Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Diskuze

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

Dinous , Lapa

Kde je že 3000? Nikde som to v seriáli nezachytil, čo som pochytil zo seriálu je len to, že kedysi bola veľká vojna a potom apokalypsa.

3000 rokov sa možno spomína v knihe, ale pokiaľ aj nie v seriáli, tak to predsa nevadí.

 

Skôr ma udivuje, že najskôr Wil má byť liečiteľom, cestuje do mesta dokonca sa tam má i učiť, ešte neskôr sa spomína jeho výcvik a potom odrazu nič? Kde je jeho liečiteľstvo? Nikde. Odstrihli to a už ide len o proroctvo a rýchlo to nejak odbyť.

Mám tušák že dnes je všetko len o peniazoch a producenti i scénáristi sú si toho vedomí a to im zväzuje ruky. Pod Kupolou alebo The 100 sú žiarivými dôkazmi. Všade rovnaká castingová schéma. Mladí, ženy, muži, romantika, vzťahy. Potom narýchlo prevarená a okresaná dejová linka. Záver ešte nechať zadné dvierka. Super.

Lapa

Lapa (hodnocení, recenze)

no jestli je to za 3000 let tak nechápu jaktože ještě nezhnily ty auta například

na příspěvěk reagoval breeder

Free_player

Free_player (hodnocení, recenze)

Po 8 dílu teda asi končím no. No začíná to jít pěkně do sra*ek.  Nejpitomějc uděláný fallout  svět co jsem, kdy viděl. A to  to ze začátku vypadlo jako solidní  fantasy seriál ....

Dinous

Dinous (hodnocení, recenze)

Tak mě to postapo dost vadí. Po třech tisících letech od apokalypsy by na povrchu země zůstalo opravdu jen minimum artefaktů z tě doby jestli vůbec nějaké. Je to veliký logický nonsens a bije do očí. Jinak samotný serial je průměr ve všech ohledech, ale koukat se na něj dá.

na příspěvěk reagoval breeder

Kozlovo

Kozlovo (hodnocení, recenze)

Co tohle je? Postapo je dobrej napad, ale totalne zmrsenej, stejne jako zbytek serialu. Musim si zase jednou precist knizky - nejsou sice zadna perla zanru, ale proti serialu je to vrchol kulturniho dedictvi.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mr.Ripley

To mi právě vadí, ty pubertální výlevy. Stejně jako u 100, kde hlavní hrdinka je feministicky rádobyvůdkyně, aby se zavděčili publiku ženského pohlaví 13-18 let. Ale to že se někdo odkloní od knížky nemusí znamenat latastrofu. Viz GoT a podobně. Někomu to vadí, ale to jsou blbci, kteří prostě čekají, že to bude doslovně. Ale je to nutné? Pokud chtějí doslovnost, ať zustanou u knížky a fantazie. :)

Mr.Ripley

Mr.Ripley (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Snaží se zavděčit mladému publiku (,což od Mtv není žádné překvapení) ale bohužel jim to vůbec nefunguje jako v případě The 100. Které s fantasy nemá sice nic společného, ale kvalitně splétá postapo se vztahy.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

xleech

xleech (hodnocení, recenze)

fabecc1222

Tak se nám tvůrci rozhodli definitivně odklonit od knihy... Disko, elektřina, pistole, ukrytiště v San Franciscu. Divoké, ale přesto zvráceně uspokojivé... Tento seriál je takovu guilty pleasure.

fabecc1222

fabecc1222 (hodnocení, recenze)

Co měl znamenat ten osmý díl? To bylo i v knížce? To tam za chvilku budou jezidt v autech, házet granáty, po večerech chodit do kina? Při disco tancovačce jsem se musel několikrát podívat, jestli vůbec koukám na správný seriál.

na příspěvěk reagoval Mr.Ripley, xleech

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Mety1

Postapo tomu neublíží, může jen přidat a mě osobně se to líbí. Nic jako originál neexistuje. Povinnost filmu není se držet přesně všeho. :) Někdy to ani nejde.

na příspěvěk reagoval Mety1

Mety1

Mety1 (hodnocení, recenze)

Proc to predelavat do postapokalipticke krajiny, plne ZASE nagelovanych a priteplene vypadajicich hercu? To mi nejak nejde do hlavy. Takhle ten serial od pocatku upada a neda se na to ani poradne divat. Ty knizky se mi doma obraceji hruzou.

na příspěvěk reagoval Badmaniak

gaspo13

gaspo13 (hodnocení, recenze)

Badmaniak

jen je udivující že to je natečeno dle knihy terryho brookse kde se postapo realie neobjevovali a to sem přečetl 4knihy.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

veere

Tak co se týká toho jestli je to postapo nebo ne, nemá na děj vůbec vliv, kromě některých náznaků v prostředí a nějakého teda zasazení nebo představy o ději. Prostě je to reálná Země kdysi daleko v budoucnosti, ale kdyby to bylo na jiné planetě typu Středozem, je to uplně jedno, příběh to neovlivní. Tak asi tak k tvé otázce teda. :)

na příspěvěk reagoval gaspo13

ywo666

ywo666 (hodnocení, recenze)

Fúú, ako ja fantasy rád. Ale tu je priveľa vecí zle. Mladí herci očividne majú byť sexi, ale to je asi tak jediné, čo do seriálu. Nejedna trinástka alebo osamelá tučná tridsiatka zavzdychá nad štíhlymi homosexuálmi promenádujúcime sa po placi. Rovnako slečinky sa vyberali podľa kvality blowjobu a nie na základe herectva. Keby aj hrať vedeli, tak im to pri tých MTV postavách moc nepomôže. Veľmi múdry elfovia sa tu správajú ako úplný idioti. Keby mám stredovekú armádu, chcel by som aby proti hentaká civilizácia. Rozsekali by sme ich na sračky. Jediný za niečo stoja sú Manu Bennet, Gimli a James Remar.

veere

veere (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Asi jsem se blbě vyjádřil, já to zatím neviděl jen tu sháním střípky informací a zvažuju jestli začít sledovat, ale asi jo, dám tomu šanci...

na příspěvěk reagoval Badmaniak

xleech

xleech (hodnocení, recenze)

Badmaniak

Knihu jsem kdysi dávno, v 14-15 letech četl, ale bohužel už je to natolik dávno, že nejsem schopen posoudit jak moc se děj seriálu drží knihy. Ano, pamatuji si, že Wil dopravázel dívku kdo Ukrytiště a že je pronásledoval ten démon. Ale to je asi tak vše, co si pamatuji z děje :) Každopádně čím jsem si jistý, tak to je fakt, že v knize naprosto nebyly žádné náznaky postapo a taky se tam rozhodně nesouložilo ani neflirtovalo ;)

Kdyby byla Shannara natončena stejně temným stylem jako je např. Hra o truny, tak by to bylo opravdu žrádlo. Byť i tato divoká teen MTV produkce se mi jaxi zvláštně líbí. Holt nostalgie a sentiment ke staré, v mládí oblíbené knížce :)

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

veere

Však to máš hned v úvodní znělce a dá se to vidět na každém rohu. Dokonce hned první scéna byla jak prolítávala kamera okolo satelitu a (nevím jak to popsat) něco jako padlé Eifellovky. Ve znělce máš jak padla civilizace a jak se z lidí (lidská lebka) postupně vyvinuly rasy. Několikrát to tam bylo i zmíněno, myslím že hend v prvním díle jak šli okolo toho rezavého vraku auta. Nebo v posledním díle, jak si čepuje vodu ze satelitní antény. :)

Knihu jsem nečetl, nevim jak to bylo tam, ale počítám s tím že podobně.

na příspěvěk reagoval xleech, veere

veere

veere (hodnocení, recenze)

Taky me zaujalo ze to vypada jak postapo... To ma byt fantasy svet na ruinach lidske civilizace? Akorat me desi ta produkce MTV...

na příspěvěk reagoval Prometheus69, Badmaniak

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Blonďáček je nejen příšerný herec, ale ta postava je neuvěřitelně hloupě napsaná. První dva díly ještě šly, ale ty další dva šly kvalitou hodně dolů.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Moje očekávání po pravdě už dopředu ochladil jeden článek na zahraničním webu o seriálech, které nejspíše neuspějí. O tomhle tam psali, že bude pro fantasy problém najít diváky na kanálech MTV a i to, že tomu stanice přizpůsobí herecké složení a děj. To jest mladí, krásní, zamilovaní.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

SeTTi

to rozhodně, hned od začátku jasně víš do čeho jdeš, né že se to ve druhé řadě změní a stane se z toho gay party, stačí když to zůstane v téhle rovině 

na příspěvěk reagoval SeTTi

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

No je to krapet takové naivnější. V podstatě to je mix "The 100" a "Reign". Ale co, koukat se na to dá.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Připomíná mi to hodně PP... ale ten meč, vyzerá fakt dobře.. je tam hodně zajímavých vizuálních nápadů. :)

na druhou stranu, všechno ostatní... vypadá dost jako že více než divně... 

Uživatel Chen smazal svůj příspěvek.

filmator

filmator (hodnocení, recenze)

Odkaz na imdb nic nevyhodil, když jsem zkoušel pátrat po "Elfstones of Shannara", tak jsem nic nenašel. Pouze "The Sword of Shannara", u kterého je status in production, rok 2010. Žádné jméno režiséra ani herců.

ZoltanCZ

ZoltanCZ (hodnocení, recenze)

Nějak se nám Newell vrhnul na fantasy...čtyřka Pottera, teď The Elfstones of Shannara a vlastně i Prince of Persia...jenom doufám, že zmíněné dva budou lepší než "jen" lehce nadprůměrný Potter...Shannaru jsem nečetl, ale na film se těším.

Davies182

Davies182 (hodnocení, recenze)

Tak to zase jo, jestli mas za sebou i Eragona (ja ne, a ani nebudu), tak Te ta knizka urcite nezklame. btw je to opravdu hodne inspirovane Tolkienem, prvni dil Shannaruv mec je dodneska povazovan za jeho prachsprostou vykradacku. Ja ho ale cetl jako prvni, takze jsem byl unesen :-)

filmator

filmator (hodnocení, recenze)

Patnáct ne, už mi je žel skoro dvojnásob :-) Tuším, že to bude asi slabší variace na Tolkiena. Třeba se k tomu jednou dostanu, vzhledem k tomu, že jsem se nechal přesvědčit, abych si přečetl Eragona, do kterého se mi chtělo ještě méně než do tohohle.

Davies182

Davies182 (hodnocení, recenze)

No tak jestli Ti není patnáct a méně, tak Tě kniha asi moc neosloví. Já jsem díky ní ve dvanácti pronikl do tajů fantasy a sci-fi, četl jsem všechny díly dvakrát, ale není to nic světoborného, jen pohodová fantasy. Brooks vydává i dále, ale to už ani nesleduji.

filmator

filmator (hodnocení, recenze)

Tuhle knihu mám doma snad deset let a ještě jsem to nečetl. Tak třeba se do ní pustím po zkouknutí tohoto filmu.

Reklama

Reklama