Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

MrPierc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé! Moc se mi líbila změna oproti klasické šabloně každé Columbovky. Tentokrát náš ušmudlaný detektiv musí jednat rychle a s vrahem si nezahrává. Hledá maniaka, který může každou chvíli ukončit něčí život. Hodně akční a zadýchané. Dokonce bych takový styl viděl rád častěji. Jeden z nejlepších dílů. ()

Fido 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná detektivka s nádechem thrilleru, ukazující perfektní a rychlou práci policie při odhalení a zneškodnění únosce. Ano, není to "náš" Columbo, jak ho známe. Není to "zábava", nejsou tu žádné extra gagy a vtípky, žádná vražda, pachatele neznáme od začátku, nemůžeme pozorovat poručíkovu "hru s myší", ani závěrečný trik při usvědčení. Ale možná právě pro toto "vybočení z řady" se mi tenhle díl opravdu velmi líbil a považuju ho za jeden z nejlepších. ()

Reklama

Bouřňák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je skutečně zcela odlišný od klasicky zaběhaného a známého stylu. Ale musím přiznat, že je to jenom dobře. I když nejde o příliš vydařený scénář, právě ta změna, kdy vraha od samého začátku diváci neznají, je alespoň pro mě důvodem k tomu sledovat celý díl. Dávám hvězdičku navíc za pokus o změnu, která je vždy velmi riskantní a tady rozhodně nedopadla propadákem. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké zklamání. Tvůrci náhle přehodili vyhýbku a natočili úplně jiného Columba. Už to není ten náš klasický, na blbečka si hrající, naoko pomatený detektiv - je z něj rázný detektiv a vše je vyprávěno v chandlerovském stylu. Snad, že je případ tentokrát osobní. Je unesena nevěsta jeho příbuzného. Dokonce myslím, že mu tady snad i někdo řekne křestním jménem - raději jsem už na to zapomněl (srov. když v jiném díle na přímou otázku "jaké je vaše křestní jméno?" odpoví "poručík"). Samo o sobě by to možná nebylo špatné, ale jako část Columbovské série mě to vůbec nebavilo. Na Columba jsem se většinou díval kvůli té skvělé ústřední postavě se vším tím jeho "nevím v které kapse to mám", "a ještě jednu otázku" apod. A tenhle Columbo mi tady chyběl. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Držel jsem tenkrát svou paní Columbovou v náručí a byla lehoučká jak měsíční svit.“ V tomto případě tvůrci zcela opustili klasické Columbovské vyprávění a vrhli našeho poručíka do víru běžné kriminálky, konkrétně únosu čerstvé manželky svého synovce. Poručík nezná vraha a čas mu šlape na paty, proto volí jiný způsob vyšetřování, který působí velmi realisticky. Logicky zde není místo pro tradiční Columbovy rozhovory se zločincem či vtipné vsuvky, ale to mi vůbec nevadilo. Závěr, který je nadmíru akční mě taky potěšil, protože jsem viděl poprvé Columba se zbraní v ruce. Jenom únosce byl na můj vkus trochu moc vyšinutý, unesená manželka nevyužila všech možností k útěku a Columbovy metody zvětšování fotografie jsou trochu moc scifi. Jinak je to výborný díl, který ukáže divákovi jinou stránku poručíka. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama