé bude vyvíjet. Potom mě Seirei No Moribito naprosto pohltil. A navíc mě napadla kacířská myšlenka - že by snad Balsa mohla být větší kočka než Motoko:) Jednoznačných 100%. ()

Reklama

Bajda 

všechny recenze uživatele

Kenji Kamiyama se po kyberpunkových, filosofických (a skvělých :-)) Kôkaku kidôtai pustil do něčeho úplně odlišného a vychází mu to parádně. Místo budoucnosti nacpané technikou se seriál odehrává v době, kde nejlepšími zbraněmi byly meče a luky. Zatím jsem shlídl jenom prvních pár dílů, ale už z těch můžu říct, že je to jedno z nejlépe nakreslených anime jaké jsem kdy viděl. Krásná hudba je samozřejmostí a jediné co mi tentokrát moc nesedí jsou písničky v openingu a endingu. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Guardian of the Sacred Spirit je žhavým kandidátem na anime roku, a to nejen díky skvělému, dospělému příběhu, který v sobě kombinuje fantasy s asijskou kulturou provázenou detailní animací a dobrým soundtrackem od Kenji Kawaie – OP a ED jsou naopak poměrně slabé. Celou dobu trvání seriálu mě překvapovalo, jak se seriál zaměřuje na zdánlivě bezvýznamné detaily všedního lidského života a lidské činnosti. Všechny tyto body spolu s poselstvím o rovnováze, o věčném koloběhu života, o nezabíjení a o tom, že největším zlem na světě je nevědomost, vytváří obrovský dojem filmovosti, tudíž mi nezbývá jinak nežli hodnotit 100 % ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že si tenhle seriál udrží laťku kvality animace, nastavenou prvním dílem. Ale udržel. A co víc, filmovou animaci zde perfektně doplňuje hudba... po technické stránce si prostě už nejde přát víc. Ani příběh nezklamal, a tak si Seirei no Moribito 5* zaslouží s velkou lehkostí. Nejlepší čistě fantasy anime od dob 12 Kokuki. ()

Galerie (62)

Reklama

Reklama