Reklama

Reklama

Když někdo patří mezi fotbalové hooligans, je to navždy. Nezáleží na tom, kde je ani co dělá. Jeho tým je pro něj vším. Platí to všude, i ve vězení. I tam je to West Ham proti Millwallu. Tahle válka nepomine ani na jediný den. Úplatní dozorci zavírají oči před každodenní brutalitou. Jako kdyby nebylo jasné, že tohle nejsou žádné nevinné šarvátky. Tady jde o život... (TV JOJ)

(více)

Recenze (115)

majo_svk 

všechny recenze uživatele

Rváči (Green Street Hooligans 2) je ďalším snímkom o futbalových chuligánoch, ktorí robia všetko možné i nemožné pre česť svojho obľúbeného mužstva a svojej skupiny. Už dopredu je jasné, že s fanúšikovaním futbalu to nebude mať veľa spoločného. Príbeh sa tentokrát odohráva vo väzenskom prostredí, čo veľmi pripomína filmy Trestná lavica, Zločinec a pod. Filmu Hooligans 2005 sa zrejme nevyrovná, rovnako nie je ani zďaleka tak vtipný ako Trestná lavica a chýba mu aj patričná atmosféra Zločinca. Svojich fanúšikov si však určite nájde už len kvôli akcii, zábave a maličkému kúsku napätia. Ja som rád, že som to videl. PS: Vybojuj si rešpekt, inak zomrieš. ()

dessa 

všechny recenze uživatele

Tak to byl hodně špatnej pokus o mix všeho možného, nejvíc film kopíruje asi Mean Machine... Především se nejedná o film o hooligans, ale o obyčejnej vězeňskej film (vlastně neobyčejnej, protože i z vězeňskýho hlediska je tu dost píčovin), navíc dost pitomě nadnesenej se spoustou nelogičností a málo dobrejma bitkama... Hraje zde i jeden z typických představitelů padouchů horších B-filmů Matthias Hues, opět jen v malé roli, což už samo o sobě leccos naznačuje o kvalitě filmu... Pořád pro mě nejlepší hooligans-movie zůstává Football factory s Danny Dyerem, ale srovnávat s touhle sračkou to snad ani není nutné...Dámy a cíťové doufám prominou vulgarismy v tomhle příspěvku, nicméně lépe jsem to napsat neuměl... Nechápu hodnocení s více než třemi hvězdami, s výjimkou LIVINGDEADa - díky za tu práci s titulkama... ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Vemte film Mean Machine, přidejte trochu Felona, přisypte Animal Factory a zalejte Never Back Down. Nechte 90 minut v troubě a vyjde vám z toho tohleto. Co to ti Amíci zase vyvedli? V tom filmu bylo takovejch blbostí a chyb, že by mi upladly prsty. Sám Ross McCall to nezachránil. Proč se do toho USA vůbec motá, když nemá o slovu "Hooligans" ani tušení? Námět byl dobrej, ale to zpracování..achich ouvej. Obrovský zklamání. Dvě hvězdy, víc dát nemůžu. Za námět, muziku filmu, britskou ájinu, bitky a vedoucí strážců. Ta se jim teda povedla, napadaly mě takový přestavy co s ní udělat, že to ani nemůžu publikovat... ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Prostředí věznice ? Dobré. Rvačky ? Je jich hodně, jsou dobře natočené, ale mohly být lepší. Nejvíc mi vadily chyby, kterých je ve filmu dost a dost, tak například: Jeden chlap má od úderů pěstí zkrvavený celí obličej, v další scéně už má jen pár potůčků krve, po rvačkách nejsou žádné modřiny (né takové které by seděli po ránách které postavy schytali) a takových překlepů je celkem hodně. Hlavní hrdina hraje totálně mimo, potěšila mě ale skoro komparzní rolička Matthiase Huese, kdyby on hrál hlavní roli záporáka, možná, že bych si film užil i víc, ale ten původní není špatnej :) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Začal bych netradičně otázkou: Proč zrovna hned Green Street Hooligans 2? Kvůli tomu, že Ross McCall nicotným způsobem fungoval v jeničce? Protože, nám bylo hned ze startu vysvětleno, že klukům kriminálníkům bije srdce pro Kladiváře? Nebo k...a proč? Hooligans z roku 2005 s Woodem a Hunnamem jsou zatraceně zdařilým kouskem z prostředí fotbalových rváčů - Hooligans 2 jsou dost možná průměrným vězeňským dramatem, ale odkazovat se na čtyři roky starého předchůdce je úplně mimo. Jak už jsem napsal pobyt Rosse McCalla a jeho dvou kumpánů je něco mezi starou VHSkou, Fotbalem za mřížemi (r.2001) a španělským vězeňským opusem - nic víc, nic míň. Nějaká atmosféra tam je, příběh kopírka na druhou, herecky za dostatečnou, ostatní filmařské profese v pololetí stejná známka. Určitě se dají zamřížovaní rabiáti bez problému skouknout, ale původním Hooligans nesahají ani kotníky. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Na výsledkovej tabuli je pred zápasom napísané "Millwall vs. West Ham". Keď sa však po prvýkrát zmení skóre, nápis je v opačnom garde. (GTS_PUNK)
  • V scéne, kedy Dave (Ross McCall) volá so svojou priateľkou pred záverečným zápasom, mu jeho rival Mark (Graham McTavish) podáva mobil Nokia N95. No keď si Dave priloží telefón k uchu, drží úplne iný model telefónu. (N0X.)
  • Ross McCall (Dave Miller) je jediný herec, ktorý si zahral aj v predchodcovi Hooligans (2005). (ShortyIC)

Reklama

Reklama