Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když si tvrdohlavá princezna Aneta odmítne vzít prince Jeronýma a královskou lest s nepravými čerty prokoukne sám Lucifer? Bude svatba, válka, nebo peklo na zemi? Bude legrace! A spousta falešných i pravých čertů, kteří umí pěkně zkomplikovat život! ... Jako v každé pohádce, ani tady nemůže chybět princezna. Jmenuje se Aneta (T. Voříšková), má svou hlavu – a hlavně se nechce za žádnou cenu vdávat! A už vůbec ne za nešikovného prince Jeronýma (J. Mádl) ze sousední země, kterému byla v dětství zaslíbena výměnou za ochranu rodného království. Jeronýmův otec, král Bedřich (V. Postránecký), ale na sňatku trvá, protože sní o velké říši, a porušení slibu by znamenalo vyhlášení války. Jak tedy princeznu zachránit a úmluvu neporušit? A tak dobrácký Anetin tatínek král Leopold (P. Nárožný) vymyslí geniální lest: že prý se o jeho dceru uchází sám Lucifer (M. Stránský)! Předpokládá, že Jeroným nebude chtít zachraňovat princeznu a Bedřich svatbu zruší. Aby byl jeho plán dokonalý, domluví se s potulnými komedianty, kteří mu v nedalekém polorozpadlém mlýně, kde skutečně prý kdysi přebývali čerti, vybudují „pravé“ peklo. To jen pro případ, kdyby se někdo chtěl přesvědčit, jak je to s tím Luciferem doopravdy. Netuší ovšem, že tím proti sobě popudí samotného vládce pekel Lucifera i jeho temperamentní snoubenku Muribanu (A. Stanková)… (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (563)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Místy blbé, občas moc uječené a plné trapného pitvoření, přesto se jedná o stravitelný pohádkový průměr, nikoliv průser. Mádl je princ asi tolik jako já jsem jaderná inženýrka, ale holt je to úlitba puberťákům... a mohlo to s obsazením dopadnout i hůř (takového Kokotka mám ještě "raději" než Mandla). Výhodu téhle pohádky vidím v tom, že kolem mě protekla, aniž by mě nějak výrazněji poznamenala, tak se na ni za pár let budu moct dívat jako poprvé. Jinak už bohužel většinu českých (československých) kvalitních pohádek znám nazpaměť i pozpátku... 55% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Strašná slabota. Mádl se do pohádky vůbec nehodí, Voříšková se svým vychlastaným hlasem jakbysmet (navíc ji nemám rád, neb ji mám po jejím vystoupení u Krause ve škatulce "blbá jako štoudev"). Příběh je přišerný, vůbec jsem neměl pohádkovou náladu... To se zase jednička na Vánoce vytáhla, zlatá komerční Nova se svou Popelkou... 30% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne tá rozprávka, z ktorej smrdí tá novodobosť a z ktorej sa nikdy nestane klasika vyhľadávaná aj po 50 rokoch. Jedine, že bude distribuovaná zadarmo a povinne. Nie je to slabučké ako rôzne troškoidy, ale do každej rozprávky pomaly dávať čertov ako skvelé, svojím spôsobom milé až skoro pozitívne postavy, to je už taký výplach rovnakého scenára od rokov osemdesiatych. Také, že romantická chémia medzi Mádlom a vtedy ešte orieškovou Terezou, to vôbec neexistovalo. Som ale rád, že umným výberom Mádla za princa sa poukázalo na historický fakt, že naši predkovia boli v priemere tak o 20 centimetrov nižší. Inak sa do tej roly s charizmou vysmiateho zvonu do hajzla vôbec nehodil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nuda. Na deti prekombinovany dej, tech par forku pro deti neni vubec (alespon nas sestilety syn a dalsi deti v kine se jim teda nesmaly - syn se mne ptal, proc se dospeli smeji), Voriskova hraje jak poleno. Neco se tam delo v poslednich deseti minutach. Nemit syn popcorn a Fantu, a posleze auticko na hrani, nevydrzel by to zkouknout cele. Ja jsem nemel ani popcorn, ani Fantu a moc jsem touzil po tom auticku. Takze asi tak zabavna pohadka to byla. Více zde: http://www.dvdextra.cz/dvd-recenze/peklo-s-princeznou.html včetně důkazu, že princezna je dcerou Marie Terezie. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a až budou plnoletí, tak se vezmou. Svatba nebo válka!…. Dohody se musí plnit, jenže co když se děti vzepřou svému osudu? Potom zbývá jen (ne)šťastná náhoda, aby je svedla dohromady. Peklo a čerti – slabota! A i když mají i světlé chvilky, tomu Heřmánkovu nesahají ani sem_ . Nesedí mi dialogy. Takový trapný. Třeba Táborský by jistě zvládl i normální text, aby ze sebe nemusel dělat jen idiota. Ale takových postav je tu víc. Vlastně skoro všechny (?). Nezachrání to ani kurážná T.Voříšková. Ani děti neskáčou nad touto pohádkou nadšením. U nich tak za 3*. Možná z jiných důvodů, ale už i to něco znamená. A tak u nás doma čekání na novou hezkou českou pohádku pokračuje. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne Víte, že ? S mokrým ocasem – vlastně huňkou – se prý nedá čarovat? Alespoň je to na co svést…:-)) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (29)

  • Režisérovým filmovým debutem měla být původně filmová adaptace textu Viktora Fischla Dvorní šašci. Náročný projekt se však nakonec musel odložit. (hippyman)
  • Autor scénáře Miroslav Buberle zemřel v sobotu 6. června 2009 - v den, kdy Peklo s princeznou získalo na zlínském filmovém festivalu dvě divácké ceny, a to Zlaté jablko za divácky nejlepší hraný film a stejnou cenu od dětské poroty. (hippyman)

Reklama

Reklama