Anders AndersonScénář:
Glenn TarantoKamera:
Andy SteinmanHudba:
Trevor MorrisHrají:
Josh Lucas, Jon Hamm, Jimmy Bennett, James van der Beek, Jessica Chastain, Rhona Mitra, Joanna Cassidy, Morena Baccarin, Beth Grant (více)Obsahy(1)
Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)
Stačí jen nepatrná chvilka, kdy si tatínkův Junior musí skočit na malou nebo pumpařovu starou a může to znamenat ztrátu těch nejbližších.. Nejen tím kostlivcem ve skříni (teda vlastně bedně) to připomíná epizodu Cold Case, byť se silným dosahem do přítomnosti a dobře vykreslenou tenzí mezi rodiči, co přišli o dítě. Dají se tomu vytknout nepovedené masky, ale stejně tak je potřeba vyzdvihnout dávkování sentimentu a smysl pro detail (v teplácích na běhání k nálezu těla, několikeré vyzvánění telefonu, než jej někdo vezme). Apropo, americké maloměsto, mizející děti, červený balónek - pro Jessicu Chastain To bylo znamení jak od Shyamalana.. ()
Dlouhá léta jsem snil o chvíli, kdy konečně najdu svého syna. A až se tak stane…..sám nevím co bude potom..... Dva příběhy, střídající současnost a minulost, dva muži a dva ztracení chlapci. Smutné, ale filmařsky velice citlivě zvládnuté téma o ztrátě, která je navždy poznamenala, přesto, že jim v životě zůstalo ještě mnoho dobrého. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět hezky natočený smutný film. 2.) Přesvědčím se, že nevázaný sex je nebezpečný. 3.) Nejsem si jistý, jestli je lepší pohled na trápící se muže, nebo na Rozzlobený muže.com . PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()
Normální kriminálka natočená asi tak, jako když si pustíte Sběratelé kostí nebo jakoukoliv CSI kriminálku. O to horší, že ve filmu chybí nějaká pěkná baba, která by v tomto případě samotný příběh trošku postrčila. Teď to vypadá blbě, že film je vlastně hrozně smutná událost a já bych v něm radši viděl babu. Ale tak na co pak má člověk koukat... ()
Neřekla bych, že tenhle film může obstát jako detektivka. Nekoná se žádné překvapení ani zvrat. O to zajímavější je to jako drama o ztrátě dítěte, se kterou se dva otcové a jedna matka nemohou po dlouhé roky vyrovnat. Mile mě překvapila Rhona Mitra, která mi tu byla nebývale sympatická (nepatří k mým oblíbencům) a její manžel Jon Hamm hrál rovněž dobře, obzvlášť se mi líbil krutými okolnostmi zmítaný Josh Lucas, s tím prostě nejde nesoucítit. Hodně smutný film. ()
Velmi smutne, realne, drama presne na pochmurne sobotne odpoludnie. Strate vlastneho dietata sa nevyrovna ziadna ina bolest a dvaja hlavni hrdinovia tohto filmu o tom vedia svoje. Film sprevadza krasna, smutna hudba, ktora vyborne dokresluje celu atmosferu filmu. Pre mna rozhodne taky maly-velky snimok, ktory sa oplati vidiet. ()
- Mená postáv otca a jeho troch synov z roku 1958 - Matthew, Mark, Luke a John - sú mená v tradičnom katolíckom poradí z Nového zákona štyroch kanonických evanjelií - Matúša, Marka, Lukáša a Jána. (misterz)
- Pôvodne mal rolu Matthewa Wakefielda stvárniť Gary Sinise. (MikaelSVK)
- Pracovným označením filmu bol názov The Boy in the Box. (MikaelSVK)