Reklama

Reklama

Flynn Rider, nejpohlednější i nejhledanější lupič celého království, se schová v tajemné věži. Skončí ale jako rukojmí Lociky, krásné a nezkrotné dospívající dívky s dvacet metrů dlouhými kouzelnými blonďatými vlasy. Locika, ještě jako malá, byla unesena zlou čarodějnicí Gothel z hradu svých královských rodičů. Čarodějnice ji vězní ve vysoké věži a od malička jí tvrdí, že je její maminka. Dívka se chce dostat z věže a touží vidět svět a hlavně záhadná světýlka, která jí utkvěla v paměti z doby, kdy byla ještě na královském zámku. Přesvědčí Flynna a společně se vydávají na nejdobrodružnější výpravu, na které nechybí kůň, superpolicajt, přehnaně opatrný chameleon Pascal a drsná banda hospodských rváčů. (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (1 515)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Svěží komediální pohádka šmrncnutá několika povedenými muzikálovými vystoupeními - a i když jsem tu hudební vložku nečekal, příjemně mě překvapila. V paměti nejspíše navždy zůstane stopovací kůň a samotný nápad s dlouhovlasou Locikou, jinak jsem asi čekal více akčních scén. Čert ví, proč mám poslední dobou u animáků právě tenhle problém... asi si pokaždé vzpomenu na pixarovské šílenosti a japonskou tvorbu. Shlédnuto v kině s titulky, 3D verzi si upřímně nedovedu přdstavit :-); ve 2D spokojenost. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Našťastie som zarytý odporca (komerčnými distribútormi pretláčaného) 3Dčka a takisto málokedy ustojím scestné bľabotanie (asi nahluchnutých) dabérov. Preto jasne volím originál a spestrenie nedelňajšieho dopoludnia po boku mojej zlatej tmavovlásky sa môže začať. "Tangled" je v skutku podarená záležitosť, ktorej poslanie, zacielenie aj vyplnenie má už pri úvodnej zvučke známeho adresáta. To však nebraní ani takmer švrťstoročnému chlapcovi nájsť si čosi požívateľné pod zub a nechať aspoň na moment rozplývať sladkú chuť detstva. Žerem tátoša Maximusa - jeho priebojnú bodylanguage, rešpektujem žubrienku uhrančivku - jej kamuflážne triky, berem kyprú iróniu aj srandičky typu transformer 's jump a toť vše. Muzikálne slabšie než nedávny "Princess and the Frog", koloritne menej odzbrojujúce jak dávna "Little Mermaid" a oproti napríklad "Treasure Planet" pokrokovo málo zdatné. Čiže taká milá oddychovka bez pridanej hodnoty s feši premenou zatratenej princezny Aguilery na budúcu kráľovnú Imbrugliu. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Väčšina moderných animákov odo mňa dostáva aspoň 4*, pretože sú vtipné a nenudia. Keď som videla trailer na tento film, tešila som sa na nadupanú akčnú zábavku plnú hlášok a skvelých gagov. Ale figu borovú. Trailer asi obsahoval väčšinu pozerateľného materiálu, ten zvyšok bol óóóveľa viac romantický než zábavný, prevládala konverzačná hlušina a priveľa spievania tempu tiež neprospelo. Ešte aj tie najlepšie scénky a postavičky (krčma) zostali v rovine guilty pleasure, lebo nepriniesli nič originálne, iba stokrát recyklovaný kalkul. Jednoducho, Tangled sa tak zúfalo vlieklo, že som sa pohrávala s myšlienkou, či to mám vzdať, alebo zaspať rovno pri pozeraní. Nakoniec som vydržala, ale bolo to veľké sklamanie. Od animákov a najmä "rodinných" filmov si dám po tejto traume na dlho pauzu. Rovnako u mňa dopadla Karcoolka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už jsem ti řekl, že jsem spíš na brunety?" Už léta mi žádný vlas nedorostl přes vysoké čelo a ač to bude znít neuvěřitelně, tak jsem se na svých vlasech nikdy nezhoupl přes hluboké údolí. A aby nebyl stesku konec, tak jsem si nikdy nehrál na schovávanou s chameleonem, v lese jsem ještě nenarazil na odhodlanou princeznu a ani jsem si nezašermoval s naštvaným koněm nadél. Když už jsem to nezažil, tak jsem to alespoň viděl. Bylo to docela hodně zábavné, ale na druhou stranu si nejsem zcela jist tím, jestli bych trval na svém tvrzení i v případě, kdybych se na to díval bez svých bavících se ratolestí. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Bez rozmyslu a sebemenšího zaváhání říkám;nejlepší animák všech dob! (Vyjma těch od Burtona)..Nejen,že se mi bezvýhradně líbil vizuálně,navíc jsem se upřímně zasmála a chvílemi jsem byla i napjatá jak malé děcko ač mi bylo předem jasné, že to skončí happy endem .Dabovaná verze mi byla nejdříve proti mysli, ale nakonec mi třeba takový Kotek ani trochu nevadil. Úžasná pohádková a vtipná podívaná..už se nedivím ,proč se u nás v hračkárně neustále malé holčičky ptají na vlasatou panenku Lociky. Kdybych byla mladší, taky bych si ji přála:) Vlastně jediné,čeho lituji je,že jsem se na to nekoukla dřív. ()

Galerie (183)

Zajímavosti (42)

  • Na konci filmu, těsně před tím, než princezna Locika přijde o vlasy, které jí Flynn odřízne, je zloděj spoután, a to dost viditelně. Jinak řečeno, je perfektně vidět, jak má na pravém zápěstí přidělané pouto. Když však natáhne ruku k jejím vlasům, je jasně vidět, že na ruce nic nemá. (TheSlezy)
  • Hlavní hrdina se měl původně jmenovat Bastian. (Foox)
  • Vedoucí týmu vizuálních efektů Steve Goldberg, vedoucí týmu počítačové animace Jesus Canal a tým vlasových expertů (pod vedením Sinman Čao a Kelly Ward) byli pověřeni úkolem vdechnout Locičiným vlasům život. Vyvinuli zcela nový software, zvaný Dynamical Wires. (Taninaca)

Související novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno