Reklama

Reklama

Alita: Bojový Anděl

  • USA Alita: Battle Angel (více)
Trailer 10

Svět vzdálené budoucnosti není ideálním místem k životu, přesto v něm žijí lidé, kteří nezištně pomáhají jiným. Tak třeba kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prolézá skládky, aby našel funkční součástky, které může implantovat lidem, co o část těla přišli. Takhle objeví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga se srdcem a duší dospívající dívky, a vrátí jí život. Po probuzení Alita vůbec nic neví. Nepamatuje si svou minulost, nepoznává svět kolem sebe, ale okamžitě nasává nepřeberné množství nových informací. Se životem vrstevníků Alitu seznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel s motorkou, který ji od prvního setkání mimořádně imponuje. Díky své zvědavosti pozná Alita i odvrácenou stránku města Iron City, v němž s doktorem Idem žije. Fyzickou konfrontací se zdejším podsvětím v sobě objeví mimořádné, smrtící schopnosti. V tu chvíli se dostane do hledáčku skupiny nájemných zabijáků, kteří terorizují město, ale teď dostali jediný úkol – najít a zničit Alitu. Z obyčejné kyberholky se stane bojový anděl. A konečně si vzpomene, jaké je její poslání. (CinemArt)

(více)

Videa (38)

Trailer 10

Recenze (843)

