Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (více)
Trailer 4

Carl Allen je zatrpklý bankovní úředník, který se dosud nevyrovnal s odchodem manželky. Pokud to jde, zapírá se před kamarády, večery tráví u videa, je protivný a téměř na všechno odpovídá slůvkem ne. Jednoho dne však narazí na bývalého kolegu, který mu nadšeně vypráví o svém novém životě, který začal, když se přidal k „Yes Manům“. Carl se vydá na jejich seminář, kde ho Nick představí charismatickému vůdci Terrenci Bundleyovi. Ten ho přiměje ke slibu, že od té chvíle bude odpovídat pouze „ano“. Vzápětí Carl musí svézt bezdomovce do jeho parku, a ještě mu dát peníze. V bance začne žadatelům schvalovat podivné půjčky. Na koncertu, na který by normálně nikdy nešel, se setká se sympatickou Allison. Začne s ní prožívat řadu bláznivých dobrodružství, jako je večírek fanoušků Harryho Pottera, výlet do telefonního muzea nebo střelba na asfaltové holuby. Ke svému překvapení zjišťuje, že říkat „ano“se vyplácí a že se mu nový život líbí. Ukáže se však, že i toto slůvko má svá úskalí. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 335)

Divočák 

všechny recenze uživatele

Yes Man určitě není Jimův nejlepší film a i když mu to přeju, to 75% hodnocení tady na csfd je asi trošku nadstřelené. Na druhou stranu ale obsahuje vydatnou dávku povedených gagů, nefekálního humoru a hlavně Jimma Carreyho (i přes těch pár vrásek) přesně v té poloze, v jaké ho známe z devadesátých let, kdy si na filmovém trhu vytvořil svoje nesmazatelné místo, na kterém už ale od Božského Bruce (2003!) několik let zela pěkná díra. A právě tu se Yes Men podařilo dostatečně zaplácnout. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá romantická komedie, kterou si jednou za čas rád zopakuji a bavím se přitom pořád stejně. Jim Carrey již v tomto filmu dokázal, že zvládne zahrát i jinak, než jen čistě komediálně, i když i v Yes men se jeho nezaměnitelný komediální styl vyskytuje. Originální námět se podařilo přetavit ve svižně natočený film s několika dobrými vtipy a scénkami, ale hlavně hutnou atmosférou, která vás nepustí až do konce a zahřeje u srdíčka. Jo a Zooey Deschanel je tady neskutečně sexy... 90% ()

Reklama

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Yes! To byla jízda! Dal jsem si dost práce abych film stáhl a podíval se na to co nejdřív. Výsledek - i přes kvalitu videa jsem ihned věděl, že toto se povedlo! Jako vždy skvělý Jim Carrey tentokrát zase ve své kůži, kterou samozřejmě nenechává "ladem", nýbrž ji neustále udává do pohybu (zejména tu na obličeji) a tím nás už léta rozesmívá! :-D Nechybí tomu ani originální nápad, který samozřejmě patří někomu jinému než režisérovi, ovšem zřejmě právě toho napadlo adaptovat knihu Yes Man na filmové plátno. Doporučuju všem!!! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Oproti Lhář, lhář mnohem méně mentorské, oproti Božskému Bruceovi mnohem méně zábavné a až na tu romantiku vlastně naprosto nijaké. Scénář je katastrofální a ze slibného JEDNOHO nápadu těží zhruba 20% potenciálu. Carrey a jeho nejlepší kamarád obličej ale zachraňují co se dá (další důkaz, že komedii dělají z poloviny dobří herci), Zooey je překrásná a dostatečně trhlá, aby Carreymu stačila, a když Reed začne výrazně brnkat na romantickou strunu, dá se tenhle návrat komediálního krále do svého rajónu bez problémů dokoukat. Žánrovou revoluci hledejte jinde, tady se jede na jednohubkovou jistotu. P.S.: Křečovitější product placement jsem v hollywoodském filmu snad ještě neviděl. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey je vynikající komik a téhle komedii dává svůj osobitý punc jedinečnosti. Přesto se mi jevila jako další v řadě těch s otřepaným scénářem. Člověk, který se díky náhodě zamiluje, následují chvilky štěstí, pak příjde klasicky šokující novina, rozchod, snaha o usmíření, předstíraný nezájem, definitivní usmíření, polibky, závěrečný potlesk (i když ten tam vlastně překvapivě chyběl)... Vše je na jedno brdo, ale jak říkám, díky Jimimu je celá o stupeň zábavnější. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (33)

  • Munchausen by Proxy, což je název fiktivní kapely Allison (Zooey Deschanel), je ve skutečnosti označením syndromu, kdy někdo záměrně způsobuje zranění nebo nemoci jiné osobě, aby se jí dostalo pozornosti v nemocnici. Nejčastěji se toho dopouštějí matky na svých dětech. (ThinkGeek)
  • V moslimskej komunite vyvolal film rozhorčenie. Za prvé fakt, že autor predlohy Danny Wallace vo svojej knihe klame a príbeh nie je jeho, ale vypočul si ho od moslimského Inda, s ktorým sa spoznal náhodne v autobuse - a zámerne vynechal moslimský podtón celého príbehu. Za druhé, keď Jim Carrey (Carl) v práci klikne na stránku Vyhľadávač perzských žien, na obrazovke sa objaví Iránka v ružovom hijaabe (šatke) a hovorí "Ja som Faranoosh", akoby bola akousi postavou z hry "Tekken", ktorú si môžete zvoliť. Keď sa otáča, aby vyzerala lákavo, vietor jej zafúka šatku do tváre, čím sa prakticky vysmieva oblečeniu moslimských žien. Za chybný fakt označujú aj to, že na pozadí videa hrá arabská - nie iránská - skladba "El B'Nia". (Raccoon.city)

Související novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (více)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (více)

Reklama

Reklama