Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál sleduje organizaci Dollhouse ležící v podzemí. Zaměstnanci mají ale velmi netradiční práci a klienty. Vytváří mysl člověka. Jejich výsledkem jsou takzvaní "dollls". To jsou lidé, kterým byly zasazené falešné vzpomínky a schopnosti. Díky tomu však poté klienti mohou vykonávat své budoucí mise a úkoly. (Akesha)

Recenze (22)

Djkoma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je fajn, že Joss Whedon měl vizi, ale po 6ti dílech ji klidně v seriálu mohl začít naplňovat a to se do teďka nestalo. Takže pro mě osobně Echo-Unaired Pilot zůstává jen pilotem, který představoval "opět" potenciál, ale bez dalšího pokračování ho nemá ani cenu hodnotit (hodnotím ho jako obyčejný "díl"). Je podivné, že Whedon některé linie řeší mnohem rychleji v tomto díle než v samotném seriálu a to mě přivádí na myšlenku, zda sám Whedon jen trochu nevěděl, co vlastně chce. Na rozjetí velkého divadýlka s Dollhousem měl Whedon víc času, než si zasloužil a stejně to nezvládl, takže žádná škoda... Potenciál někdy nestačí. (Pro zajímavost, tohle je lepší než původní pilot, ale to nic neznamená, protože seriál není o pilotním díle, ale o celkové vizi, tempu a příběhu, na což Whedon pro mě docela zapomněl... A na to nestačí jen "13." díl první sezony, který to jediný splňoval.) PS: Foxy nenávidím za zrušení Firefly... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

90% Whedon měl vizi, kterou bohužel kvůli tlaku producentů mohl realizovat až od šestého dílu. Nevysílaný pilot je brilantní zahájení série, která mohla nabídnout chytrou, napínavou a zábavnou podívanou už od první minuty. Škoda, protože Dollhouse díky velmi průměrnému rozběhu přijde o spoustu potenciálních fandů... ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narozdiel od niektorých nepovažujem prvú sezónu Dollhouse za sklamanie, po zhliadnutí pôvodného pilotu však musím pripustiť, že prvotná vízia seriálu fungovala určite lepšie. Škoda, že to vedenie televízie pochopilo až dodatočne, vďaka aspoň za to že seriál následne podržalo. Neodvysielaný pilot je totiž dychberúcou ukážkou kvalitného remesla, ktoré len podtrhuje, že Joss Whedon to stále vie, potrebuje ale obe ruky voľné. ()

Psema 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

45 minut důvodů, proč nenávidět FOXy. Opravdu bych chtěl vidět na vlastní oči hovádka, zodpovědná za to, že Whedon přetočil tenhle bezvadný a inteligentní pilot, místo něhož jsme dostali průměrný rozjezd s přídavkem PĚTI naprosto zbytečných částí, jež odradily valnou většinu i těch nejvěrnějších. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot, který to rozjel opravdu svižným stylem. Škoda, půlka seriálu mohla být naprosto jiná. Uvidíme, co přinese druhá série a jestli bude mít Whedon volnější ruku od producentů. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalší seriál od Joss Whedona, ktorá ho považujem za úžasného vizionára na poli televíznej zábavy. Jeho Buffy je pre mňa ultimate guilty pleasure a jeho Firefly spolu s filmom Serenity považujem za najlepšie skĺbenie dvoch žánrov (westernu a sci-fi) aké som mal možnosť vidieť. A aby toho nebolo málo, toto leto sa chystá do kín jeho ďalší filmový počin - týmovka Avengers - spájajúca hlavných hrdinov Marvel sveta. Dollhouse je akýmsi zárezom do technologického pokroku za ktorým stojí človek a ktorého úlohou je v tomto prípade, vytvoriť dokonalých spoločníkov, alebo zabijakov, ktorý sa neustále učia a ktorým po dokončení úlohy vymažú pamäť. Hlavnou hrdinkou je neuveriteľne sexi Eliza Dushku s ktorou Whedon spolupracoval už pri Buffy. Tento pilot údajne nikdy nevidel svetlo televíznej obrazovky a keďže som zatiaľ seriálom nedotknutý ťažko ho môžem posúdiť. Badám tam, ale určité prvky, ktoré sa podľa môjho názoru ukážu aj v samotnom seriály - zapamätateľné postavy, snaha hľadania identity a morálne dialógy o správnosti celého projektu a jeho fungovania. Plus je mi úplne jasné, že ako sa seriál bude vyvíjať, tak tých prekvapení a dejových línií bude viacej. Zatiaľ môžem povedať len toľko že ma to navnadilo a teším sa na ďalšiu časť. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si tohodle Pilota jako prvního a musím říci, že mne to hodně zaujalo. Ovšem pak jsem si pustil původní pilot a spadl jsem opět na zem. Prvních 5 dílů totiž rozmělňuje záběry a informace z unaired-pilotu a přidává nechutné množství vaty. Podle mého je ale lepší se na tenhle Pilot podívat jako první, protože je člověk více v obraze. ()

togaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neodvysílaný pilot mě navnadil na seriál, tudíž nechápu (jako většina zdejších komentátorů), co se na tom proboha FOXům nelíbilo? Originální náměť, zajímavý herci, tajemná atmosféra, záhadné narážky a to vše skvěle zamícháno, aby to vzbudilo tu potřebnou zvědavost na další díly. Joss se génius. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Videl som len tento film,seriál nie.Možno by hodnotenie bolo iné.Ale možno by sa to nemalo hodnotiť ako samostatný film, ale spolu so seriálom.Ale upraviť sa to dá,či už hore alebo dole. Seriál mám,tak si ho budem musieť niekedy pozrieť a možno to bude ohodnotené ináč.Zatiaľ má to ani nejak nenadchlo,ale ani neodradilo. ()

MCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dle mého tedy není původní pilot Echo o nic lepší než ten nový, byť je tedy pravda, že je svým způsobem svižnější - tedy má větší důraz na ústřední příběhovou linku seriálu. Ovšem ta (po dosledování první série, bez EO) není o moc zábavnější než jednotlivé epizodické zápletky, takže vlastně jaké plus... Každopádně další díly na Echo vůbec nenavazují a řada údalostí je zpřeházena, pročež jej doporučuji zcela vynechat - o tolik nepřijdete a hlavně vás pak nebude mást. 6/10 ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Joss měl pevnou vizi. Fox měl svou slabou vizi. Dollhouse měl Echo. Příště by měl přijít Joss (klaním se) za vedením stanice s Echo za zády a pohrozit jim, protože takhle zadupat do země jeden z nejlepších televizních projektů posledních let se jen tak nevidí! ()

Bagr_007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Joss Whedon natočil pěkný pilot seriálu, ale producenti Foxu mu řekli: "Hele, tohle ne. Přetoč to aby to bylo víc debilní a aby se to nikomu nelíbilo." A tak vzniklo prvních pět epizod Dollhousu, které byly odvysílány v televizi. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s EdaSem. Tento pilot byl jednoznačně mnohem lepší než původní. Rozjíždí svižně děj hned od začátku. Proč jen producenti nemůžou jednou nechat Jossovy volnou ruku, když už několikrát dokázal, že je génius, který umí tvořit kulty na poli seriálové tvorby. Jediné štěstí je, že Foxové dali Dollhousu ještě šanci a Whedon bude mít celou sérii na to, aby opět dokázal, že umí zázraky. ()

Here 

všechny recenze uživatele

Rozhodně na to nekoukat před samotným seriálem. Nechte si to až jako bonus po první sérii. Nebo to vynechte úplně, o nic nepřijdete. ()

Reklama

Reklama