Reklama

Reklama

Perníkový táta - Série 1

(série)

VOD (1)

Epizody(7)

Středoškolský učitel, kterému je diagnostikována smrtelná rakovina, se snaží zajistit finanční budoucnost svojí rodiny výrobou a prodejem pervitinu. (Netflix)

Recenze (67)

Renfield 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem na Walterových hodinách chyběl mnoho let, přitom jeho verze chemie je velmi poutavá a zároveň poučná. Například takové využití kyseliny fluorovodíkové, samozřejmě jedině v pro ni vhodné nádobě, jinak nastane problém až na půdu, nebo spíš až do sklepa. Celá chemická část je tou zajímavější, v rodinné to občas lehce zaskřípe a to nejen co se dění týče. Vytvořit si vztah k hlavnímu hrdinovi, není z mého pohledu příliš složité, proto jsem jeho rozhodování jestli bojovat, či nebojovat s nemocí, prožíval také. Ale několik rodinných scén se Skyler, nebo "všemi", šlo mimo mě... což, samozřejmě neplatí třeba pro hraní pokeru. Hold série stojí především na výborně napsaných a zahraných postavách Walta a Jesseho, proto ony chemické scény, nebo a to ještě lépe, jejich postupná přeměna. Ta je u Jesseho možná méně patrná, ale je. Ono totiž "zrození Heisenberga", prostě musí trumfnout vše... Jo, tohle mělo být finále, ale bonus v podobě další epizody samozřejmě nevadil. 80% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Oh, Walte, jsi to vůbec ty?“ Je. Jeho nová verze. Dosud platil za nejnudnějšího člověka široko daleko. A možná i nejzbytečnějšího. Přitom na tamní střední škole promarňoval své schopnosti a znalosti. Čerstvý padesátník, učitel chemie. Dále pak syn trpící mozkovou obrnou, (neplánovaně) těhotná a postupně frustrovaná manželka, která ho tak trochu řídí, chvástal-švagr, který je agentem DEA, a navrch mu právě diagnostikovali pokročilou rakovinu plic. A do toho přichází setkání s bývalým studentem – toho času drobným dealerem drog. Dvojici drogových kumpánů je třeba rozpustit v silné kyselině, následně začít vařit modrý zázrak, aby získal prostředky na lékařskou péči, i vypořádat se s labilním kupcem Tucem. A u toho lhát a vymýšlet si krkolomné historky. Není důležitý cíl, ale cesta. Zaměřeno na postavy. Vince Gilligan, který byl jedním z předních tvůrců legendárních Akta X, to celé postupně náramně vymyslel. Je hlavně kouzelné sledovat, jak se postavy postupně vyvíjejí a jak nebezpečně posouvají svůj morální limit. Černý humor, napětí a skvělí herci v balení, kterak se z naprosto obyčejného člověka stává velké zvíře. ()

Reklama

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem trochu zklamán. Myslel jsem, že mne jeden z nejlepších seriálů všech dob pohltí tak jako první série True Detective, která pro mne zatím představuje vrchol televizní tvorby. Místo toho se mi dostalo něčeho, co je sice dobře napsané a dobře zahrané, má to zajímavé postavy, několik úžasných, velmi zábavných černohumorných situací, skvělý soundtrack, kameru... ale u žádné epizody jsem prostě neměl pocit, že by si zasloužila 5*. Něco mi tam prostě chybělo. A teď nevím, zda mám chuť pokračovat dál, jestli je tohle opravdu seriál pro mne. Prostředí i postavy mají obrovský potenciál pro další rozvoj, ale nejsem si úplně jist, zda chci vidět další díly více zaměřené na rodinné drama, které mi zatím přes jejich nesporné kvality (a důležitost) úplně nesedly. [viděno 1. & 2.10.2020] ()

Aurus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9,5/10. První série tohoto seriálu je za mnou a já řekne jenom wauuuuuuu. Tohle je prostě perfektní seriál který nechápu proč jsem na něj nezačal koukat už dříve. Příběh první série je skvělý, postavy jsou sympatycké, hudba je skvělá, akce je výborná , lokace jsou zajímavé a kamera filmu je velmi dobrá. Doporučuji. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlažný začátek mě tolik nechytl a možná jsem měl přehnaná očekávaná, nicméně od čtvrtého dílu série dostává obrátky o sto osmdesát stupňů. Herci jsou výborní a dokonce jsem přišel na chuť Aaronovi Paulovi, který se jevil jako slabý článek. Zápletka začínajících distributorů, patálii kolem a především vztahů kolem hrdinů funguje nadmíru dobře. Jsem zvědavý, kam se seriál posune dál.......8/10 ()

Galerie (104)

Zajímavosti (41)

  • Jesseho ložnice v domě jeho rodičů obsahuje skutečné dětské fotografie Aarona Paula. (KGBelik)
  • Kolem 9. minuty, kdy Waltera (Bryan Cranston) poprvé vidíme pracovat v myčce aut, je Bogdan (Marius Stan) v pozadí a rozzlobeně telefonuje v rumunštině. Říká: „To, co jsem řekl, ty idiote, je, že tu musíš být v 8 ráno. Dělá se mi z tebe špatně! Jdi k čertu!“ (KGBelik)

Reklama

Reklama