Reklama

Reklama

Hra o přežití

  • USA Surviving the Game (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý bezdomovec, černoch Jack Mason, vykrade s kamarádem Hankem sklad masa a obratně přitom odzbrojí člena ostrahy. Když je o den později jeho přítel mrtev, rozhodne se zoufalý Mason skoncovat se životem. Chce se vrhnout pod kamion, v poslední chvíli ho však strhne člen charitativní organizace Walter Cole a nabídne mu práci u bohatého podnikatele Thomase Burnse. Ten nejprve prověří jeho fyzickou kondici, pak mu nabídne pět set dolarů týdně s tím, že se zúčastní lovu v horách. Další den odletí do Ďábelského kaňonu v Oregonu, kde se setkají s dalšími lovci - Colem, psychiatrem Hawkinsem, Texasanem Johnem Griffinem a finančním magnátem Wolfem, který přijel s dospívajícím synem Derekem. Masona čeká šokující zjištění - štvanou zvěří, kterou se lovci pokusí ulovit, bude on sám. Pravidla jsou jednoduchá. Dostane náskok, a pokud se mu podaří dostat do města, přežije a nechají ho být. Zatímco prchá lesem, muži v klidu posnídají a pak vyrazí v terénních autech po jeho stopách. Vyzbrojeni puškami a vysílačkami prchajícího rychle dohánějí. Mason se však v poslední chvíli vzpamatuje a začne uvažovat. Místo bezhlavého útěku se vrátí do chaty, místo zbraní však najde pouze hrůzné trofeje z předchozích lovů. Také lovci pochopili, že se vrátil, a pokusí se ho dostat. Mason se však ubrání, dokonce jednoho z nich zabije a zapálí chatu. Tím však ostatní jen rozdráždí. Štvanice pokračuje, zemře další lovec a ostatní si uvědomují, že se role začínají obracet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kterak se ledový černý čaj stane pro nimrody silnou kávou.. Béčko stejně hloupé jako vtip „Potkají se Ice-T, Ice Cube a Vanilla Ice a řeknou: „To je ale zima.“ Ponechme stranou, jestli ten nedomrlý predátorův bratr z Jamajky má blíže k armádě, či Armádě spásy, protože pro něj by byl v oregonských lesích nebezpečnější ožralý český myslivec. Jde o to, že se nadmíru podivně hopsá v čase a prostoru, akce je tragikomická, houmlesák vybírající popelnice dokáže pokácet strom brokovnicí (přítomný R.Hauer tím pádem nebyl první Hobo with the Shotgun) a kdykoliv postavy otevřou mordu, přejete si, aby ji zase zavřely (a to nejen kvůli žlutým zubům G.Buseyho). Dementní epilog v Seattlu pak akorát potvrdí, že vy jste měli už dávno zavřít světla.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kterak vágus ze dna společnosti sejmul bandu bohatých lovců lidí. Na tomhle béčku je do očí bijící předvídatelnost, ale možná by mě to ani tolik nesralo, kdyby hlavní roli dostal někdo sympatičtější - Ice-T se mi prostě nelíbil, držela jsem palce Rutgerovi a jeho partě:-). Průměrné akční béčko v relativně atraktivním prostředí lesa. 46% ()

Reklama

danny_21 

všechny recenze uživatele

Parta ujetých bělochů má zajímavý choutky, čas od času uspořádat hon v lesích na nýmanda. Teď jsi vybrali homelesáka ICE-T, ale to ještě netušili, že se negr jen tak nedá a začně je kosit jednoho po druhým. No průměrný béčko, s mým oblíbeným bludným Holanďanem ( kkterý zde pomalu začal svůj ústup ) a králem slizáků Gary Buseym - 55 % ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak asi začal soumrak hollywoodských akčních filmů pro kluky. Film asi tenkrát pobavil, Ice –T, Ruthger Hauer nebo G.Busey byli v té době fakt žádané figury. Jenže o bezmála třicet let od uvedení do kin tohle "béčko“ baví zřetelně méně. A to hlavně kvůli neschopnosti režiséra udržet alespoň trochu napětí a vnitřní logiku příběhu. Nepodařilo se a tenhle zpočátku nadějný snímek s výbornou zápletkou začne po rozvleklém úvodu vršit jednu chybu na druhou. A před koncem dojde už i na vyloženě wtf momenty. Vyzdvihl bych zejména šplh po skále s nastřeleným břichem v oblasti jater…Prostě, měla to bejt blbina jako Živý terč nebo Running Man a všichni by byli spokojení. Myšlenka posunout film vyzněním „jako že v současném reálném světě“ opravdu nedopadla dobře. Zkuste si alespoň sehnat film s originálním zvukem, český dabing je vražednější než zbraně lovců, kteří mají opravdu mimořádně nepřesnou mušku. Dávám 35%. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Zlatá devadesátá, kdy ještě filmy nepropadaly generičnosti a tudíž tu máme dost originální druh hlavního hrdiny a hlavně chytrý průběh děje, který původní oběť nakonec naopak postavil do role lovce. Postavy zajímavé, film se s nikým nepáře, hrdina jedná velice racionálně a rozhodně není v žádné výhodě. Ať už je to tu hodnocené jakkoliv nízce, podle mě velice dobře natočený, zajímavý a dostatečně napínavý film. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Toto je jeden z mnohých filmov založených na poviedke „Najnebezpečnejšia hra“, ktorú napísal Richard Connell a ktorá bola prvýkrát publikovaná v roku 1924 v časopise Collier's Magazine. Prvým filmom založeným na tomto príbehu bol Najnebezpečnejšia hra (1932). (Arsenal83)
  • Kousek země, na kterém Mason (Ice-T) žil, je teď parkoviště americké banky. (kellne)

Reklama

Reklama