Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (563)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Copak Mádl, ten je tak vošklivej, až je roztomilej, takže kam jinam s ním, než do pohádky? Ovšem Terezka Voříšková, vystupující z vody coby Miss mokré tričko, to bylo peklo... Slintal jsem úplně stejně, jako ten Lucifer! A k hodnocení – našemu malýmu se to líbilo moc. Dítě, no... Odporné, pardon, chtěl jsem napsat odborné rozbory filmových kritiků říkají 3 hvězdy. Ale mě by hanba fackovala (přímo těmi ňadry dmoucími princezny Anety :-)), kdybych ty hvězdy nedal aspoň čtyři! ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

V poslední době se nějak nemohu shodnout s většinou svých oblíbených uživatelů. Tak třeba Peklo s princeznou, prý jedna z nejlepších polistopadových pohádek. Film s potratovým scénářem a bez režiséra, točený v opulentních interiérech i exteriérech, přesto bez jediné zajímavé sekvence, jediného silného záběru. Staří známí herci hrají dejme tomu slušný standard, zjevně to ale nestačí. Dvojice civilně explicitních královských adolescentů Voříšková - Mádl je sympatická a celkem v pořádku, ale co s nimi v tak mizerném scénáři (už jen rychlost, s níž musejí stihnout se při vzájemných antipatiích do sebe zamilovat, je smrtící); navíc Mádl zrovna tady hraje jak slepý střevo. Film byl ovšem především neadekvátně drahý: Skutečné kulisy frýdlantského a kroměřížského zámku, krásné exteriéry, cameo Miloš Forman, princezniny bradavky - vše promrháno v blbé uslintané trapnosti, jakou by nedal ani Troška. Jednoduchý žánrový příběh je v pořádku, zápletka není úplně beznadějná, jenomže konkrétní rozpracování strašný, hloupý, podbízivý, šmírácký. Polovina postav je dementních. Nejen král s komorníkem, ale i celé peklo plné mluvících dětí v rolích roztomilých čertíků, v čele s Luciferem, o němž divák může po celou dobu hádat, o co mu vlastně jde - marně, tato bezradná, zoufale napsaná postava to prostě neví. Jeho žárlivá porno nevěsta - no tak ta není dementní, ta jen ukazuje, kam to česká filmová pohádka (a její pojetí pekla obzvlášť) dotáhla. Králem demence je ovšem deus ex machina Vodník - tady scénárista (který naštěstí zemřel dřív, než mohl ještě něco dalšího pro český film napsat) nepochybně uvedl do pohádky sám sebe. (Ke studiu doporučuji komentáž PollyJean, ačkoli nechápu, jak přišla na ty tři hvězdičky.) Nějaký současný páreček a la Šíleně smutná princezna by byl fajn, Mádl s Voříškovou by tomu určitě hověli, ale to by to prostě musel napsat a natočit někdo s talentem. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Koukám, že je tady nějak přeVoříškováno. Já měl vždycky radši vanilkovou a hlavně, mě nikdy holky, co měly hlas jak vyřvanej frajer po nonstop večírku, co vyhulil krabku cigaret a pokořil kartón lahváčů, dvakrát nebraly. To rohatá čertice Alžběta Stanková, je jiné kafe. Od ní bych si rozsvítit resp. doruda rozpálit vocas, narozdíl od samotného Lucifera, klidně nechal.... _ Pryč jsou doby, kdy pohádka musela mít v prvé řadě příběh? Pryč jsou doby, kdy pohádka obsahovala lehkost, nenucenost, humor? Pryč jsou doby, kdy byl Petr Nárožný rebel! Pryč jsou doby, kdy pohádku sledovala celá rodina a nebylo jim (za tvůrce) trapně? _Prvních pětačtyřicet minut naprosto unylých, zbytečně natahovaných (čert ví, co mě přimělo nepřepnout) a nutno podotknout, až na pár světlých záblesků v podobě všech výstupů již zmiňované Alžběty Stankové, která si mimochodem krade pohádku pro sebe, to ve zbylé části nebylo lepší...Vojtek působí jako špatnej vtip, Vydra to je nechtěná parodie (těžko říct na co), Pecha vypadá, že vysadil prášky resp. si odskočil z jiné pohádky a byť Martin Stránský má určité charisma, Karel Heřmánek to bylo jiné kafe resp. čaj! Zbytek (včetně Postráneckého, Táborského a spol.) tuctový, nevýrazný a nudný jako pohádka sama. Nutno podotknout, že na vině je spíše scénář, než herci samotní. Nechci samoúčelně kopat kolem sebe a plivat na tvůrce a rozhodně si nemyslím, že mám přehnané nároky, ale (rodinnou) pohádku si já představuju rozhodně jinak. Ke cti tvůrcům nutno dodat....alespoň samotný název nelhal. 35% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne tá rozprávka, z ktorej smrdí tá novodobosť a z ktorej sa nikdy nestane klasika vyhľadávaná aj po 50 rokoch. Jedine, že bude distribuovaná zadarmo a povinne. Nie je to slabučké ako rôzne troškoidy, ale do každej rozprávky pomaly dávať čertov ako skvelé, svojím spôsobom milé až skoro pozitívne postavy, to je už taký výplach rovnakého scenára od rokov osemdesiatych. Také, že romantická chémia medzi Mádlom a vtedy ešte orieškovou Terezou, to vôbec neexistovalo. Som ale rád, že umným výberom Mádla za princa sa poukázalo na historický fakt, že naši predkovia boli v priemere tak o 20 centimetrov nižší. Inak sa do tej roly s charizmou vysmiateho zvonu do hajzla vôbec nehodil. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Celkem slušnou pohádku kazí hlavně jedna věc - zoufale málo času pro hlavní romantickou linku. Ono je fajn, že si dosyta užíváme problémů královských rodičů a jedou do toho ještě trable v pekle (kde to Betce Stankové mimochodem pekelně sluší), ale jakmile v jedné scéně princezna před princem utíká a v té druhé už si mu lehá do trávy, je něco špatně. Budování vztahu zkrátka chybí, a přestože Jirka Mádl zůstává "svůj", čímž zachraňuje co se dá, tenhle zásadní zádrhel nespraví. Jinak jsem rád za netelevizní look a mrzí mě absence pořádných hlášek pro duo Postránecký-Nárožný, ale když to vezmu kolem a kolem, tak se žádné peklo rozhodně nekoná. 5/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Martin Stránský si vedle kováře zahrál také Lucifera. (M.B)
  • Filmovalo se například v Adršpachu nebo v Kouřimi. Frýdlant a Kroměříž se staly sídlem králů a ve Skalici u České Lípy sídlil Lucifer. Scény z mlýna se natáčely v Dolském mlýně v Českosazském Švýcarsku poblíž Jetřichovic. (hippyman)

Reklama

Reklama