Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivu Tomu Adkinsovi je svěřen případ hrůzného nálezu v podobě kostry malého chlapce ve velké truhle. Tento případ v Tomovi a jeho manželce probudí starou ránu, neboť jejich vlastní syn byl před osmi lety unesen a jemu se nikdy nepodařilo usvědčit hlavního podezřelého. Tom se pouští do pátrání zločinu, jenž sahá daleko do minulosti a odkrývá se mu tak tragický příběh Matthew Wakefielda, otce tří synů, o jednoho z nichž přišel za podobných okolností jako Tom. (claudel)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film asi nepřináší na pole krimi nic nového. Celou dobu jsem měl pocit, že jsem něco podobného viděl. Je jasné, že filmů o sériových vrazích jsou tuny, když se ztratí děti místo ženských, taky to asi není nic nového pod sluncem. Pomalé tempo, retrospektivní styl vyprávění, předvídatelný koec, přes všechny obyčejnosti mne film nenudil. Detektiv pátrající po zmizelém synovi musí sáhnout hluboko do minulosti, aby vyřešil i svůj vlastní případ. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivě natočené drama s perfektními hereckými výkony. Detektiv Adkins (Jon Hamm) už 8 let pohřešuje svého malého syna Tommyho. Je přesvědčen, že jeho syna před lety unesl muž s podivnou minulostí Bert Roggiani, aby se mu pomstil, ale nemá na to důkazy. Události se dají do pohybu když jednoho dne dělníci na stavbě objeví bednu s ostatky chlapce, který je asi tak ve věku detektivova syna, ale zpráva z patologie říká, že ostatky patří retardovanému chlapci a leželi tam 50 let. Stopy zločinu vedou až do roku 1958, kdy se dozvídáme více o mrtvém chlapci a jeho otci (Josh Lucas), který měl po smrti manželky jeho výchovu na starosti a potkal ho podobný osud jako detektiva. Tohle drama v mnoha ohledech překvapí předivem tajemna, počáteční spletitostí, ale současně ho Anders Anderson natočil velmi přehledně, jímavě, citlivě, ale i napínavě. Dvě dějové linie, současná a retrospektivní, které se navzájem prolínají si v ničem nepřekáží a mohlo by se zdát, že na diváka někde v závětří pokukuje promyšlená pointa, která se plně odhalí až v závěru filmu, ale její odhalení tvůrci zbytečně nenatahují a tak se jí dočkáme o něco dřív, ale není to ani tak pointa jako spíše odhalení vrahovi totožnosti. Herci, výprava, hudba, kamera a režie se sešli ve velmi konzistentním poměru, který divákovi vyloženě lahodí. Na debut velmi povedené a vyzrálé. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Vynikající thriller, který mě nesmírně překvapil svojí vysokou úrovní, dá se říct, že jde značně i o přesah do jiných žánrů. Snímku vůbec neškodí, že je postaven na hereckých výkonech ne příliš známých herců, nejvýraznější postavou se jeví James Van Der Beek. Potěšila mě rovněž minirole "Mika Nowicka". ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dobře to vystihla larelay.Opravdu malý velký film s náádhernou hudbou a smutným a zajímavým příběhem,který mě okamžitě vtáhnul a do konce filmu nepustil.Taky mě během sledování napadl seriál Cold Case,který je podle mě,ale jeden z těch lepších kriminálních seriálů,takže nemám problém.Z herců se mi líbil nejvíc Josh Lucas,kterému bych už dávno přál větší role.Můžu jen doporučit.Já bych skoro dal i pět. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atmosférická kriminálka, která si jde svou cestou. Na filmy o únosech dětí mám teď v poslední době docela „štěstí“ (aktuálně třeba Zmizení, před časem překvapivě slušná Tísňová linka), tenhle je navíc ozvláštněný zajímavou časovou propastí. Debutující režisér Anders Anderson se výzvy nezalekl, navíc se mu na place sešli velmi slušní, respektive slušně hrající herci (Josh Lucas, Jon Hamm, Jimmy Bennett, James Van Der Beek, Jessica Chastain, Rhona Mitra). 70% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Mená postáv otca a jeho troch synov z roku 1958 - Matthew, Mark, Luke a John - sú mená v tradičnom katolíckom poradí z Nového zákona štyroch kanonických evanjelií - Matúša, Marka, Lukáša a Jána. (misterz)
  • Meno hlavnej postavy, Tom Adkins (Jon Hamm), malo pôvodne znieť Jack McCadden. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama