Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vrah zavolá v deset (S04E06)

(epizoda)
  • USA A Deadly State of Mind (více)

Obsahy(1)

Psychiatr dr. Mark Collier se specializuje na experimentální léčbu s pomocí hypnózy. Jeho klientka Nadia Donnerová je zároveň i jeho milenkou. Nadiin manžel Carl však jejich vztah odhalí. Dojde k potyčce, při níž Collier zabije soka pohrabáčem. Přesvědčí Nadiu, aby před policií lživě tvrdila, že jejího manžela přepadli dva zloději. Jenže případ dostane na starost poručík Columbo, a ten věří spíš vlastnímu úsudku než výpovědi psychiatrovy pacientky... (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Problém vaší teorie je v tom, že nemáte žádný důkaz." Tak to bych poručíku Columbovi rozhodně do tváře nevmetl. Jenže namyšlený doktor Collier nezná finty vychytralého majitele stále ještě trochu pojízdného francouzského vozu a unáhlil se. No to je jeho problém, ale mám takový podivný pocit, že z předvedeného důkazu by ho vymotal i opilý právník s propadlou licencí. Columbo do toho tentokrát zkrátka nevložil tolik důvtipu, a své vrozené vlezlosti, a tudíž nabídl o něco méně zábavy než bývá v jeho okrsku zvykem. ()

Shit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle už je fakt moc, trapnější usvědčení neexistuje, prostě naprostej nesmysl a totální kravina, ostatně jako ve většině z dílů. S těma jeho retardovanejma vychcávkama na zloduchy by moh zavřít tak akorát opici. Naprosto nechápu vysoký hodnocení... ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nadprůměrný Columbo. Ony jsou vlastně skoro všechny díly nadprůměrné (hlavně ty starší). Tento díl je zajímavý především úlisným a slizským záporákem v jedinečném podání George Hamiltona a jeho odhalení, které (jak jinak) nemá chybu. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z těch Columbovek, ze kterých sálá skvělá atmosféra ještě před úvodními titulky. Poprvé se v záporné roli představuje charismatický elegán George Hamilton (kterého poručík přivádí doslova k nepříčetnosti - tak to máme rádi), jenž doplatí na svůj tabákový zlozvyk, aneb co dokáže natropit jeden ztracený kamínek ze zapalovače. Zajímavé provedení druhého zločinu a hlavně vynikající závěr se slepcem! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další pěkná jízda, ovšem tentokrát se mi zdálo, že jsem v poslední brance viděl špicara, takže udílím trestné body. Souhlasím s tím, že Hamilton je slizák k pohledání, jenže jakmile mezi Columbem a záporákem není přátelský vztah plný bonmotů, metafor a vtípků, schází tomu všemu ta pravá chuť. No a ještě bych rád navázal kontakt s uživatelem Allanem. Jasně, deadly state of mind se vážně překládá trošku jinak, ale pokud jsi tuhle epizodu doopravdy viděl, nemůžeš tvrdit, že v ní někdo někam volal v půl jedenácté... ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím proč, ale "Vrah zavolá v deset" se mi strašně rychle okoukal. O finálním usvědčení by se dalo polemizovat (jedno z těch kostrbatějších až kostrbatých), nejvíce mi však tento díl degraduje fakt, že Karlova vražda nebyla ani tak vraždou, jako spíš sebeobranou. Kdyby se na mě někdo vrhl, začal mě mlátit, a pak se se stejnou vervou pustil do mé milenky, asi bych ho taky něčím přetáhla - v dané chvíli by to byl naprosto logický krok. Ale ne, nezavoláme policii a nevysvětlíme jim, co se stalo, místo toho si narychlo vymyslíme děravý příběh o dvou chlápcích s punčochami na hlavě. Ach jo. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem, všetky diely Columba majú svoju presnú choreografiu, ale je to asi tá najlepšia choreografia, s akou som sa pri detektívnych seriáloch stretol. A vždy čakám na ten moment, keď sa po polhodine prišmochtá na miesto činu náš neúnavný pán Columbo. "Jo, a eště něco . . . " ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keď je vrah George Hamilton, tak viete, že nebudete mať morálny problém s jeho usvedčením, pretože niekoho tak slizkého v Hollywoode nájdete len ťažko. Je to samozrejme jeho zásluha, že dokáže postavu zahrať takýmto žiadúcim spôsobom, my potom poručíkovi obzvlášť držíme palce. Príbeh má spád už kvôli tomu, že sa odohrajú hneď dve vraždy, nie je potom od začiatku jasné, kam bude smerovať. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S každou opakovane videnou časťou Columbovskej série klesá môj celkový dojem. Na diferenciáciu hodnotení jednotlivých častí ostáva iba záverečná pointa, pretože tie bezdomovecké nechutnosti, donekonečna opakované gestá a šablóny sú neodmysliteľnou súčasťou každej časti. A záverečné pointy bývajú pozoruhodné, ale aj také, ako v tejto časti. Preto na viac ako na tri hviezdičky nepomyslím ani pri hypnóze podporenej amobarbitalom. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I tenhle příběh je samozřejmě naprosto nepravděpodobný, ale v tom je právě ten vtip. Je to totiž celé docela dobře vymyšleno, i když usvědčující důkaz tohoto druhu tu sám o sobě už byl mnohokrát. Kromě toho samozřejmě můžeme pochválit velmi slušné herectví... 70% ()

Gary 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Columbovi se mi kromě výborného Falkova výkonu líbí promyšlenost každé epizody.Vždycky je tam nějaké geniální rozuzlení.To jsem ještě v žádném jiném seriálu neviděl. ()

malylada

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní zápletka, kdy vrah v rychlosti udělá spousty chyb, ale díky svým schopnostem dokáže Columbovi unikat. Vrah je jasný Columbovi hned od začátku, na to by stačil i řadový policista, ale jak dokáže vraha usvědčit? Naprostá perla. Hamilton je v roli výborný......9/10 ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

George Hamilton mi zpočátku v této epizodě nesedl, ale s postupem času jsem se s ním sžil a nakonec to byl celkem solidní záporák. Závěrečné odhalení bylo velmi dobré. Bohužel se epizoda chvílemi trochu vleče a je zde několik trochu nudnějších částí. P.S. Columba zde v nováckém dabingu dabuje Petr Haničinec. ()

d-fens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

myslím že jeden z najlepších dielov Columba.... skvelý George Hamilton v (asi) svojej najlepšej roli, ktorá mu presne sadla... uznávam, že zápletka má aj niektoré spochybniteľné miesta (napr. samovražde cez telefón proste ťažko uveriť...), a rozumiem aj tomu, keď niekoho záverečná scéna usvedčenia znechutila, no pre mňa je to jedna z najlepších (a najzapamätateľnejších) scén celej columbovskej série. Aj keď v podstate neusvedčila nikoho z vraždy, iba z prítomnosti na mieste činu v približne rovnakom čase, pre mňa je to proste nádhera. Ten výraz prekvapeného, inak nadmieru sebaistého vraha, celkové zosnímanie scény, kedy má divák naozaj pocit, že vrah "vbehol do pasce".... je to proste jeden z najzaujímavejších okamžikov Columba. 5* a miesto v topke (columbovskej, samozrejme:).... a k plusom tohto dielu je pre mňa aj dabing Petra Haničince, ktorý síce "na skóre" (čiže počtom dabovaných epizód) prehráva s Dalimilem Klapkou, ale "jeho Columba" mám predsa len o niečo radšej. Nedáva možno postave až toľko komickosti, podivínstva a žoviálnosti, ale zase to vynahrádza (pre mňa) väčšou hĺbkou a "ponorením sa" do úlohy. Proste Haničincove dabingy Columba mám "o kapku" radšej ako Klapkove (možno aj preto, že ich je menej :) ()

Reklama

Reklama