Reklama

Reklama

Ve snímku Únos vlaku 1 2 3 si Denzel Washington zahrál dispečera newyorského metra Waltera Garbera, jehož rutinní pracovní den je neočekávaně narušen odvážným zločinem – únosem jednoho z vlaků. Ten má na svědomí John Travolta coby Ryder, zločinec, který hrozí popravováním cestujících vlaku, pokud nedojde do hodiny k zaplacení vysokého výkupného. Garber se za pomoci svých dokonalých znalostí systémů podzemní dopravy pokusí o nemožné – vyzrát nad Ryderem a zachránit rukojmí. Hlavou mu ale stále vrtá jedna nevyřešitelná otázka: jak se zločinci hodlají s výkupným z metra dostat? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (712)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Docela zábavnej film s tradičně průměrnym Washingtonem a tradičně přehrávajícim Travoltou v hlavních rolích. S originálem ze 70. let se to nedá vůbec srovnávat. Na originál je tu sice spousta odkazů, ale oba filmy jsou v podstatě úplně jiný. Tohle má chvílema blízko k nějaký bezduchý akční blbině. Dost mě sral občasnej zběsilej střih a různý rádoby akční nájezdy kamer ála Uwe Boll. Holt zase jeden remake, kterej zůstal ve stínu originálu. Kdo originál neviděl, možná bude hodnotit líp než já. 55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmu dominuje sympatický Travolta s bandou kumpánov, medzi ktorými je aj L.Guzmán, ktorého som premenoval na Pačangu. To meno mal ako bodyguard vo filme Carlitova cesta. Vo filme nedostal veľa priestoru, ale to málo čo má, ma utvrdilo v tom, že prezývka Pačanga mu sedí. D. Washington spolupracuje s T. Scottom až príliš často, ale chcelo by to lepšie prezerať scenáre. Rozhovory medzi Travoltom a Washingtonom sú zaujímavé a miestami aj vtipné, strašne ma pobavila hláška: " Pomyslel by si si ráno, keď si si naťahoval ponožky, že budeš....". Všetko funguje ako má až do záveru, kde Washington vezme do ruky zbrať a berie na seba to, čo by mal prenechať polícii. Celý čas je divák v tom, že keď má Travolta takú dobrú náladu, tak má určite všetko premyslené do posledného detailu.... a on si vykračuje pešo! s vozíkom po moste. Záver je skutočne nepodarený, stokrát prevarený a zhadzuje celkom dobré rozbehnutý thriller do priemerných hodnotení. Film 60%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $100miliónov║Tržby USA $65,452,312║Tržby Celosvetovo $150,166,126▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,509,075║ Tržby za predaj DVD v USA $24,969,059 //počet predaných kusov 1,428,024║ Mierne prepísknutý rozpočet na film odohrávajúci sa na minime lokácii ale za to Tony Scott vystihol perfektne atmosféru, akcie tu je minimum ale za to napätia na každom rohu, spolupráca Travolta - Washington zapasovala na prekvapenie lepšie než by som mohol čakať, taktiež Turturro a jeho zunovaná tvár pri prvej čistke rukojemníka stála za to(možno najlepšia momentka filmu). Ako je zvykom u Scotta je tu opäť vycibrený vizuál pekne ladiaci z ráznou dynamickou prípadne komornou hudbou. Jediná škoda že v poslednej štvrtine mu újdu oprate a film vykĺzne z dobre budovaného thrilleru do miernej nahánačkovej frašky. /videl v kine: 75%/ ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I GOT 99 PROBLEMS BUT A BITCH AIN'T ONE." ----------- Oproti predchádzajúcim Tonyho filmom, čo sa akcie, ako aj celkového dojmu týka, podstatne slabšie. Nebolo zrejme z toho všedného scenára čo vyťahať. Herecké duo veľmi dobré, Denzel po dlhej dobe zatienený výkonom svojho kolegu. Travoltovi tá naštvaná, psychopatická, ale zároveň inteligentná rola pekne sadla. O fúzikoch nehovoriac. Hudba slušná. 1 2 3 nič nové neponúkne. Nenadchne, ale ani neurazí. Čistý priemer. ---------- https://imgur.com/bbbfa15 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jak si myslíte, že skončí váš den, když si ráno oblíkáte ponožky?.…. Zběsilý střih a žlutý filtr. Nepřipomíná vám to někoho? Ano, Tony se vrátil. S filmem, který má dobrou atmosféru, stojí na konverzační dokonalosti a Travoltových šílených nápadech. A také na umírněnosti a civilnosti D.Washingtona. Pro oddychnutí nám Scott naservíruje akci, která vlastně akcí vůbec není. Ale on ji z toho udělá. Uvěřitelní herci a odsýpající příběh posouvají film do nadprůměru, přesto myslím, že jedna produkce stačila, protože na podruhé nemá čím překvapit. Leda, že by stoupnul kurz na jedno rukojmí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Do kin putuje film pod názvem Watch your Step. (TomikZlesa)
  • Pro scénu kdy Walter Garber (Washington) vstupuje do tunelu aby doručil výkupné, byla použita stanice IND Hoyt-Schermerhorn. (TomikZlesa)
  • Ryder (John Travolta) ve filmu řekne, že pochází z New Jersey. Z New Jersey pochází i jeho představitel John Travolta. (AlfaNumerO)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Nezastavitelný Tony Scott

Nezastavitelný Tony Scott

31.03.2009

Tentokrát doslova. Ridleyho mladší brácha a pořád jeden z nejlepších akčních režisérů na planetě natočí pro 20th Century Fox thriller Unstoppable. Možná si vzpomenete, že film původně dostal na… (více)

Reklama

Reklama