Reklama

Reklama

Chyťte Cartera

Trailer

Poštvat proti sobě zkušeného zabijáka, to není nikdy dobrý nápad. Surový londýnský gangster Jack Carter (Michael Caine) odjede do rodného Newcastlu, aby objasnil tragickou smrt svého bratra Franka. Ten údajně zemřel při autonehodě, když řídil opilý. Jack má však od počátku podezření, že mladíka někdo zavraždil. Frank totiž nikdy nepil. Carter tudíž začne obcházet lidi z místního podsvětí, se kterými se ostatně dobře zná z minulosti. Zpočátku mu zdejší gangsteři dají jen najevo, že by měl všeho nechat a odejít. Jenže to rozhodně není Jackův styl. A s tím, jak muž postupně odhaluje souvislosti Frankovy smrti, stává se ještě umíněnějším – a brutálnějším... Britský snímek režiséra Mikea Hodgese je adaptací kriminálního románu Teda Lewise. Českým divákům je možná známější z amerického remaku Sejměte Cartera, v němž titulního hrdinu ztvárnil Sylvester Stallone. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Michaela Caina mám dost rád, ačkoli ho znám hlavně v jeho starších, mentorských (či rádcovských) rolích. Chyťte Cartera mě však s ohledem na očekávání jeho nesmlouvavého mládí a nekompromisního stylu pomsty zklamalo. Chce to víc než pořádný kus výdrže přečkat začátek, ale mdlé tempo se drží po celou dobu. Film tak zestárl a jeho starosvětské postupy se dnes míjejí účinkem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám drsná kriminálka. Všude samá špína, sychravo a prohnilí gangsteři. A mezi tím vším prochází superstylový Michael Caine aka Jack Carter, coby učebnicovej drsňák. Není rozhodně žádný svatoušek a chce jen pomstít bráchu. Nic mu nesmí stát v cestě. Mlátí to a zabíjí hlava nehlava. Genderové problémy taky neřeší, tudíž klidně mlátí a zabíjí i ženský, když jsou to svině. Klenot mezi kriminálkami. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Myslím, že niektorý ( hlavne prudérny ) diváci, museli byť z toho filmu v tej dobe riadne znechutení. Totižto miera násilia a erotiky ( samozrejme ale nie príliš explicitnej ), je na film spred 50tich rokov celkom slušná. Iné umelecké abnormálnosti, ale v toto prípade už neregistrujem. Kult, ale možno mierne nadcenený. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké zklamání, protože jsem "pobíhal" za Michaelem Cainem (který pumpuje své charisma do postavy Cartera co se dá) jak zmatený králík což v konečném důsledku naprosto nefungovalo. Cítil jsem se celou (nekonečnou) stopáž ochuzen, že mi byly zatajovány motivace a cíle hlavní postavy, což i přes zřejmý autorský záměr dokáže mě jako diváka naprosto otrávit. 25 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, či sa film, nevydaril, alebo či "len" pôsobí tak zastaralo. Rok výroby je 71, ale film vyzerá, ako keby bol točený ešte v 60. rokoch....účesy, chovanie postáv, kamera, nudné zasadenie do priemyselného mesta/štvrte. Herecky to tiež nie je nič extra. Ani len Caine v hlavnej úlohe nie je presvedčivý. V takýchto roliach som ho videl viackrát, ale málokedy na rolu hodil. Tu to nie je tiež výnimka. Jediné, čo nepôsobí zastaralo, je viacero posteľových scén a odvážnejšia forma nahoty....sex po telefóne by som v takomto filme nečakal. Na atmosféru a náznaky drsnosti som si musel počkať až k záveru, škoda, že sa dovtedy príliš nevyskytnú. Kratšia stopáš by bodla tiež. Iba ťažko skrývam sklamanie, na viac ako slabšie 3 hviezdy to nemá, od krimitrileru som mal o dosť väčšie očakávania. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • Když Jack Carter vstoupí do Kinnearova domu, visí tam na zdi štít kmene Zulu. Tedy kmene, kolem kterého se točil eponymní film, právě s Cainem v hlavní roli. (Javert)
  • Hláška na dostizích, mezi Carterem a Paince, kdy Jack poví: "Máš pěkný oči, jako chcanky ve sněhu" byla použita i v remaku, když mezi sebou diskutoval Stallone a Rourke. (Ouwen)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama