Reklama

Reklama

Oblíbení prehistoričtí kamarádi ze dvou pokračování animované dobrodružné komedie Doba ledová se vracejí v dalším velkolepém dobrodružství pro diváky všech věkových kategorií. Tentokrát mamut Manny se svými druhy zavítá do rozlehlého podzemního světa dinosaurů, tolik odlišného od mrazivé říše ledu a sněhu. Je to barevná krajina plná bujné vegetace, ohromných tvorů a tajemných míst. Věčný smolař, krysoveverčák Scrat, má před sebou osudové setkání s krysoveverkou Scratte. Mamutí pár Manny a Ellie očekává první přírůstek do rodiny. Lenochod Sid se dostane do problémů poté, co si založí vlastní rodinu s nalezenými dinosauřími vejci. Šavlozubý tygr Diego zase řeší dilema, jestli se z něj nestává příliš velká měkota. Navíc, když se objeví dinosauři, Manny přestává být „králem džungle“. A také se všichni seznámí s jednookým lasičákem Buckem, který neúnavně loví dinosaury. (HBO GO)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (846)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Doba ledová nám vyexpila na vyšší level. Tentokrát k nám zavítala už i v 3D. Tak nějak mi mírně unikl ten začátek, a proto mohu skutečně jen tušit proč se naši hrdinové vydali tou jeskyní až kamsi hluboko pod zem, kde se k překvapení všech, včetně mě samotného, udržuje stále svět dinosourů. Každopádně v tom 3D, ačkoli není kdoví jak intenzivní se na dinosaury kouká lépe než dobře. Navíc k mému uspokojení je lenochod vystaven spoustě životu nebezpečných situací a nechybělo mnoho a mohl být můj chtíč ukojen. Minipříběh veverky se nám posunul na další úroveň a zamilovala se nám do druhé veverky. Naštěstí poté co měla možnost poznat utrpení, které manželství obnáší, tak se raději vrátila zpět k honbě za oříškem. Do naší nepříliš zajímavé sestavy se dostala další postavička, která děj patřičně rozhýbala a oživila. Jádro filmu však zůstalo v zásadě neměnné. Tentokrát se to vše točí kolem mamutího porodu. Dávám 3* a rozhodně plánuji i díl č.4. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A zabil ťa?“ – „Bohužiaľ áno. Ale prežil som.“ Keď som bol na prvej DOBE ĽADOVEJ v kine, dobre som sa bavil (80%). Vtedy to ale bol iný príbeh. Mal city, o niečo mu išlo. Avšak už v dvojke (40%) to po peniazoch lační tvorcovia nasmerovali úplne iným smerom a z neobjavných, ale úprimných emócií sa stali patetické srandy, z pôvabných postáv karikatúry a humor stratil akúkoľvek úroveň. Už ani legendárny Scratt nebol taký pôvabný, ako v jednotke. Navyše do partie pribudli nové postavy, ktoré boli EŠTE nudnejšie, ako ústredné trio. Bohužiaľ, dinosauria trojka sa už absolútne dištancovala od akejkoľvek logiky (nebo hlboko pod zemou) a je rovnako (pod)priemerná, ako druhý diel. Len raz za 30 minút som sa fenomenálne bavil („rekonštrukcia brokolice“). Inak som iba rozpačito nadvihoval obočie. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla v kině tak se mi to docela líbilo, ale když jsem to pak shlédla doma na dvdčku tak jsem usoudila, že jsem se vlastně i docela občas nudila. Pro mě je to teda rozhodně nejslabší dílo ze všech tří dílů. Ale Krysoveverka Scrat byla opět výborná, tentokrát k sobě ale dostala druhou Krysoveverku a společně celý film protančili a mě se to nelíbilo, radši jsem ho měla když byl sám. 3* ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pravidlo číslo 3: Kdo má větry jde poslední…. Animovat dneska umí kde kdo. Už i filmy pro děti musí mít příběh. A čím vtipnější, tím lepší. A když se k tomu přidá napětí, nebezpečí, bláznivý taťulda Manny, Diegovy problémy, svobodná matka se třemi dětmi Sid a krvelačné příšery…. na něco jsem zapoměl… jo, chybět nesmí Buck - takovej kapitán Jack Sparrow animovaného světa, je třeba se připravit na velké dobrodružství? Nebo na smrt? Jo, takhle by to mohlo fungovat. Rodinná zábava je totiž kumšt! PŘÍBĚH **** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Třetí díl Doby ledové je sice o trošku lepší než dvojka, přesto se opět nejedná o žádný zázrak, o srovnávání s poměrně zábavnou jedničkou nemůže být ani řeč. Většinou nám jsou servírovány recyklované vtípky, které prostě už moc nerozesmějí, příběh už opravdu ani nestojí za řeč a ty chvíle ve film, kdy se hraje na vážnou notu, jsou zatraceně otravné. Dalším velkým problémem je až zbytečně velké množství postav,přičemž žádná z nich mě nedokázala zaujmout a vůbec by se mnou nehnulo, kdyby už po deseti minutách všichna ta zvířátka pochcípala, vlastně bych byl za to i rád, aspoň bych se nemusel obávat toho, že nám tvůrci za pár let nabídnou další díl...aby se penízky jen hrnuly (a věřím tomu, že čtvrtý díl na sebe nenechá dlouho čekat). Dokonce ani ta veverka - hlavní tahoun celé série - už nedokáže pořádně pobavit, čímž se dokázalo, že tato postava vyčerpala svůj potenciál už v těch několika krátkých skečích, celý film by rozhodně neutáhla. Tvůrci jednoduše všechny své dobré nápady vyplácali na první díl a teď už se nás jen sprostě snaží nakrmit dvakrát přežvýkaným blafem. 50% ()

Galerie (94)

Zajímavosti (13)

  • Když si jde tyrannosauřice pro svá mláďata, Manny (Ray Roman) řekne: „Nikdo ani nemrkne.“ Jedná se o referenci na Jurský Park (1993): „Nikdo se nesmí ani hnout. Co se nehýbe, to nevidí.“ Byť je to krásné pomrknutí směrem ke slavné filmové sérii, tak se jedná o nesmysl. Tyrannosaurus přirozeně viděl i věci, které se nehýbaly. (Aporol)

Související novinky

Finále Plzeň 2016

Finále Plzeň 2016

08.04.2016

Letošní 29. ročník festivalu Finále Plzeň se uskuteční od 15. do 21. dubna 2016 v Plzni. Festival se poprvé koná od pátku do čtvrtka a jeho stěžejní programovou částí bude již tradičně soutěžní… (více)

Reklama

Reklama