Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama z produkce BBC je v podstatě pokračováním příběhu o doktoru Jekyllovi a panu Hydeovi. Je rok 2007 a doktor Jackman čelí své druhé osobnosti s pomocí moderní technologie (GPS, diktafon, atd.), ale i to se zdá být málo. Musel opustit rodinu, aby je uchránil, a navíc po něm pase tajemná organizace, která existuje jen proto, aby jej zkoumala. Pan Hyde totiž může být dalším krokem v evoluci... (Kessler)

(více)

Recenze (61)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez. Hned první díl nasazuje hodně vysokou laťku, která se ještě zvýší s příchodem Hydea na scénu. A drží to další čtyři díly. Pátý s šestým malinko zaostává a nebýt finální scény, málem bych řekl, že na závěr se tu vyměklo. Jako celkek je to výborná podívaná, která mě zaujala o fous víc než Sherlock (a není divu - přestože chemie mezi protagonisty funguje v obou sezónách, druhé díly mají z jakéhosi důvodu o dost slabší příběh než první a třetí). Na toho chlapa Moffata si fakt musím dát větší pozor... Navíc, skvělé obsazení, od Nesbitta přes Bellman až po tu v psychologii vytrénovanou zdravotní sestru;) ()

Molir 

všechny recenze uživatele

V soucasnosti odehravajici se horrorove ladeny sequel Jekylla & Hydea. Miniserie z produkce BBC, IMO hoooodne povedene, hodnoceni zatim po trech dilech (ze sesti?), pokud to bude nadale postupne gradovat stejne sikovne, tak to bude bez diskuze na plny pocet. BTW autorem scenare je drzitel Huga 2006 v kategorii "kratka dramaticka forma" (serialova epizoda) Steven Moffat. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Oj, to je škoda, atraktivní a moderní (nejen dobou, kdy se odehrává) look klasického příběhu je zabit... Docela dost nedostatků nemůžu přenést přes srdce, aby se mi minisérie líbila. 1) Vedlejší postavy. Pane Bože, kdo je psal? Ať se podívám na kteroukoliv, tak trpím skrz naskrz. Soukromá detektivka, její asistentka/přítelkyně, plukovník (který drží zásadně pistoli u pasu ve stylu Bogarta a filmů ze 40. let :-) ), psycholožka, "záporák v obleku", jeden charakter horší než druhý. 2) James Nesbitt. Chápu, že je na něm celý seriál založen, ale od okamžiků dokonalosti se dokáže propadnout do bídy, kdy neskutečně přehrává. 3) Scénář. Snaha šokovat, překvapovat a mít zvrat na každé třetí minutě je zbytečná. Navíc absolutní vážnost v kombinaci se směšnými postavami moc neladí. 4) Hudba. Jeden krátký motiv opravdu nevystačí na 6 hodin filmového materiálu. A tak dál se dá pokračovat do rána... 50 % ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

"Mám ráda Jamese Nesbitta a líbí se mi práce Stevena Moffata." Tak tuhle mantru jsem si zejména u posledních dvou dílů série opakovala jak budhistický mnich u modlitebního mlýnku. Protože na stále delší a delší chvíle ta věta přestávala být pravdivou. _____ Bezbřehá fantazie je pro autora výhodou, ale pokud se u nekomediálního seriálu zvrhne do směšnosti, je jen na překážku. Jekyll je fantasmagorické dílo, ale i v rámci žánru by měla platit pravidla "uvěřitelnosti". Tady je ale Moffat převálcoval se vkusem a taktem nosorožce trpícího úporným průjmem. KOUSEK DĚJE Takže tu máme mamku procházející zdí, zlou korporaci už století žijící z jednoho člověka, zradu přátel nejbližších, klon viktoriánské služebné a moře dalšího legračního balastu, kterému ty rozšklebené Nesbittovy upíří zuby už dodávaly jen nechtěně parodickou třešničku na příšerně přeplácaném dortu. A přitom jakoby scénáristovi některé figury překážely, takže se jich na dlouho zbavoval. Třeba zdravotní sestra pracující pro Jekylla i pro Hydea byla důležitá pro uvedení do děje,ale pak už pro ni moc práce nebylo - takže pryč s ní, aby se zase mohla zjevit až na konci. To samé platí o dvojici lesbických detektivek - byly zbytečné a tudíž na dlouho odsunuté. ____ Je to nezáměrně směšné dílko, které promrhalo původně dobrý nápad víc prokreslit charakter pana Hydea. Tři hvězdy jsem tomu dala jen kvůli Nesbittovi (i když někdy trestuhodně přehrává), zasloužilo by si to jen dvě. /7. 4. 14./ ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Cha! Skvělej seriálek, kterej skvěle využil své předlohy a zamotal ji v podstatě jako prequel k samotnému ději. Ke konci to trošičku chátralo myšlenku, že pan Hyde je nejzlotřilejší lotr ze všech sviní, ale logiku to mělo. Nechybí překvapivé momenty. Ale co je hlavní, tak James Nesbitt a jeho dokonalá přeměna z doktora na pana. Všech 6 dílů jsem dal na jednou, tak moc mě to chytlo a nepustilo, jenom jednou a to kvuli sexu, takže to se dá pochopit. Je to inteligentní, promyšlený a originální seriál, kterej stojí za to vidět. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Kombinace k sejfu doktora Jackmana je 4-6-8-4. (Džany)
  • The Klein and Utterson Institute je odkaz na vypravěče, pana Uttersona, z románu „The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde“. (TomikZlesa)
  • Jackmanovy synové se jmenují Harry a Eddie. Jedná se odkaz na Henryho Jekylla a Edwarda Hydea ze Stevensova románu. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama