Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Drama z produkce BBC je v podstatě pokračováním příběhu o doktoru Jekyllovi a panu Hydeovi. Je rok 2007 a doktor Jackman čelí své druhé osobnosti s pomocí moderní technologie (GPS, diktafon, atd.), ale i to se zdá být málo. Musel opustit rodinu, aby je uchránil, a navíc po něm pase tajemná organizace, která existuje jen proto, aby jej zkoumala. Pan Hyde totiž může být dalším krokem v evoluci... (Kessler)

(více)

Recenze (61)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nářez. Hned první díl nasazuje hodně vysokou laťku, která se ještě zvýší s příchodem Hydea na scénu. A drží to další čtyři díly. Pátý s šestým malinko zaostává a nebýt finální scény, málem bych řekl, že na závěr se tu vyměklo. Jako celkek je to výborná podívaná, která mě zaujala o fous víc než Sherlock (a není divu - přestože chemie mezi protagonisty funguje v obou sezónách, druhé díly mají z jakéhosi důvodu o dost slabší příběh než první a třetí). Na toho chlapa Moffata si fakt musím dát větší pozor... Navíc, skvělé obsazení, od Nesbitta přes Bellman až po tu v psychologii vytrénovanou zdravotní sestru;) ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Ted jsem to dokoukal a musim uznat ze kdybych to mel hodnotit po prvnich 3 dilech tak by to bylo za 5 ale nemuzu si pomoci dalsi 3 dily to dost rychle stahnou dolu. Jeden fakt je ze natocene to je vyborne a pribeh taky neni spatny kdyz teda pominu zaver. Jen mam takovy pocit ze se z nametu dalo vyzdimat neco vic. Dobre napady postupne unikaji stranou a ke konci uz to jsou jenom sama klise ktere tu uz byly mnohokrat jen v jinem podani. Konecne rozhreseni je totiz natolik stupidni ze jsem si nakonec myslel ze koukam na neco jineho nez jsem koukal na zacatku. Za zkouknuti to sice stoji presto doufam ze dalsi dily nevzniknou protoze by to pohrbilo i to posledni co tomu jeste zbylo. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

James Nesbitt je maestro, jeho ztvárnění pana Hydea vám zaručeně vykloubí čelist, ale sám celou show opravdu neutáhne, zvlášť když mu pod nohy hází klacky sám scénárista a tvůrce seriálu Steven Moffat (který měl zůstat u komedií) a skoro bez výjimky celý casting, včele s opravdu neuvěřitelně strašnou Ginou Bellman. Tfui! Za těch pár chvilek, kdy záběry ovládne Nesbittova monstrózní herecká kreace jsem ochoten prohlásit seriál sledovatelným. Zbytek je zmar. 40% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další geniální moffatovina, která mě absolutně strhla a ze které jsem nadšený. Díky Doctorovi Who toho chlapa miluju i nesnáším najednou, ale tohlo tomu chlapovi stejně jako moderní Sherlock, naprosto sedlo. Zajímavá zápletka plná zvratů, napětí, v ději se stále něco děje, flashbacky jsou naprosto strhující a ten zbytek taky. James Nesbitt je jako Tom Jackman fajn, ale jako Hyde je naprosto geniální a dokonalý a jeho herectví je taktéž nesmírně strhující. Toho chlapa žeru a ta lahůdková dvojrole mu sedla a je vidět, že si jí vychutnal opravdu se vším všudy, jelikož to hydeovské řádění je neskutečná radost sledovat. Ostatní mu sice taktéž skvostně sekundují, ale Nesbitťák prostě strhává veškerou pozornost na sebe a ty geniální, geniální, geniální scénáře mu v tom nesmírně pomáhají. Škoda, že mě Moffat kvůli Doctorovi střídavě sere a zase dělá radost, tady mě naštěstí ani trochu nezklamal a tak jediným mínusem téhle strhující jízdy s velmi zajímavě vybudovanou mytologií je jen to, že má jen šest dílů, obzvlášť, když se to díl od dílu zlepšuje a hlavně třetí a čtvrtý jsou neskutečně bombová nálož, která se jen tak nevidí. 100%. PS: Víc (takových, třeba i) rolí pro Jamese Nesbitta! ()

Molir 

všechny recenze uživatele

V soucasnosti odehravajici se horrorove ladeny sequel Jekylla & Hydea. Miniserie z produkce BBC, IMO hoooodne povedene, hodnoceni zatim po trech dilech (ze sesti?), pokud to bude nadale postupne gradovat stejne sikovne, tak to bude bez diskuze na plny pocet. BTW autorem scenare je drzitel Huga 2006 v kategorii "kratka dramaticka forma" (serialova epizoda) Steven Moffat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Jackmanovy synové se jmenují Harry a Eddie. Jedná se odkaz na Henryho Jekylla a Edwarda Hydea ze Stevensova románu. (TomikZlesa)
  • Kombinace k sejfu doktora Jackmana je 4-6-8-4. (Džany)
  • The Klein and Utterson Institute je odkaz na vypravěče, pana Uttersona, z románu „The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde“. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama