Reklama

Reklama

Život superpsa Bolta je plný dobrodružství, nebezpečí a nástrah – přinejmenším tehdy, pokud běží kamery. Když se hrdina hollywoodského hitového televizního seriálu souhrou náhod ocitne ve studiu v New Yorku, začne se Boltovo dosud největší dobrodružství – cesta napříč skutečnou Amerikou za jeho majitelkou a hereckou kolegyní Penny. Vyzbrojen pouze iluzemi o tom, že jeho fantastické dovednosti a schopnosti jsou skutečné, a dvěma bizarními společníky – apatickou toulavou kočkou Mickou a křečkem s televizní závislostí, Bivoj – Bolt zjišťuje, že k tomu, aby se stal hrdinou, nepotřebuje superschopnosti. (HBO GO)

(více)

Recenze (633)

F.man 

všechny recenze uživatele

Parádní překvapení ve formě roztomilého hafana, znalé kočky a obtloustlého křečka. S Kung Fu Pandou nejlepší animák roku 2008... Sweet Sister Francis, What did you do to my new truck! ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

U bolta je hodně vidět jak na něm měli dozor lidi od Pixaru. Animace,postavy a nápad se hodně vymyká všem v dnešní době tak IN (který pupkáč z vedení tohle zavedl?) dětským animákům. Bolt má fantastický začátek. Superakční seriál se superpsem a plno narážek a scének na padoušské filmy a seriály. Sakra proč ten film , ale přestane mít šmrc ve chvíli , kdy si Bolt uvědomí , že je jen obyčejný pes? Pak je to jen obyčejný film. Cynická kočka, křeček (opravdu ruluje!) a holubi. Proč je zminuji? No to jsou ty postavy, které celý film kopají nahoru. Skvělé hlášky a scénky. Je to divné , ale hlavní hrdina není vůbec vtipný a ke konci je dost otravný (tady bych řekl, že Disney si stál za svým). Nebýt očekávaného konce a v půlce "zobyčejnení" Bolta, pak je to opravdu silný konkurent animáků jako V-ALLI a Kungfu Panda. Tady to ke konci hodně zdisneyovalo. Každopádně je tam hodně skvělých scén, které mají na triku kočka (př. vyhrožování polystyrenem) nebo křeček(přepadení útulku) a pak jsou tady vychytralí holubi(odted k nim mám respekt). ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době animák, co nezavání sentimentem na sto honů a moralitkami v každém svém okýnku. Příjemné překvapení. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Takový DreamworksovskoPixarovoDisneyovský animák. Ovšem od všeho má to nejlepší. Vliv Disneyho ho dostal do skupiny, které dominuje Dreamworks, konkrétně nášup na popkulturu a satiru současné společnosti obecně. To je tu v míře mnohem větší než vrchovaté. To je tu řešeno naprosto geniálními sidekicky křečkem televizním fanatikem, filmovým štábem, kde většinu času sice kraluje víceméně loli Penny (myslím, že Miley Cyrus) a pak též stojí za zmínku šéfová produkce. "People are not happy with happy." Úsměvné. Poslední (a o to důležití!) souputníci jsou holubi, cestující za zcela nepochopitelné (ovšem vtipné) logiky ve třech. Možná ještě vtipnější než příliš přemýšliví tučňáci z Madagaskaru. Z pohledu filmového fanouška je to (skvěle btw, sloučení s Pixarem Disney Studios rozhodně prospělo) animovaný mix Truman Show a Neuvěřitelné cesty, s příměsí fyzické komedie mé oblíbené Jízdy z roku 1997, kde jsou dva lidi taky přivázáni k sobě a taky podnikají takový road trip. Celkově je to po vynikajícím Wall-Em zase trochu jiný dojemný příběh, tentokráte s přidanou hodnotou, s mnohem více popkulturními odkazy. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

"Môže predbehnúť letiace rakety, roztaviť pevné kovy svojím tepelným videním a vie odhodiť velké konštrukcie svojím superštekotom." Ďalší animák ktorý aspoň upúta svojím akčným prevedeným, superschopnosťami psa, škrečkom Rhinom ktorý jediný dodáva sviežy humor. Od Ratatouille sa to velmi líši, ale zas tak velmi by som to nezatracoval, nájdu sa aj vtipné miesta ktoré sa striedajú stými trapnými, skoro celých 30 minút som sa nudil ale 45 minút pred koncom som zažil poriadnu jazdu, v ktorej sa aj niečo dialo a dalo sa na to pozerať ale premňa je to len za priemer, deti by to ocenili 60 percent. ()

keddy79 

všechny recenze uživatele

Snad se mi nelíbil plakát, snad název, nebo nevím, ale moc nadějí jsem do Bolta nevkládala. Ale Pixar se opět vytáhl. Špičková animace jako vždy, originální a zajímavý námět, jedna postavička lepší než druhá ... a tak bych mohla pokračovat dále. Já chci Bivoje :-) ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný a velmi vtipný animák. Ano, tuhle větu sice povětšinou aplikuji u všech animovaných snímků, které jsem viděl, ale ono mi asi nic jiného nezbývá. Nebojím se totiž tvrdit, že filmový "entertainment" je nejsilnější právě v animované tvorbě. 75% ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Úvod je přímo ukázkový, ale v momentě, kdy se děj přesune "do reality," ztrácí to něco, co film mohlo udělat výjimečným. Aspoň, že hlavní hrdina je díky animaci v některých chvílích mimořádně roztomilý. 6/10 ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně trapný animák. Na tomhle že se podílel PIXAR?! WTF?! Nucený patos a přetrapné finále celý film shazují o to víc, že začátek by mohl být docela ucházející nebýt dabingu. Morče naprosto zklamalo, a animace byla žalostná! A co mela kurva být ta nadabovaná pisnička?! Doprdele! Hudbu že dělal John Powell? Ten jediný byl tak možná na "spídu", (spolu s uživateli, kteří jak vidno nešetří chválou a velmi nadhnocují tento paskvil). BOLTa nikdy víc, a doufám, že až se ráno mrknu na čsfd, tak hodnocení bude na velmi nízké modré... ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Mluvící zvířátka se vrací za paničkou. Jako by to nebyl námět všech filmů s mluvícími zvířátky. Na druhou stranu to bylo pěkně udělané, zábavné a napínavé a Kočka fakt sympaťačka. Křeček mně zase totálně neseděl. Řekla bych, že to spíš doporučuji malým dětem jako dobrodružnou pohádku, kdy je celý film na plátně přeroztomiloučký pejsáneček. ()

havLord 

všechny recenze uživatele

Jsem byl děsně uondanej, když jsem na to šel do kina, takže v půlce jsem pár minut zachrápal ..... tak snad tyhle promeškaný minuty nejsou důvodem, proč Bolt tak docela nenaplnil moje očekávání. Ale určitě na to se sestrou ještě párkrát kouknu, je to milá podívaná :) ... 70% ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Letos jsou ty animáky hezky odstupňované. Wall-E 5*, Kung-fu Panda 4*, Bolt 3*...přesto jsem se bavil, několikrát zasmál a od Bolta bych rozhodně nikoho neodrazoval. Nepřekvapí, neurazí. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Začínajúc akciou a lá Michael Bay (možno aj lepšia :-)...pokračujúc nehorázne vtipnými holubmi....a mega skvelým škrečkom, ktorý je jednoznačne jedna z najoriginálnejších a najvtipnejších postáv Disneyho novodobých animákov...až po celkom emotívny koniec...priznám sa...potiekla slza...vynikajúci návrat Disneyho..to vám trvalo:) ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Velice těsných pět, neb film postrádá eleganci a kompaktnost třeba takové krysy nebo robůtka, přesto dokáže pobavit jak starší diváctvo, tak to mladší. 85% ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

V pohodě animák, který pobaví a neurazí. Není sice z dílny Pixaru, ale ani mezi jejich klenoty se tak úplně neztratí. Dobrý námět příběhu mě potěšil, ono něco originálnějšího se dnes vidí málokdy. A křeček Rhino v kouli je krutor, taky si hned jednoho pořídím... ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Zajímavá zápletka, která určitě nenudila, ale nic moc nového nepřinesla. Jde zkrátka o docela průměrný animák... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Lide s uchylkou pro mluvici zvirata zde budou v raji. Vsechna zviratka totiz pusobi velmi realne a verohodne, takze kdyz zacnou mluvit, je to genialni, narozdil treba od dementniho Madagascaru, kde jsou ty protivne potvory uz parodie sama o sobe. Bolt se zarazuje do svate animovane trilogie roku 2008 spolecne s Kungfu Pandou a Wall-E, vsechny 3 filmy jsou velmi kvalitni a drzi se na cca stejne urovni 4 hvezd. Z nejakeho duvodu jsem si nejvic uzil Pandu, Wall-E byl zase zdaleka nejsofistikovanejsi, nejvic profi a originalni. Bolt je z nich nejvic detsky, sympaticky, nekonfliktni a hlavne roztomily. Cilova vekova skupina je tak u Bolta zdaleka nejnizsi, ale nenechte se zmast prehnanou infantilnosti, ta roztomilost vas rozseka v jakemkoli veku. Uplny zacatek, kde je Bolt jeste stenatko me totalne odrovnal. To bylo tak neskutecne roztomile. Vubec jsem nevedel jak mam tu roztomilost zpracovat. Pokud jste nastvani, muzete zarvat a neco znicit. Kdyz jste smutni, muzete psat smutne smajliky, nebo brecet. Co ale kdyz vas prepadne zachvat roztomilosti? Jak se na to reaguje? To je hlavni filozoficka otazka, ktera me pri sledovani Bolta napadla. A jak dopadl jeden z nejdulezitejsich faktoru vsech animaku - charaktery? Byly uzasne, hlavne "fully awesome" krecek byl naprosty buh. Pigeons si tenhle snimek taky davali k obedu ve vsech svych scenach. V prepisklem zacatku, kde Bolt pouzival sve "super" schopnosti to sice vypadalo na nudnou a naprosto trapnou slataninu, ale pak se to hodne rychle srovnalo a bylo to super. Nejvic me bavilo zlidsteni a moudra komunikace Bolta s kockou na temata zvirecich zvyku a jejich nazorne testovani, jako treba psi skemrani, vystrcena hlava z auta za jizdy atd. Co me naopak zklamalo byl klasicky debilni a presprilis detsky konec a nevyrazna hudba, jednoznacne nejhorsi ze svate animovane trilogie, John Powell holt neni Zimmer ani Newman. Bolt me privedl jeste na jednu zasadni filozofickou uvahu souvisejici s komunikaci zvirat. Kdyz spolu ve filmu zviratka diskutuji, tak to je bezna rec, kterou si vzajemne rozumi, ale lidsky faktor to externe vnima jako klasicke stekani, mnoukani atd. Myslite, ze to tak funguje i ve skutecnosti, takze kdyz jsou 2 psi a neco na sebe stekaji, tak vi presne co tim mysli a v jejich stekacim jazyku se normalne chapou, ale jen my to vnimame jako nesmyslne stekani? A co potom, kdyz k nim zacne mluvit (mnoukat) kocka, nebo piskat krecek? Existuje univerzalni zvireci rec, neco jako anglictina? Nebo je pro psa kocici mnoukani cizi jazyk jako treba spanelstina? To me zajima. 7/10 ()

Související novinky

OSCARY – výsledky

OSCARY – výsledky

23.02.2009

Snad jen jednoho většího překvapení jsme se dočkali při vyhlašování Oscarů za rok 2008 v hlavních kategoriích: nejlepším hercem v hlavní roli se nestal Mickey Rourke za Wrestlera, ale Sean Penn za… (více)

Zlaté glóby 2009

Zlaté glóby 2009

12.01.2009

Slavnostní ceremoniál vyhlášení a předávání Zlatých glóbů pořádaný Asociací hollywoodských zahraničních novinářů je za námi a na nás je, abychom si to zrekapitovali. V oblasti filmu se stal jasným… (více)

Zlaté glóby 2009 – nominace

Zlaté glóby 2009 – nominace

12.12.2008

Ti, pro které je vyhlašování prestižních cen Asociace hollywoodských zahraničních novinářů svátkem, se přiblížili k očekávanému večeru mílovým krokem. Včera totiž Asociace vyhlásila nominace za rok… (více)

Pottera nahradí emo upíři

Pottera nahradí emo upíři

19.08.2008

Brečící fanoušci bradavických studentů už vědí, že Prince dvojí krve se letos nedočkají. Studio Warner Bros. z ne zcela pochopitelných důvodů přesunulo premiéru šesté potterovky (určitě jste si už… (více)

Reklama

Reklama