Reklama

Reklama

Letopisy rodu Shannara

(seriál)
  • USA The Shannara Chronicles (více)
Trailer
USA, (2016–2017), 13 h 49 min (Minutáž: 40–42 min)

Předloha:

Terry Brooks (kniha)

Hudba:

Felix Erskine
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Zapovězení zlí démoni se začínají vracet na světlo světa mytických Čtyř zemí! Letopisy rodu Shannara je epická televizní adaptace rozsáhlé knižní fantasy ságy spisovatele Terryho Brookse. Odehrává se tisíce let v budoucnosti a popisuje dlouhé putování tří hrdinů, na jejichž bedrech spočívá osud světa. Kříženec mezi elfem a člověkem Wil (Austin Butler), elfská princezna Amberle (Poppy Drayton) a tulačka Eretria (Ivana Baquero), kterým pomáhá poslední druid Allanon (Manu Bennett), musí zachránit starověký strom Ellcrys a zastavit armádu démonů. Jinak je se vším konec. (TV Prima Cool)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- Může obsahovat drobné spoilery. No je to brak. Pořádnej brak. Na to jak trailery vypadaly technicky vyspěle, seriál samotný působí dost uměle a papundeklově - od kulis, přes efekty až kostýmy. K tomu dost slabej scénář, cheesy dialogy a tuna červenoknižních předramatizovaných momentů. Místy to působí jako venezuelská telenovela a to i včetně kýčovité kamery a nasvícení scény. Jenže! Je to kupodivu docela chytlavé. Má to dost zajímavý lore a škoda, že první série mytologického potenciálu prakticky vůbec nevyužívá. Přeci jen střet dvou odlišných rovin (zapomenuté "sci-fi" technologie vs. fantasy magie) by mohl být velmi zajímavý. Něčeho se divák přeci jen dočká a patří to k nejzábavnějším dílům celé řady, ale potenciál je mnohem větší. Postavy působí trochu jako z klasického teen seriálu stanice the CW, ale po čase se mi podařilo k nim docela přilnout a jejich osud mi nebyl až tak lhostejný, jak jsem se po zhlédnutí pilotního dílu obával. Bohužel hlavní zápletka stavící na další záchraně světa před, ano pozor, superzlými démony z jiné dimenze/reality/alternativního světa/whatever je k uzoufání nenápaditá. No prostě je to fakt dost špatný, ale je to kupodivu fakt zábavný a to ani nejsem cílovka. Do druhého zhlédnutí se sice nepohrnu, ale na druhou řadu mrknu rád. Hodnocení série: 3/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Zatímco první díl dost nemile překvapí svou laciností, série jako celek se z ní ale postupně vymaňuje. Pryč je ten teplý filtr, kvůli kterému první řada působila místy jako venezuelská telenovela, ovšem po dějové stránce zůstává vše při starém. Opět tu máme ta největší fantasy klišé, nablblé dialogy i přepálené drama scény s různými pop songy. Cílovka a to jest teenageři tu pořád zůstává. Na druhou stranu ale seriál viditelně posílil co se rozpočtu týče a zejména druhá polovina série vypadá po vizuální stránce moc pěkně. Zdálo se mi, že tvůrci i jakoby v druhé polovině série konečně chytli ten správný směr a režiséři najednou chytli seriál pevněji za pačesy. Jednotlivé scény najednou měly mnohem lepší návaznost a zvládnutou dramatizaci a finále je supr braková fantasy jízda. The Shannara Chronicles není kdovíjak ambiciozní počin, ale dobře se na to dívá, rychle to odsýpá, byť ještě rychleji na to divák zapomene. Hodnocení série: 3/5 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jedna z obvykle vyzdvihovaných předností moderních seriálů oproti filmům spočívá v možnosti na delší ploše lépe strukturovat vyprávění a v návaznosti s tím profilovat postavy a ukazovat je mnohem komplexněji, než dovoluje časově omezený prostor celovečerního filmu. Pro MTV produkovaná postapo-fantasy pro náctileté řečený princip převrací na hlavu, když veškerou dramaturgii a s ní i vyprávěcí strukturu utváří podle vysílání, přesněji řečeno umístění reklamních bloků. Namísto koncentrovaného a koncepčně gradujícího vyprávění quality TV zde máme jednotlivé díly rozdělené na krátké filmy oddělené reklamními bloky, které na prostoru deseti až patnácti minut musejí rozvinout jednu peripetii a ještě ji zakončit cliffhangerem. Krom toho zdůrazňovaný vysoký rozpočet na jednu epizodu působí hodně směšně, když je zcela evidentní, že tvůrci místo soudobých blockbusterů, k nimž se chtějí alespoň propagačně přiblížit, má seriál svou praktickou stránkou blíže cormanovské škole brakovek. Těch pár CGI velkých celků se záhy okouká, když je jasné, že je to stejná krajina, jen s jiným pohybem kamery, a peníze, které spolkly, pak vyvažuje natáčení v generických exteriérech, dvou třech interiérech (aneb proč se skoro každý dialog odehrává u toho elfího stromu), a to nemluvě o obecném natahování stopáže tlacháním oproti slibovaným atrakcím a spektáklům. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Smíchejte výpravu z Pána prstenů, naivitu děje fantasy seriálu devadesátých let, účinkující ze soutěže krásy a dialogy z hloupého béčkového filmu, a získáte The Shannara Chronicles. Příběh ze světa, v němž lidská rasa zmutovala v několik jiných, civilizace se zhroutila a funguje magie. A taky sem tam přežila budova, nebo se zázračně zachoval dopravní prostředek. Nezdá se to, ale tyhle objekty jsou skoro to jediné, co drží atmosféru jakž takž nad vodou. Až mě překvapilo, jak málo k tomu stačí. Zbytek je bída. Proroctví, dvojice vyvolených, příslib budoucí romantiky, mocný a zlý nepřítel, mise za záchranou světa, blablabla. Však to znáte. Vrchol hrůzy tvoří soundrack. Nese se v jakémsi epicko-popovém stylu. A když to vypadalo, že si seriál sáhl na samotné dno, tak do toho někdo začal zpívat. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Potenciál veľký. Ale na mňa je to moc MTV. Dialógy miestami špatné. Feši herci niekedy nedôverihodný. Za niečo stoja hlavne Manu Bennet, ktorý sa úspešne stáva mojím najobľúbenejším seriálovým hercom, Gimli a James Remar. Ostatní boli obsadení kvôli estetickým, nie hereckým prednostiam. Aj keď na princeznú sa dosť dobre pozerá. Keby to bolo drsnejšie, išiel by som z hodnotením hore. Takto keď neukážu ani kozu. Dávam iba 3*. Napriek tomu, aká je to chujovina, celý seriál ma bavil a tešil som sa na každý diel. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Seriálová hloupost dospěla vrcholu tímto seriálem, který je něco mezi elfím BH90210 a snahou vytěžit něco z oblíbenosti Pána prstenů. Viděl jsem první sérii a tak budu hodnotit tu...jediné, co si zaslouží kladné hodnocení jsou exteriéry, vizuální barevnost, sem tam hudba a I. Baquero (ne její herecký talent, ale vizuál). Jednoznačně převládají mínusy - od strašně hloupého příběhu, který si hraje na něco co není a bere se strašně vážně, po přehrávaný chraplák M. Bennetta trousícího jedno ´moudro´ za druhým, po absolutní nesympatickou NEherečku P. Drayton, která na to prostě nemá až po amatérské bojové scény a směšné masky skřetů a trollů....hrozný..... I tak jsem sebral veškerou odvahu na zkouknutí druhé řady....byla lepší to jo, ale kvalita i tak neskutečně nízká a asi nemá cenu tu znovu popisovat všechny ty mínusy...holt asi se není čemu divit, že co sezóna, tak jiná televizní stanice a pro tu plánovanou třetí sérii se nedaří sehnat nikoho, kdo by to chtěl vysílat.... Nesmyslná seriálová ubohost... ()

Galerie (303)

Zajímavosti (3)

  • V 1. epizodě 1. série "Chosen", kdy se Allanon (Manu Bennett) a král Eventin (John Rhys-Davies) pozdravili tím, že dali čela k sobě, herci improvizovali. Jedná se o maorský pozdrav Hongi prováděný na Novém Zélandu. (Machal99)
  • Většina první série se natáčela na Novém Zélandě. (SimpanzJi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno