Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Garážový trash rock ako červená niť v svete hnusu. Ex drummer svojou beznádejou upomína Korineho Gummo (I keď nieje ani spolovice tak silný) avšak svojim outsiderským exhibicionizmom i miernou originalitou je mi veľmi sympatický. škoda len že korčuluje na tenkej hranici humoru čierneho a buranského čím sa stáva zábavnou no zľahka prázdnou režijnou hračkou. Také silnejšie 3* ()

Bones! odpad!

všechny recenze uživatele

Za prvních cca 20 minut by si asi zasloužil lepší hodnocení, ale pak se to zvrhlo v samoúčelnou kravinu a to co na začátku připomínalo pokus o recesi, zapadlo pod vrstvou trapností. Rozhodně se nepohoršuji nad zobrazováním násilí, sexu a všemožných nekonvenčních záležitostí, nicméně dělat kult z filmu, kterej si klade ambice snad jenom šokovat co možná nejbrutálnějšími scénami a přitom postrádá nějakou myšlenku mi přijde přinejmenším přehnaný(Se zamyšlením nad manipulátorstvím, které by se mohlo nabízet, se nespokojím). Ale dovedu si představit, že si na tomhle snímku někdo něco najde. Navzdory mnoha jiným odpadům, ale nemůžu říct, že bych litoval návštěvy projekce. Když nic jiného stal se podnětem k zajímavé diskusi. ()

Reklama

geklon

všechny recenze uživatele

Viděl jsem hodně...víc než ve filmech na vlastní oči, ale tohle je extrémně znepokojující. Asi pro to, že takovýhle život lidé žijí. Někteří. Ale nikdy jsem s tímto způsobem pomalého umírání nebyl konfrontován v takhle extrémně neutěšené formě, né na plátně. Všechno se zdá jako naschvál vyhrocené do naprostého extrému, ale funguje to. Jsem naprosto drcen každým záběrem. Na co příběh, když stačí velehnus formou civilizační genocidy, kde si respekt získá každej půlmetrovej čůrák...Na mě až moc sebestředný. Muzika na výbornou.....a kde jste byli Vy když zabili krále Boudewijna? ()

MissyRock 

všechny recenze uživatele

Zvrhlá, agresivní, anarchistická, surová, brutální.... ale opravdu zajímavá a fascinující podívaná ponuře natočená, kterou doprovází jedinečný výběr skladeb. I když jsem v některých pasážích měla chuť film vypnout, neudělala jsem to, za což jsem ve výsledku vděčná. A ne, nechtěla bych mít nic do činění s Big Dickem... :D ()

jojoping 

všechny recenze uživatele

Film je zmesou nekonvečnosti, nespútanosti, neetičnosti, nevraživosti, neslobody a hlavne nevkusu. Rozbíjanie ženských hláv tehlami, mužský sex na hajzlíkoch, týranie otca a či znásilňovanie 6-ročnej dcéry sa tu prezentuje ako bežná denná realita. Celú atmosféru podčiarkuje psychodelická hardrockovo-punkovo-metalická hudba. Čo viac si môže divák priať? Tento film si nájde svoje dva protipólne tábory. Jedna skupina bude vychvalovať vynikajúci kultový film a druhá ho bude považovať za odpad. No a potom som tu ešte ja v samostatnej kategórií. U mňa pocity zostali niekde na polceste a náklonnosť k obidvom skupinám vyjadrujem pomerom fifty-fifty. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Fiktivní kapela Harry Mulisch je pojmenována podle významného ninozemského spisovatele. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu (1994) Hermana Brusselmanse. (Terva)
  • Film měl původně natočit režisér Jan Bucquoy. Pro nedostatek peněz bylo však natáčení odloženo a započato až s desetiletým zpožděním. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama