Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 1

(série)

VOD (1)

Epizody(7)

Středoškolský učitel, kterému je diagnostikována smrtelná rakovina, se snaží zajistit finanční budoucnost svojí rodiny výrobou a prodejem pervitinu. (Netflix)

Recenze (67)

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rewatch 2022: Tak jsem si asi po sedmi letech chtěl připomenout, že to fakt je nejlepší seriál všech dob, a hned po první sérii je jasný, že to tak doopravdy pořád je. Absolutně nechápu, jak tu můžou někteří lidé psát něco o pomalejším rozjezdu, ten první díl za necelou hodinu dokonale představí hlavní postavy a ústřední premisu, a Walt s Jessiem se hned stihnou dostat do pořádných problémů, aniž by to kdykoli působilo uspěchaně. Dokonalost. ()

janesX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriály nie sú vôbec mojou doménou a musel som sa aj na tento nechať nahovoriť. Nakoniec som tomu rád, lebo v tomto prípade sa jedná o výnimočnú kvalitu s premysleným scénarom, veľmi sympatickými postavami a celkovo lahodným spracovaním. Epizódy sa nesú v strednom tempe a aj keď sa vie presne o čo ide, najviac ma bavila nepredvídateľnosť. Tá sa na chvíľu vytratí v štvrtej a piatej časti, pričom tá piata je čistá konverzačka, ktorá ma nadchla svojou empatiou a myslím že napriek najnižšiemu hodnoteniu tohto piateho dielu som si začal seriál práve vtedy obľubovať. Som zvedavý, ako - a či mi to vydrží. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem na Walterových hodinách chyběl mnoho let, přitom jeho verze chemie je velmi poutavá a zároveň poučná. Například takové využití kyseliny fluorovodíkové, samozřejmě jedině v pro ni vhodné nádobě, jinak nastane problém až na půdu, nebo spíš až do sklepa. Celá chemická část je tou zajímavější, v rodinné to občas lehce zaskřípe a to nejen co se dění týče. Vytvořit si vztah k hlavnímu hrdinovi, není z mého pohledu příliš složité, proto jsem jeho rozhodování jestli bojovat, či nebojovat s nemocí, prožíval také. Ale několik rodinných scén se Skyler, nebo "všemi", šlo mimo mě... což, samozřejmě neplatí třeba pro hraní pokeru. Hold série stojí především na výborně napsaných a zahraných postavách Walta a Jesseho, proto ony chemické scény, nebo a to ještě lépe, jejich postupná přeměna. Ta je u Jesseho možná méně patrná, ale je. Ono totiž "zrození Heisenberga", prostě musí trumfnout vše... Jo, tohle mělo být finále, ale bonus v podobě další epizody samozřejmě nevadil. 80% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Dlouhé roky se těším, až si pustím Beaking Bad hezky v klidu za sebou, tahle sekera mě už strašila ve snech a ano, je to jeden z nejlepších seriálů. Perfektně napsaný, výborně zahraný, skvělá jízda, Bryan a Aaron jedou totální bomby, jejich party tak dobré, přirozené, vtipné a silné, že toto se skutečně jen tak nevidí. Těším na další, vím, že to má být velká paráda. ;) ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Walter je neskutečnej, ty dvě slepice bych zabil, Tuco je miláček k pohledání a já si konečně doplnil tuhle legendu. Ano quality TV nás namlsala, takže člověk roku 2023 z toho nepadá na prdel, ale ve své době to muselo být pořádná chemická reakce, když to vlítlo na obrazovky. A proto maličko (ale opravdu jenom stopově) nadhodnotím a dám první sérii pět ohřívacích kádinek nebo co ta kulatá ampule vlastně byla. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (41)

  • Na stěně Waltova domu visí pamětní deska, na které je napsáno, že v roce 1985 provedl výzkum v oblasti protonové radiografie, za který někdo získal Nobelovu cenu. Vítězi Nobelovy ceny za chemii v roce 1985 se stali Jerome Karle a Herbert A. Hauptman za úspěchy v rozvoji přímých metod určování krystalových struktur. (Kubaaa97)
  • Herečce, která ztvárňuje ženu v zelených šatech na myčce, bylo v době natáčení ve skutečnosti pouhých 17 let. Dokonce byla natočena scéna, ve které ujíždí, ale kvůli jejímu věku musel auto řídit jiný herec. (KGBelik)
  • Kolem 9. minuty, kdy Waltera (Bryan Cranston) poprvé vidíme pracovat v myčce aut, je Bogdan (Marius Stan) v pozadí a rozzlobeně telefonuje v rumunštině. Říká: „To, co jsem řekl, ty idiote, je, že tu musíš být v 8 ráno. Dělá se mi z tebe špatně! Jdi k čertu!“ (KGBelik)

Reklama

Reklama