Reklama

Reklama

Dům loutek

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2009–2010), 20 h 59 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hrají:

Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kranz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, Dichen Lachman, Olivia Williams, Reed Diamond, Amy Acker, Brett Claywell (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Dollhouse je přísně tajné a velmi ilegální. Je to místo, kde se plní přání. Klienti s dostatkem peněz a správnými kontakty si můžou najmout "Actives" nebo "Dolls". Dolls mají kompletně vymazanou paměť, čili jim můžou být vtisknuty vzpomínky, schopnosti a jazyk pro různá přiřazení. Na misích je kontrolují "Handlers" a po dokončení úkolů jsou opět vymazáni a udržování ve futuristické laboratoři Dollhouse. Jsou to lidé, kteří se rozhodli, pro vlastní důvody, vzdát se svých těl. Můžou být kýmkoliv. (dresi)

(více)

Recenze uživatele Lum3n k tomuto seriálu (2)

Dům loutek (2009) 

Dollhouse je seriál s obrovským potenciálem, který díky foxům zůstal částečně nevyužit. V první sérii jsou v podstatě všechny díly podle stejného schématu, Echo dostane nějaký úkol, nastane komplikace a musí to vyřešit. Děj se začne posouvat kupředu až nakonci série. Bavilo mě to, ale neodvysílaný pilot a druhá série ukázali, že to mohlo být o dost lepší. Právě ve srovnání s druhou sérií ta první pokulhává, po shlédnutí mi přišla velice dobrá a ani mi nevadilo, že zrušili ten zmiňovaný pilot. Jenže ve druhé sérii dostal Whedon od foxů volnou ruku a Dollhouse se rapidně zlepšil, najednou se toho v jedné epizodě událo víc, než za celou první sérii dohromady, byli jsme svědky mnoha překvapivých zvratů, děj letěl bleskově kupředu a tvurci sázeli jeden nápad za druhým. Můžeme tedy poděkovat hovadům od foxu, že se z Dollhouse nestal možná nejlepší seriál posledních let. I tak to ale vidím na 90% a přemýšlím kam to zaokrohlit, Whedon by si těch 5* určitě zasloužil, někdo z foxu by si zase zasloužil přesdžku, tak uvidíme a zatím to nechám bez hodnocení. ()

Echo (2009) (S01E01) 

Kdyby tak takhle vypadal celý seriál a ne jen posledních 8 dílů druhé série... ()

Související novinky

Joss Whedon prolomil mlčení

Joss Whedon prolomil mlčení

18.01.2022

Je to zhruba rok, co jsme psali sérii článků na téma pozadí vzniku filmové Ligy spravedlnosti, kde po odchodu Zacka Snydera vznikl obří střet mezi hercem hercem Rayem Fisherem a zastupujícím… (více)

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

30.08.2012

Dlouho se spekulovalo, o čem přesně bude televizní seriál, jehož rozjetí má Joss Whedon v exkluzivní smlouvě s Marvel Studios. Inu, bude o tajné vojenské obranné organizaci S.H.I.E.L.D. (Strategic… (více)

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

24.10.2009

Nový seriál Josse Whedona od začátku bojoval o přežití. Druhá sezóna byla schválena jen s odřenýma ušima a s nadějí, že se sledovanost zvedne. Opak je pravdou a tak už všichni čekají, kdy Fox seriál… (více)

Joss Whedon má chatu v lesích

Joss Whedon má chatu v lesích

10.07.2008

A v ní, jak jinak, straší. Tvůrce megaúspěšné Buffy a rychle stopnuté, ale přesto kultovní Firefly, startuje v lednu na Foxu nový seriál Dollhouse (Eliza Dushku jako členka party mladých lidí, kteří… (více)

Reklama

Reklama