verbal 

všechny recenze uživatele

No vida. I z dementního ťamanského manga pro otoky mozků se dá vydlabat kulantní hybrid Robocajta a Čepelobežce. Vilnévovi bych naordinoval tak milión povinných zhlédnutí, aby se konečně přiučil, jak točit zábavné filmy, a ne nekrotizující ufoporno pro pozérské masturbanty. Robert, mohutně gaučovaný šrajtoflí a softem avatarového lenocha, je po všech těch sračkovitých Špiónských paznehtech zase ve formě a přihasil si to s nabušeným, dějově svižným a vskutku spektakulárním digitálním mrdníkem. Jen je trochu škoda, že kluci zase dementálně cílili do řad nezletilých Hangrgejů a linie o tom, jaxi chce pubertální bojová roboštěrbina mezi trháním mechanických končetin rozličným kyberzrůdám kompulzivně nechat vyprcat konektory úchylně robofilním cigánským fešákem, je pro dospělého heterosexuálního diváka přinejmenším rušivá. A taky mi není až tak úplně jasné, proč vyhodili tolik mrtvých prezidentů za animaci xichtu toho Jelita. Pokud to má být nějaký odkaz, jakože je to vymačkané z plesnivého manga, pak měli mít hnusně patologicky vypoulené oči, jako by se usilovně snažili vysrat přes zácpu, úplně všichni. Jinak škoda peněz! Takže doufejme, že si Éda Norton ve dvojce štěkne víc, ten kaktus z prdele naší juvenilní bojovnice vytáhne a ta nabude neděsivě standardizovaného rozměru očnic. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Z Roberta Rodrigueze jsem měl trochu obavy, ale jméno Jamese Camerona je opatrně vyvažovalo, předlohu neznám a mangu obecně příliš nemusím, nicméně upoutávky se mi líbily... Takže na Alitu jsem šel s tím, že může dopadnout jakkoliv. A ona dopadla tak skvěle! Největším trumfem je rozhodně hlavní hrdinka, protože ať divák nebo divačka, do Ality se musí zamilovat snad úplně každý. Animace je tak dokonalá, jak jen může být, a ačkoliv jsem na ni zpočátku zíral s pootevřenými ústy, postupně jsem ji přestal vnímat a Alitu bral jako úplně normální postavu, jejíž digitálnost se jen tu a tam něčím připomněla. Věřil jsem jí každou emoci, každé pousmání nebo zamračení, vztek i smutek - vážně se to musí vidět, je to snad ještě o malý stupínek výš než digitální postavy v Ready Player One. A na mnohých dalších postavách se trikaři vyřádili podobně - třeba z Eda Skreina zbyl v roli nájemného lovce jen obličej přimontovaný na "terminátorské" (ehm) tělo... A ani na chvilku to nepůsobí zvláštně. No jenže co by to všechno bylo platné bez dobrého příběhu, že, a dobrý příběh tady naštěstí také je. Bavilo mě postupně odhalovat, co se v tom neznámém a novém světě (26th Century Fox) děje, co se mu stalo a proč, líbila se mi otcovská postava Christopha Waltze a motorball mě strhl jako svého času závody kluzáků ve Star Wars. Příjemné bylo, že scénář nepotřeboval otrocky vysvětlovat úplně vše a spoustu si toho schoval do dalšího dílu. A já doufám, že pokračování bude, protože jsem ho už dlouho žádnému novému filmu (nezaběhnuté značce) tak moc nepřál. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zase ukázalo, že v případě moderních filmů nedokážu dobře trefit na co jít do kina. Alitu jsem vidět až teď na HBO a po skončení těžce lituju, své kino ingoranství, protože audio-vizuální položky filmu jsou top. Moc mě však bavil i příběh, který v sobě čistokrevnou touhu po lásce, záběr kdy si hlavní hrdinka vyndá své srdce, patří mezi nej romantičtější scény a síly okamžiku, které jsem v téhle kategorii kdy viděl. Vynikajcí akční romantika z dokonalým využitím filmařských technologií 21.století. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $170miliónov║Tržby USA $85,838,210║Tržby Celosvetovo $404,980,543 Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,191,064║ Tržby za predaj DVD v USA $4,937,862║ Alita je čistokrvný blockbuster, ktorý sa predvádza po trikovej stránke. Alita ako cyborg to tu sama o sebe krásne utiahne, aj keď dej nemá čím veľkolepým upútať, čo by sme už nevideli niekde inde. Sledujeme post-apo plné robotov, lovcov zločincov, krkolomných pretekov na kolieskových korčuliach a hi-tech súbojov. Alita si svojou hravosťou asi podmaní každého, je roztomilá a keď sa naštartuje je z nej akčné žihadlo. Na druhú stranu ostatné postavy moc toho nedajú, sú tu len ako figúrky cez ktoré sa Alita musí dostať ako na prekážkovej dráhe. Slovenský dabing aj 3D v pohode, občas vyletia na vás robotické prsty na dlhých lanách. Kto ma rád Ready Player One, Ghost in the Shell, či Speed Racer je na správnom mieste. /videl v kine 2x 3D verziu: 100%/ ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vidět, když někdo uchopí téma s láskou a věnuje filmu to nejlepší, co v něm je. Když se na Alitu podíváte, určitě pochopíte, jak snadno se dalo sklouznout k průměrnosti Ghost in the Shell, nebo papundeklových kulis Mortal Engines. Nicméně Rodriguez spolu s Cameronem pojali představení zbrusu nového světa, a hlavně hrdinky tak nejlépe, jak jen mohli. I přes to, že mi Rosa Salazar z určitých důvodů od dob Labyrintu lehce vadí, tady se předvedla v mnohem lepším světle. Nevím, co je pravdy na tom, že se ve finále ještě o něco zmenšily její oči, ale v globále vypadala dobře a realisticky (samozřejmě má CGI občas rezervy). Stopáž a příběh působí díky dílčím vyvrcholením jednotlivých linek o něco delší, než je, ale pokud vás svět, který se před vámi postupně rozšiřuje baví, jste jen rádi, že se ještě nekončí. Scénář má své rezervy, mezi které patří občas nějaký dialog, nebo „charakterová“ nelogičnost jedné konkrétní scény – nebudu jmenovat. Celkově však jednotlivé komponenty moc dobře fungují dohromady. Od akce, přes samotné pojetí až po hudbu. Pokud bude pokračování v obdobné kvalitě a doladí se navíc některé drobnosti, budu spokojený. Další díl však záleží hlavně na tržbách. Takže uvidíme. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (61)

  • Poté, co Grewishka (Jackie Earle Haley) zabije malého psíka v baru, v další scéně se zvíře vypařilo i s krví. Grewishka nemá ani zkrvavené Drtispáry při následujícím boji v podzemí. (GejmronCZ)
  • Nazev filmu se objeví až na samém konci. (Duoscop)

Související novinky

James Cameron možná nenatočí další Avatary

James Cameron možná nenatočí další Avatary

05.07.2022

67letý režisér James Cameron (Titanic, Terminátor) čerstvě maličko překvapil filmový svět, když v posledním rozhovoru na téma Avatar prozradil, že nutně nemusí být režisérem čtvrtého a pátého filmu.… (více)

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

Dočkáme se pokračování Ality na Disney+?

03.01.2021

Režisér Robert Rodriguez zakončil rok 2020 poměrně úspěšně. Jeho epizoda Star Wars seriálu The Mandalorian sklidila samou chválu, následně jsme dozvěděli, že bude produkovat (a nejspíš i částečně… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama