Reklama

Reklama

Baccano!

(seriál)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Autor novely "Baccano!", Ryohgo Narita, ju voľne preložil ako „hlúpy zmätok“ („stupid commotion“). Príbeh je rozprávaný v štýle Pulp Fiction, kde viacero príbehov postupne do seba zapadá. Píše sa rok 1711 a skupina alchymistov hľadajúca večný život sa zíde na lodi aby vyvolala „démona“, ktorý pozná toto tajomstvo. Démon im dá čo chcú - elixír života, spôsob ako ho pripraviť a ako ukončiť život nesmrteľného. Nasledujúcu noc začnú alchymisti miznúť potom, ako sú „zjedení“ jeden druhým. Keď si uvedomia akou sú pre seba hrozbou, rozpŕchnu sa po svete. O viac ako 200 rokov neskôr sa nesmrteľní opäť stretnú a začína „hlúpy zmätok“. (NeosinneR)

(více)

Recenze (59)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Geniálně zkombinované dílo, které obsahuje zábavu, akci, napětí, tajemno i romantiku. Navíc když se k tomu přidají úžasné charaktery, skvělá atmosféra a opravdu zajímavé zpracování, které vyžaduje hodně pozornosti, aby divákovi neunikali jednotlivé souvislosti, tak dostaneme zážitek veskrze dokonalý. Skoro vše už tady zaznělo od jiných uživatelů, tak jen potvrdím, že Isaac a Miria jsou opravdu geniální duo a že kromě nich jsem si velice oblíbil např. Fira, Ennis, Ladda a taky "Rail Tracera", ale i ostatní charaktery byly skvělé a i takový Jaccuzi, který mi lezl první cca tři díly lehce krkem, časem ukázal co v něm je. Také musím říct, že to bylo dílo, kde jsem ani jednou nepřeskočil opening, nejen proto, že zde jsou pro lepší orientaci představeny skoro všechny postavy, ale hlavně proto, že se mi hudebně prostě líbil. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Není to čistých 5*, neboť jsem se prvních pár dílů moc nechytala. Ale potom... páni, to byla jízda! :-) A stejně nejlepší byl Isaac a Miria - jak kradli muzeum... Člověk si zde musí trochu více všímat, musí opravdu koukat a vnímat. A páni, já byla napjatá až do konce, nerozčilovala jsem se nad sáhodlouhými proslovy, protože žádný nebyly, byla akce - legrace. A přitom to mělo příběh, přitom se to někam posouvalo, přitom to krásně běželo až do konce. Mám tak skvělou náladu because of it! :-) Asi díky všem těm střeleným, postřeleným, zastřeleným a vůbec sympatickým postavám, z nichž většina byli gentlemani nebo psychopati nebo obojí. Prostě úžasné. Prostě mišmaš. Prostě bordel. Prostě super! A nezapomeňte na OVU :-) EDIT. 12.4.2010: Jednou to zhlédnete a může to být "nečistých" 5*, ale zhlédnete to po druhé a je to plnokrevných 5*... :-D ()

Reklama

Los 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem v tom měla naprostý maglajs a jediní, koho jsem si pamatovala, byli (samozřejmě) Isaak a Miria, kteří u mě po celou dobu vedli a bez nich by seriál musel dostat o hvězdičku méně. Postupem času jsem se začala v postavách trošku orientovat, ale i tak to na plný počet nestačí, i když rozhodně jde o zajímavý námět, který je hlavně neobvykle zpracován...nestane se tak často, že na vás v prvním díle čeká více jak deset hlavních postav a několik časových linií :). 8/10 ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle seriál byl jedním přesným tahem na mou branku. Vzhledem k tomu, že si opravdu libuji v nechronologicky vyprávěných příbězích, které do sebe postupně zapadají, a navíc ještě seriál slibuje zakomponování mysterie, fantasy, gangsterky a taky napětí, nic jiného než pětihvězdičkový zážitek jsem neočekával. Má očekávání byla do puntíku splněna. První díl byl sice pěkně zamotaný a řádně mě navnadil na sledování dalších dílů, ale od druhého dílu se začala příběhová vlákna pozvolna rozmotávat a já tak mohl přijít celému tomu příběhu nesmrtelných a jedné (větší) události na Flying Pussyfootu pomalu na kloub. A že to byla opravdu jízda! Perfektní ending i opening, který vám zpočátku pomůže zorientovat se v postavách a při každém dalším dílu vás bude nabádat k hádání jmen postav (heh, tak to fungovalo alespoň u mě), pěkná retro stylizace a nešetření krví a napětím. Největším zásahem jsou ale jednoznačně postavy a příběh. Ano, postav je sice mnoho, ale každá z nich je osobitá a věřím, že si alespoň takové tři postavy dokáže každý divák oblíbit. U mě jsou to rozhodně dvojka Isaac a Miria (od teď jedna z mých nejoblíbenějších filmových dvojic – o nich bych fakt dokázal básnit hodně dlouho) a sympaťák Firo. Sakra, ještě nikdy jsem si nepřál, aby mě někdo vykradl, ale pokud by to měli být Isaac a Miria, pak by mi to snad ani nevadilo (pokud by mi teda ukradli jenom dveře, že jo). Heh, ten samotný závěr seriálu v roce 2001 s nimi byl opravdu úsměvný. :) Co dodat na závěr? Snad jen: „Ajzakkůůůů!” – „Miriááááá!” ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Ukázka toho, jak ukočírovat nelineární vlak mnoha paralelních dějových linek a hromadu zajímavých bizarních figurek. Už famózní opening evokuje to nejlepší od Tarantina a Ritchieho. To vše je postupem času umocněno na druhou díky čiré šílenosti několika postav a jejich velkohubému teatrálnímu vystupování. Spojení nesmrtelných mágů s mafiány prohibiční éry může fungovat. A jaká je to jízda! ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno