Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Recenze (168)

regentor 

všechny recenze uživatele

Zajímavý postapokaliptický fantasy seriál .Zatím jsme měli možnost shlédnout prvních deset dílů.Kouzelný strom Ellcrys pomalu umírá a ztrácí svou magickou moc, tudíž slábne kouzelná hráz, která zabraňuje pomstychtivým démonům napadnout lidské bytosti.A tak nezbývá než se nebezpečí postavit a démonům čelit. Herci příjemní, triky zvládnuté solidně natáčelo se i v hezkém prostředí .Žánrově to není žádný průlom ale koukatelná zábava určitě ano. ()

ellessar01 

všechny recenze uživatele

Mix fantasy, steampunku a postapo s nadhernym vizualnim ztvarnenim, ktere ukazuje, ze fantasy muze vypadat jako fantasy a nemusi se jen hnat za co nejvetsim realismem a Manu Bennettem v roli druida. Fakt bych neco takoveho necekal od MTV a jen doufam, ze dalsi dily budou stejne naslaple... ()

Alatiel 

všechny recenze uživatele

Po prvních čtyřech dílech střízlivě hodnotím jako velmi povedený seriál - ucházející efekty, dobře doplňující soundtrack a Mannu Bennett jako badass čaroděj/druid. Byť je story mírně předvídatelná a hlavní démon jako by z oka vypadl LOTR skřetům, těším se, jak to půjde dál. ()

BadExHuman22 

všechny recenze uživatele

Od tohohle seriálu jsem moc nečekal, ani jsem do té doby neznal knižní předlohu. Pilot mě velmi mile překvapil. Skvělé nastartování seriálu. Skvělé zpracování. Herecké obsazení se mi taktéž líbí. MTV mě hodně zaskočilo kvalitou seriálu. Uvidíme jak si povede v dalších dílech a jestli si zachová našlapanost. Pilot 100%. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Po pilotním dvojdíle, musím přiznat že se těším na další díly. Mám rád fantasy a pohádky (což se dá tady uznat) takže jsem rád že na tohle téma začaly vznikat jak filmy, tak seriály. Předlohu neznám, tak nemůžu srovnávat jak moc se to odlišuje, ale zatím mužu říct že se mi to líbí. Trochu podivně - až rušivě - na mne ale působí ty pozůstatky "moderní" civilizace, Princezna a půlelf, jsou příjemní a taky ta zlodějka (co čórla ty elfíry) se zřejmě trochu vyvine v hlavní postavu. Celý začátek sice působil trochu zvláštně, hlavně vyvolení a jejich smrt, ale příběh teprve začíná, tak uvidíme kam se to posune. Doufám a přeju si ať se to nějak nezkomplikuje tím že to budou nudně natahovat aby to vydalo na minimálně 3 série. Stejně tak doufám že se to nevrátí ke starým neosvědčeným praktikám a nebude to mít 22 dílů ale že se budou držet současného trendu a nechají tomu jen 13. Kdybych musel vyloženě hodnotit už teď, dal bych opatrné 4 hvězdy (budu si přát aby to ukončily nějak rozumě a nenatahovaly to jako u jiných seriálů) EDIT po 6 dílech : velké zklamání. To je jediné co mě napadá po 6 dílech. Už ve 4 dílu bylo vidět že se dost razantně ubralo na výpravě, protože se začalo jen jezdit lesem, plkat, a lokace a efekty se zcvrkly na nezbytné minimum a to ještě v dost mizerné kvalitě. Tam kde by klidně mohly využít opravdové výbuchy a oheň si pomáhalí hodně viditelnými CGI efekty, které bych očekával v hodně slabé "B" produkci. Taky mi začíná čím dál více vadit natahování děje - už 2 díly (5 a 6) se trmácí lesem, takže je jasné že se ještě nějakou dobu do ÚTOČIŠTĚ nepodíváme. A hodně (opravdu přehnaně hodně) působí postapo budoucnost hlavně co se týká pozůstatků civilizace. Je opravdu na kroucení hlavou, když se děj odehrává několik tisíc let po zániku moderní civilizace (jak jsme se dozvěděly od drujda který prozradil že ten skřet z hubou plnou pírsingu usiluje o moc už přes tisíc let - k tomu připočítejte taky nějaký postupný vývoj skřetů, trpaslíků a elfů - a hned máte dejme tomu dobu vzdálenou 3 tisíce let) a oni se prochází kolem lehce zrezivělého auta, místo dřevěných dvěří v chýši jsou zadní dveře z pikapu - na kterých je ještě i barva - a v lese si jen tak jdou posedět na kolotoči který "ještě pořád funguje", nebo projdou kolem vrtulníku jen lehce zarostlého křovím, který má ještě čelní sklo. (v šestém díle už jsem jen čekal co se na ně ještě v té trpasličí hoře chystá. Prostě je to už moc přeplácané zbytečnými dějovými zvraty, které nemají v ději žádný význam) """" Mé prvotní nadšení ze zajímavé fantasy se změnilo na otrávený výraz. Takže ač je mi to líto, tak z původních 4 hvězd, prozatím snižuji na velmi slabé 3. Zkusím ještě pár dílů ale naděje už je malá. ()

Alex126 

všechny recenze uživatele

Svět, ve kterém jsou elfové hloupější než lidé mě neláká. Ani po sedmi dílech mi není jasné, jak celý ten svět funguje, jak dlouho vlastně elfové žijí, proč někdo umírá a proč někdo ne. Dialogy jsou zbytečné a naprosto předvídatelné, seriál nejenže ničím nepřekvapí, ale hlavně zklame v klišé dialozích, které jsme zaprvé viděli už někde jinde a zadruhé jsme je viděli v mnohem lepším podání. Za mě velké mínus a ztráta času. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Ach ty jednohvězdičkové komentáře těch, co shlédli jen pilot. Děj se totiž rozjíždí velmi pomalu, ale pak je to opravdová klasická fantasy. Plus: obrazové orgie. Mínus: občas nepříjemná vtíravá hudba. Ale ta jen v pilotu, pak se tvůrci uklidnili. Pohodová oddechovka pro fantasy fanoušky. Jen jedna věc mi silně vadí: vyvalený zjev a neustále otevřená pusa jednoho z hrdinů. Kdyby aspoň na chvilku stisknul rty... ()

Othalla 

všechny recenze uživatele

První dvoudíl byl hodně povedený a s nadšením jsem začala sledovat další a další. Ale bohužel, postupně kvalita klesala a to velice strmě. A závěr už jsem odsledovala jen proto, abych se ujistila v tom, že to skončí přesně tak, jak předpokládám. A stalo se. Jedině kvůli těn prvním dílům dávám celkově 1*. ()

VirglCZ 

všechny recenze uživatele

Slibovali Game of Thrones pro teenagery, cestou se přetočili spíše k Pánu prstenů, ale kvalitou nedosáhli ani jednoho z nich. A to ani zdaleka. Co taky chtít, když dialogy snad píše ten stejný člověk, jako v Arrowovi. Shannara to prostě schytala už na úrovni scénáře, a žádné množství krve nebo pěkných hereček (a že obě dvě hlavní herečky stály za to) to nemůže napravit. Což je škoda, vizuálně to vypadalo moc moc dobře. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Na Shannaru som sa veľmi tešila už od prvých trailerov. Tie mi napovedali, ako bude seriál vyzerať, predsa som bola sklamaná. Scenár je tak jednoduchý, až to bolí, postavy nemajú absolútne žiadny vývoj a je ťažké si niektorú skutočne obľúbiť. Dier v príbehu je tu priveľa a smutné je, že tak za polovicu z nich nemôže nič iné, ako krátka stopáž a malý rozpočet. Výprava, ktorá asi zhtla väčšinu rozpočtu, je tak tým najlepším na seriáli, ako druhý je za ňou moderný soundtrack, ktorý MTV vybrala výborne. Cielenie na teen kategóriu však nie je zrovna tým, čo by som u fantasy seriálu chcela, a bohužiaľ sa to ukazuje od začiatku do konca, nepomohli ani občasné krvavejšie momenty. Herecké polená si vymieňajú nepresvedčivé frázy a nevyužitosť nápadu zamrzela až tak, že zhruba v polovici som sa na nové epizódy prestala nejak výrazne tešiť. Ako oddychovka fajn, pre mladších divákov možno dobrá fantasy, ale inak hlboký priemer. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Vyberte si: Pán prstenů, Game of Thrones, Star Wars, Mad Max, Hunger Games... Vlastně si vybrat nemusíte, protože tvůrci tohle všechno vzali, přidali spoustu dalších ingrediencí, které jsem neodhalil, smíchali, rozmixovali, a ještě ke všemu přesladili. Výsledek se pak dá konzumovat pouze velmi opatrně s občasným nástupem dávicího reflexu. Jediné, co vám pomůže polykat, je milostný trojúhelník, který ale i tak funguje dost vachrlatě. Pro patnáctileté možná v pořádku, ale pro ostatní je tato fantasty sci-fi patlanina nekoukatelná, anebo musí jít o projev zoufalství z toho, že už jste všechno ostatní viděli. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Až na poslednú časť, ktorá celý dojem pokazila je to veľmi dobrá namotávka. Ani neviete kedy a už vás šteklí nutkanie vidieť ďalšiu časť.. 80% ()

mivr 

všechny recenze uživatele

nevedel som do čoho idem ale sklamanie to určite nebolo, áno je to B-čko ale veľmi príjemné a dostatočne zabaví. Herečka Ivana Baquero s Faunov Labyrint veru naozaj vyrástla do krásy :) ()

mecano odpad!

všechny recenze uživatele

Je to bida, herecke vykony strasne, vsichni elfove jak po lobotomii, je videt , ze to moc nestalo, postavy jednaji temer vzdy nelogicky. Vedel jsem, ze Shannara vznikla jako jednodussi kopie Pana prstenu pro americke ctenare, ale tohle je prisambuh des bes. Ty dve hvezdy davam za par lepsich scen, tu kocku tulacku a ze je to fantasy, kterych je tak malo. Mozna pridam jeste jednu hvezdu, jestli si to ty dve hlavni kundy rozdaj..ještě tri dily, tak snad. Jinak pujde jedna hvezda dolu...hudba priserna a postavy skoro same modelky a modelove, az jsem se divil, ze i skreti a demoni nejsou fesaci....cilovka deti 10-16 PS: Dokoukano, kundy si to nerozdaly, jak jsem slibil ubiram hvezdicku...ale když o tom tak premyslim, tu poslední hvezdu jim za tuhle megasracku nechat nemuzu. Odpad. ()

Dacsus 

všechny recenze uživatele

No fantastické. Ďalšia fantasy, kde hlavná hrdinka je 45 kilová fiflena, ktorej trčia nielen rebrá ale aj chrbtica - a divák má uveriť tomu, že táto porazila v dosť namáhavom behu celé stádo namakaných nabušencov (viem, znie to povrchne - nič proti vychudnutým slečnám nemám, i keď nie sú môj typ, ide mi naozaj len o to že je to proste neuveriteľné, a vo výsledku to len kazí celkový dojem). Z kníh som čítal len Sword of Shannara, tam ale príbeh začínal s ľudskými ďeťmi - len druid bol sa mi marí ten istý (knihu si už moc nevybavujem, len si pamätám, že ma sralo že je to kópia Pána prsteňov), evidentne je toto podľa inej z tej série, zrovnávať teda nemôžem. Ale vizuál je naozaj vydarený, až nádherný, atmosféra taktiež. Rovnako hudba. No, som na rozpakoch - z jednej strany naozaj cítiť snahu tvorcov vytvoriť vizuálne úchvatné dielo, na druhej strane, nie moc vydarený casting - mám na mysli už vyššie spomínaný nonsens obsadzovať do rolí silných žien vytrasené anorexičky. ()

Uccueta

všechny recenze uživatele

nemôžem hodnotiť ... Nie, správne by bolo napísať, že nie som schopný hodnotiť. Musím uznať, že pri prvých sekundách prvého dielu, som dostal úprimnú vkusovú nevoľnosť, ktorú som nevedel vysvetliť a preto som si prvé dve minúty pustil asi 10 krát. Stav môjho psyché to však nezmenilo. Neviem, či sa mi to páči, alebo nie ... štvrtý diel začal byť konečne trošku temný, a prestal mi vadiť aj vyjavený kukuč všetkých mladých elfov a poloelfov. Fantasy zbožňujem, ale tu mi proste niečo chýba, alebo je tu niečo (a veľa) navyše. Vizuál je zaujímavý, dokonca mi nevadí ani trošku vykradnutý, trošku otrepaný dej, na to si musí človek vo fantasy zvyknúť. A na vyše? Je vidieť, že Shannara je od Mtv, hudobné sekvencie sú prehnané, snažia sa pôsobiť na city diváka, mierne patetické a nefungujú ako kulisa, skôr sa snažia prebrať dominanciu ... no neviem, uvidíme ako to dopadne, keď zhliadnem ostatne diely. A samozréjme, Slade Wilson z Arrowa (Manu Bennet) vlastne v prípade posledného Druida Allanona prišiel na návštevu do postapokalyptického sveta a hrá sa (zatiaľ) len na drsného učiteľa. ()

zvolsi 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná seriálová slátaninka, která ovšem celkem dobře odsýpá a vypadá, navíc je to fantasy, takže proč nedat za čtyři :) ()

Reklama

Reklama