Reklama

Reklama

Rytíř John Gregory (Jeff Bridges) byl posledním žijícím členem řádu válečníků, kteří po staletí chránili svět před silami temna. Byl to on, kdo jim mohl zasadit smrtelnou ránu, když ulovil Královnu čarodějnic (Julianne Moore). Stačilo ji zabít. On se do ní místo toho zamiloval a místo smrti pro ni zvolil vězení, z něhož nebylo úniku. Pouze zdánlivě. Mocná čarodějka hnaná nenávistí se dokázala dostat na svobodu a teď shromažďuje armádu svých věrných, aby se pomstila za své pokoření, a to nejen Gregorymu, ale všem, kteří stojí na jeho straně. Aby Gregory nebyl na svůj boj sám, musí najít mýty opředeného Sedmého syna, muže s mimořádnými schopnostmi. Měl by jím být Tom Ward (Ben Barnes), jenže mladý farmář jako legendární válečník rozhodně nevypadá a moc toho na první pohled neumí. V jeho rodokmenu se však skrývá tajemství, které Gregorymu naznačuje, že se přece jen nemýlil. Společně se vydávají na pouť po podivuhodných krajích, během níž čelí čím dál těžším nepřátelům, které proti nim Královna čarodějnic posílá ve snaze získat čas. Čas k tomu, aby její rostoucí moc byla neporazitelná. (Cinemart)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (615)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $17,223,265Tržby Celosvetovo $110,623,265Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ taká skoro neškodná fantasy, ktorá ponúkne len otrepanú okukanú šablónu a prázdnotu trilógie Hobit, malou výhodou je že to až tak nenudí, rýchlo to odsýpa, Jeff Bridges je v celku slušný ťahúň, kdež to taký Ben Barnes je ako je zvykom nevýrazný, akcia a triky újdu /45%/ ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vizuálně solidní pohádečka pro jednodušší. Fantazie dnešních autorů předloh, a obzvláště pak pachatelů jejich překydání na plátno, upadla natolik, že již vykrádají i indickou mytologii nebo čínské rozprávěnky. A ještě k tomu nelení vše v tyglíku rozňahňat na blátivou kašičku. K obsazení - pan Džef potřebuje lépe napasovanou zubní náhradu, sedmý sviň dekapitovat a Vikanderka jiné role. Těžko se hraje fejm fikal, když vaše filmová matička, jinak albínská a olezlá saň, vyhlíží řádově lépe. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Xena aby do toho kopla, fakt už do upíří prdele kostnatý... To je, vole, takový problém, dát tam trochu mlhy, ubrat na barvičkách, vysrat se na ty přepálený zápletky, trochu pocákat kostýmy umělým blátem, úplně vypustit cokoliv připomínající homouše Eragona, předabovat Bridgese, nenechat Davida Ratha hrát hodnou čarodějnici... a a a natočit to kurva trochu vážně? Fakt je problém natočit prostě normální fantasy s koulema, pořádnýma dužnatýma, chlupatýma koulema? No, asi je. Ale ten Krišna, který přišel padouchům na pomoc až z Táčmahálu byl skvělej. To si tu jednu rudou hvězdu navíc zaslouží. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hlavními kameny úrazu u Sedmého syna bylo obsazení Bena Barnese do role hlavního hrdiny (ostatně ani v Letopisech Narnie nepředvedl nějaký oslnivý výkon), a poněkud plytký scénář, který zapříčinil, že i takové hvězdy jako Julianne Moore a Jeff Bridges působily nadmíru nesympaticky. Z vizuálního hlediska to bylo vcelku líbivé, nicméně když film působí hloupě, tak to nezachrání ani sebelépe vypadající draci a jiná monstra. Zkrátka celkem velké zklamání v podobě fantasy, kterému největší ránu zasadil scénář (a Barnes). ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Těžce nevyrovnaný film. Děj klasický fantasy průměr a navíc předvídatelný jako průjem po kari, víc jak polovina scén příliš zkratkovitých nebo těžce natahovaných, některý rozhovory jsou jako z pohádek od Trošky, dementně vnucená love-story aby měli teen slečny u čeho vymačkávat muffíny, akce je taková podivně nezáživná a na druhou stranu vynikající vizuální ztvárnění a ještě víc borco-vynikající skvělý Jeff Bridges (jako vždy), který hlásí o stošest. Původně jsem chtěl dát dvě hvězdy, ale bojím se, že by mě v noci přišel strašit Jeff Bridges a proto dám o jednu hvězdu navíc. Ha ha ha ha. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a v Hollywoodu v USA a ve Vancouveru v Kanadě. Filmovalo se i v České republice. (willy1)
  • Seventh Son je taktiež aj názov pesničky od heavy metalovej skupiny Iron Maiden. Vo filme Gregory (Jeff Bridges) hovorí, že si siedmym synom siedmeho syna (your the seventh son of the seventh son). To je refrén zo spomínanej pesničky. (beso74)

Související novinky

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

Legendary a Warner: Velký hollywoodský rozvod

19.08.2013

Produkční společnost Legendary Pictures založil v roce 2000 „vlk z Wall Street" Thomas Tull poté, co shromáždil 500 milionů dolarů z kapes soukromých investorů. Legendary podepsalo smlouvu se studiem… (více)

Reklama

Reklama