Reklama

Reklama

Frankenweenie: Domácí mazlíček

  • USA Frankenweenie (více)
Trailer 2

Geniální tvůrce Tim Burton (Alenka v říši divů, Noční můra před Vánocemi) tentokrát představuje film Frankenweenie: Domácí mazlíček, který je dojemnou pohádkou o chlapci a jeho psovi. Poté, co Viktor nečekaně přijde o svého milovaného pejska Sparkyho, snaží se osvojit si vědecké dovednosti, aby svého mazlíčka opět oživil - ovšem s několika malými úpravami. Svoje podomácky sešité stvoření se nejprve snaží skrývat, ale když se Sparky jednou dostane ven, Viktorovi spolužáci, učitelé a celé město zjistí, jak příšerné mohou být následky jeho znovuzrození. (HBO GO)

(více)

Videa (54)

Trailer 2

Recenze (561)

Madison 

všechny recenze uživatele

Burton vzdáva príjemnú poctu klasickým starým hororom, no okrem toho nápadne odkazuje na vlastné filmárske počiny. V hlavnej postave osamelého Viktora môžeme sledovať navonok bizarného, no vo vnútri srdečného Edwarda a taktiež podivína Viktora z Mŕtvej nevesty. Frankenweenie je úchvatnou spŕškou burtonovských roztomilých kontrastov, bez ktorých sa nezaobíde žiaden jeho film a pre ktoré ho tak milujeme. Konvenčné, intelektuálne i duchovne zaostalé prostredie, do ktorého Burton vkladá svoje introvertné, no paradoxne duchaplné postavičky, množstvo vizuálnych vychytávok a skvelých nápadov, typická morbídna atmosféra filmu, absurdný humor a nádherne osobitá animácia. Nie som síce tak uveličená ako z predošlej Mŕtvej nevesty, ale po predchádzajúcich Temných tieňoch a vnútorne prázdnej Alice ma Burton opäť raz potešil. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Původní Frankenweenie v animovaném a o 60 minut delším zpracování. A animace je perfektní, stejně tak hudba, ale to se dá od někoho, kdo má na svědomí už stejně působící Mrtvou nevěstu čekat. Příběh mi ale bohatě stačil ve třiceti minutách a jeho natahování nebylo zrovna ku prospěchu věci. 3D: *** mě hned na začátku zaujalo scénkou, kdy animovaná rodinka sleduje 3Dčko a taťka komentuje, jak to na něj působí, těšila jsem se, že by v tom mohl být příslib dalšího podařeného 3D animáku, ale bohužel, brýle mi z očí ani jednou údivem nespadly. Až budu chtít návštěve předvést pořádnou 3D pohádku, nenastane žádná změna, stále budu sahat po Tangled. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné vytahování starých kostlivců ze skříně. Už krátkometrážní Frankenweenie mi přišel na svou půlhodinovou délku neskutečně natahovaný, jeho celovečerní podoba je proto přílišnou snahou vecpat mezi tři minuty děje mnoho načechrané vaty. Ta je však obalena do odkazů a citací starých monster klasik, tak mohou nekritičtí Burtonovi fanoušci zase hlásat něco o návratu režiséra do dob někdy před Alenku. Já v tom ale bohužel až na další obšlehnutou stylizaci a typické trademarky nevidím nic, co by Frankenweeniemu, jakožto Burtonově srdeční látce, dodávalo něco životného, zkrátka cosi, u čeho se mi nechce při vší té předvídatelnosti každých pět minut kontrolovat hodinky. Jediný bod se dá uznat za odvahu - pustit do kin černobílý stop-motion animák, to si může dovolit zřejmě jen jediný režisér na světě. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3 a 4 hvězdami - nejraději bych dal 3,5*, ale to nejde a tak jdu s hodnocením níže. Animace je úžasná (ve stylu Vincenta), ale spousta nevyužitých nápadů zamrzí. :( Navíc jsem nedávno viděl krátkometrážní hranou předlohu, takže základní kostra příběhu nebyla ničím překvapivá, jen byla animovaná - což je sice můj problém, ale tohle hodnocení je taky subjektivní, ne? ;) Snad bude i nadále kvalita Burtonových filmů po příšerném Dark shadows stoupat tímto způsobem. :P ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Tim Burton se pouští opět do animovaného děsivého příběhu. Příběh o klukovi, co bohužel nešťastnou náhodou přijde o pejska, je smutný a zároveň jak asi fanoušci Burtona i čekají, tak temný. Výborně naamimované postavičky, které jsou technikou stop-motion animace bravurně zvládnuty. Burton a jeho "děsivá " atmosféra na vás v tomto snímku bude dýchat po celou dobu. Film je v černo-bílém provedení a to se mi taky sakra líbí. Vkusný, příjemný snímek, u kterého mě trošku zarazilo nelogičnost "finále" filmu. Kdy Viktorovi spolužáci začnou ožívat všechny svoje malé potvůrky. Potom zírám na Godzillu a kočko-netopýra a vlastně ani není vysvětleno, proč pes Sparky je stále stejný a naopak jiná zvířátka se mění v monstra. No nebýt tohodle úletu, líbil by se mi Frankenweenie mnohem více. Zkrátka a dobře na Mrtvou nevěstu to nemá. (72 %) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (24)

  • Jedná se o první Burtonův film od snímku Ospalá díra (1999), ve kterém neobsadil ani jednoho z dvojice Johnny Depp a Helena Bonham Carter. (TommyLeeJape)
  • V jedné ze scén v závěru filmu je možné si na tabuli kina všimnout názvu jiného Disneyho filmu Bambi (1942). (Dracconnis)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama