Reklama

Reklama

Vědec Rick Marshall se proslavil televizní debatou s ostříleným moderátorem Mattem Lauerem, ve které byl totálně zesměšněn před celým vědeckým i nevědeckým světem. Jeho bývalá studentka a obdivovatelka Holly mu říká, že pro ni byl vždy vzorem a že jeho kontroverzní teorie kombinující časoprostor a paleontologii ji inspirovala k tomu, že studuje paleontologii. Ukáže mu i zkamenělinu, na které dr. Marshall pozná svůj zapalovač, který byl zašlápnutý dinosauří tlapou. Má také náhrdelník s křišťálovým jehlanem, který vylučuje silnou energii trachyonu. Holly doktora přesvědčí, aby dokončil svůj trachyonový zesilovač a aby spolu zašli do jeskyně, kde fosilie našla. Když tam přijdou, trachyonový zesilovač se aktivuje a způsobí, že se oba i s jeskynním průvodcem dostanou do vodního víru a poté se ocitnou v úplně jiném časoprostoru. Seznámí se tam s opičím mužem, který jim v novém světě pomáhá přežít. Podaří se trojici najít stroj času, který je dokáže vrátit do současnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (340)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nevtipna slatanina, jez nepozna inteligentni humor ani kdyby do nej narazila. Masky podivnych zabych mutantu, koupili zrejme rekvizitari ve Svete hracek a jen jsem hledal jestli tam jeste neuvidim nalepenou cenovku. Vsechno to na me pusobilo, jako by to bylo natoceny pres vikend a to jim jeste zbyla volna nedele. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Silne nevyuzitej potencial. Cela ta Zeme ztracenych nabizela nepreberny moznosti, protoze sem tvurci mohli narvat v podstate cokoliv, jenze cely to zatuhlo na par dinosaurech, jedny opici a hromade jesterek, coz je zatracene malo. Nicmene trikove je to docela uchazejici, Ferrell hraje svoje typicky urvany hovado a misty je vtipnej, stejne tak McBride, kterej mu slusne nahrava a Friel to sice slusi, ale je tu spis tak do poctu. Vtipu tu moc neni, precejen je to taky dobrodruznej film, ale obcas se precejen nakej forek povede, pripadne se hlavni dvojka chovaj jak dementi a to taky nekdy pobavi. Cely mi to trosku pripadalo jak Cesta do stredu Zeme. Celkove ne vylozene sracka, ale jako komedie to moc nefunguje. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Doporučuji u tohoto veledíla, konzumovati velké množství alkoholu a pak si to užijete.;-))) Jacobim Mugatu z božského Zoolandera, Tennessee (ne ten stát, haha) z Covenanta a podělaná Bětka Bathoryovic z té Jakubiskovy pseudohistorické ultramegasračky, tvoří dohromady tým, za který by se nemusel styděti ani velký Ed Wood jr. Já pořád tvrdím, že ještě žije a čas od času se převtělí do nějakého toho rádoby rejži. Naposledy to bylo u hororu pro celou rodinu (včetně kojenců) Annabelle 3. A pokud ten velikán i po 2.nezklame, tak podobný majstrštyk nás čeká u další (v pořadí již 3. a tudíž zcela zbytečné) adaptace, Prokletí Salemu. Fuck...Yeah!!! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nerozumím zdejšímu hodnocení, kterému jsem vždy tak bezmezně věřil. Tenhle film je jasná čtyřhvězdička. Dovolím si vysvětlit. Jedna hvězda: Jsou tam skvělé triky. Neruší, nejsou kýčovité, jsou vtipné a uvěřitelné. Prostě dokonalé, viz rozlícený Tyranosaurus. Druhá hvězda: Duo Ferrell a McBride to prostě táhnou, kdo říká, že ne, nemá smysl pro humor. V každé jejich větě jde najít něco zábavného. Film navíc obsahuje minimálně čtyři top komické scény. Já vám nevím, ale například scéna s obřím komárem nebo co to bylo nebo jak se Ferrell polejvá dinosauří močí, jsou prostě vtipné. Třetí hvězda je za všechny ty nápady, za to zajímavě pojaté sci-fi. Za příběh odehrávající se v jiné realitě, kde je vlastně všechno možné i to, že primitivní opičáci mají za manželky dokonalé sexbomby. Čtvrtá hvězda je za všechno to ostatní, co se často hodnotívá. Napětí a dobrodružství, tempo a spád, nápady a inovace, herecké výkony, kamera, hudba apod. Za sebe mohu říct, že dlouho jsem se tak nepobavil jako u filmu Země ztracených. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

American critics can suck it! Príjemné prekvapenie a nábeh na "guilty pleasure" tohto leta. Solídne zábavný Ferrell, neotravná Báthoryčka, posuchší McBride a jeden nadržaný neandrtálec vo filme, ktorý je natoľko bizarný a celkovo iný, že je vlastne sympatický a väčšinou veľmi zábavný. Mnoho ľudí bude zrejme zaskočených "polystyrénovými dekoráciami a zastaralými maskami", ale je to evidentne zámerný odkaz na pôvodný seriál a film vďaka tomu vyzerá naozaj originálne. Navyše, záverečná bitka s tyranosaurom naznačuje, že na triky bolo naozaj dosť peňazí. Scény ako "komár" či "vzdávam to a strkám si ruku do nohavíc" sú proste hilarious. Rozhodne to ale nie je film, ktorý by som servíroval bežnému česko-slovenskému publiku - už len preto, že má totálne nevyjasnené cieľové publikum (film, v ktorom Ferrell opičiemu sokovi zreteľne artikuluje "fuck you", asi nie je veľmi vhodný pre dinosaurami posadnuté decká). Toto je záležitosť pre fajnšmekrov. ;-) 7/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Film získal v roce 2010 ocenění Zlatá malina v kategoriích nejhorší prequel, remake, rip-off a pokračování. (Pepinec)
  • Původní rating byl R, ale po sestřihu se film dočkal mírnějšího PG-13. (HellFire)

Související novinky

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Reklama

Reklama