Reklama

Reklama

Chyťte Cartera

Trailer

Poštvat proti sobě zkušeného zabijáka, to není nikdy dobrý nápad. Surový londýnský gangster Jack Carter (Michael Caine) odjede do rodného Newcastlu, aby objasnil tragickou smrt svého bratra Franka. Ten údajně zemřel při autonehodě, když řídil opilý. Jack má však od počátku podezření, že mladíka někdo zavraždil. Frank totiž nikdy nepil. Carter tudíž začne obcházet lidi z místního podsvětí, se kterými se ostatně dobře zná z minulosti. Zpočátku mu zdejší gangsteři dají jen najevo, že by měl všeho nechat a odejít. Jenže to rozhodně není Jackův styl. A s tím, jak muž postupně odhaluje souvislosti Frankovy smrti, stává se ještě umíněnějším – a brutálnějším... Britský snímek režiséra Mikea Hodgese je adaptací kriminálního románu Teda Lewise. Českým divákům je možná známější z amerického remaku Sejměte Cartera, v němž titulního hrdinu ztvárnil Sylvester Stallone. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

sud 

všechny recenze uživatele

Thriller drsný jak zákon (nebo v tomto případě spíše podsvětí) káže. Pochmurné deštivé prostředí špinavého průmyslového Newcastelu je dokonalou kulisou krutého příběhu o pomstě, lemované korupcí a zatuchlou morálkou místních obyvatel, jejichž pravá podstata vře pod pokličkou a veřejnosti je buď zatajena, či slepě tolerována. Jack Carter ve výtečném podání Michaela Cainea, ač rozhodně není svatoušek, je nejkladnější postavou příběhu, na rozdíl od ostatních totiž není podrazák a jedná s každým na rovinu. Závěr, ač není nikterak optimistický, je dokonale stylovou tečkou. Škoda jen, že proti Jackovi nestojí nějaký výraznější protivník. P.S.: Nevím, kde jste všichni vzali, že Carter svou pomstu vykonává obvykle na ženách, když ve filmu zemřou pouze dvě, z čehož první ne přímo jeho vinou a druhá si to bez výhrad zasloužila. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Carterovy pejzy jsou sami o sobě vražedné, a co teprve, když se tahle systematická londýnská Nemesis vydá na cestu pomsty a začne rychle snižovat populaci města Newcastle? I když vzhledem k jeho sexuálnímu apetitu bych se nedivil, kdyby se ta čísla vrátila za devět měsíců na původní úroveň.. Kamerové hrátky s hloubkou ostrosti, temná nemilosrdnost podsvětí a nejen na svou dobu odvážné scény se sexuálním podtextem - toť devizy Hodgesova syrového dramatu z industriálního města nad řekou Tyne, pomocí kterých válcuje všem dobře známý remake s jedním mátožným vakem plným botulotoxinu. Mimochodem, maestro Caine ho hravě přehrává každým filmovým políčkem až po nevyhnutelný konec toho, kdo žije mečem.. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Jack Carter prišiel o brata Franka. Zbavil sa ho človek, ktorý za to bude pykať, pričom namočení sú v tom viacerí, On sa nezastaví dovtedy, pokým si to pekne všetci neodnesú, keď neberie žiadne ohľady, ani na nežné pohlavie, ktoré bez rozmýšľania poriadne prefacká, ak si to zaslúži, samozrejme, predtým ju automaticky pretiahne. Z Londýna prichádza na sever, do Newcastlu... A nebudú tam z neho nadšení. Nie som dva - krát nadšený z tejto, povedzme, britskej kriminálnej klasiky. Dlhý čas som sa strašne nudil, až začal Carter, zhruba po 45 minútach jednať totálne bez rukavičiek, nebral si servítku pred ústa, absolútne sa nekontroloval, vtedy ma rýchlo prebral, ani som si nemusel spraviť kávu. Inak, skôr nie, ako áno. Nie je to snímok, ktorý by som ľutoval, že som ho ešte zatiaľ nevidel. Videl som ho, no myslím, že aj absencia by tomu neuškodila... Michael, ale náramne stelesnil Jacka Cartera ! ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

One man show Michaela Cainea ktorého charizma vyniesla tento film do výšin. Caine tu stvárňuje nóbl Londýnčana menom Jack Carter ktorému zabijú brata v jeho rodnom malom vidieckom mestečku. Keďže smrť a teda príčinou automobilovej nehody pri ktorej Carterov brat zomrel bol alkohol, pritom on sám nikdy nepil, sa Carter rozhodne vyšetriť skutočnú podstatu, a dôvod zabitia, na vlastnú päsť. Ako v každej podobne ladenej kriminálke sa začína vyšetrovanie od malých rybičiek postupne až k veľkým bosom podsvetia. Ako som už písal na začiatku najlepšia a jediná vec pre ktorú sa oplatí túto snímku vidieť je hlavná postava. To jeho vystupovanie, dialógy, suché Anglické vtipy, narážky a štýl ktorý tu predvádza sa proste nevidí každý deň. človek potom zabudne že sa tu toho až tak moc nedeje.. dve tri vraždy jedna prestrelka zopár milostných scénok a tak. Celkom zaujímavý bol aj hlavný hudobný motív.. V jednoduchosti je sila. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle říkám drsná kriminálka. Všude samá špína, sychravo a prohnilí gangsteři. A mezi tím vším prochází superstylový Michael Caine aka Jack Carter, coby učebnicovej drsňák. Není rozhodně žádný svatoušek a chce jen pomstít bráchu. Nic mu nesmí stát v cestě. Mlátí to a zabíjí hlava nehlava. Genderové problémy taky neřeší, tudíž klidně mlátí a zabíjí i ženský, když jsou to svině. Klenot mezi kriminálkami. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (10)

  • V prvním záběru z baru v Newcastlu má muž, jenž zírá na Jacka Cartera na ruce šest prstů. Tato abnormalita je vidět, když muž zvedá půllitr s pivem. (Javert)
  • Když Jack Carter vstoupí do Kinnearova domu, visí tam na zdi štít kmene Zulu. Tedy kmene, kolem kterého se točil eponymní film, právě s Cainem v hlavní roli. (Javert)
  • Jack Carter (Michael Caine) užívá jako svou osobní zbraň samo nabíjecí pistoli Sig P210" v ráži 9 Parabellum. Dodnes se jedná o nejpřesnější sériově vyráběnou pistoli na světě. Cena v základním provedení činí cca 50 000 Kč. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno