Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No vida. Někdo přijde se snahou o oživení v zaběhnutém řádu, o změnu, a hned je z toho poprask. A to jen z principu, protože změny lidé rádi zkrátka nemají. Což je v tomto případu velká škoda, jelikož Columbo je zde jiný, avšak nikoli horší. Pouze ukazuje svou odlišnou tvář. Jde o osobní záležitost, v takových případech se každý detektiv chová jinak, přímočařeji. Není tady čas na zdlouhavé otázky a hraní si s hlavním podezřelým, je třeba jednat rychle a rázně. A Columbo je přesvědčivý i v této rovině, to mi nikdo nevymluví. Nejsem si tím jist natolik, abych to vepsal do zajímavostí, leč mám ten dojem, že jde o jediný díl série, ve kterém oběť nezemře, a ve kterém je možné spatřit poručíka Columba se zbraní v ruce připravenou k výstřelu. I když... Držel ji jako leklou rybu, takže by i důchodkyně s válečkem na těsto byla bývala rychlejší. :-) Velká pochvala ode mě náleží logickému postupu při vyšetřování, což je zásluha především scénáře. Columbo tentokráte dostal více prostoru a dokázal, že jej umí využít. S čím bych byl ochoten souhlasit, a co podle mě škodí tomuto dílu, je hlavní záporák. Postrádá charizma a nepůsobí nikterak obzvláště vyšinutě. A to by asi měl, že? ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boli 2 časti Columba, ktoré sa natočili podľa McBaina. Jedna vyšla, druhá nie. Toto bola tá druhá. Nebolo to zle natočené, ale únos ako časť Columba, napätie a strach, či sa Columbo všetko vyšetrí naozaj načas, aby zachránil manželku svojho synovca, či kto to je, to trochu kazilo. Nebolo to proste ono. A ešte k tomu ten úlisný úchyl. No, nebolo to zlé, ale je to podľa mňa jedna z najslabších častí Columba. ()

Reklama

Bouřňák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl je skutečně zcela odlišný od klasicky zaběhaného a známého stylu. Ale musím přiznat, že je to jenom dobře. I když nejde o příliš vydařený scénář, právě ta změna, kdy vraha od samého začátku diváci neznají, je alespoň pro mě důvodem k tomu sledovat celý díl. Dávám hvězdičku navíc za pokus o změnu, která je vždy velmi riskantní a tady rozhodně nedopadla propadákem. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro Columba skutečně netypická poloha, ale ne nesmyslná. Nepotřebuje si hrát na blbečka, protože nemluví s vrahem, je to ostřílený profík, který přesně ví co a jak je potřeba udělat. Pro mě rozhodně zajímavé zpestření klasického tématu, navíc téměř bez výraznějších logických zaškobrtnutí. Celé vyšetřování je opět skládačkou mnoha detailů, ale tentokrát zase trochu jinak. Chytře vymyšleno a dobře natočeno. Jediným drobným faux pas je představa, že by šlo z negativu fotky vytáhnout nápis na prstenu. Tohle mohli vymyslet trošku jinak a bylo by to logicky bezchybné. Herecky opět brilantní. Možná bych v tomhle případě ještě trochu důrazněji stříhal. Celkový dojem: 70% ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento díl můžete nahlížet dvojím způsobem - buď, že je to netradiční díl Columba, nebo že je to obyčejný thriller, ve kterém hraje i Peter Falk. Díl to není špatný, sice vybočuje ze schématu, Columbo závodí s časem jako Jack Bauer a chvílemi je z něj dokonce akční hrdina, ale určitou atmosféru to má. V rámci celého seriálu je to možná špatné, ale jako samostatný snímek to není zase tak zlé. Ten chlápek se skalpelem byl pořádný magor a pomohl k tomu i výborný dabing celé epizody. Ačkoliv jsem velkým zastáncem klasického Columba, proti tomuto dílu nic nemám. Je to prostě něco nového...Mimochodem, v tomto dílu hraje fotografa Daniel Davis, kterého možná znáte jako ironického komorníka ze seriálu "Chůva k pohledání". ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama