Reklama

Reklama

Režisér Gus Van Sant a Sean Penn oživili příběh člověka, který je do dnešní doby považován za jednoho z největších mučedníků americké historie. Za svou sexuální orientaci zaplatil tím nejcennějším, co člověk má - životem. Když byl v roce 1978 na Harveyho Milka spáchán atentát, svět ztratil jednoho z nejcharizmatičtějších vůdců a hlas spravedlnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (553)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má svoje obrovské kouzlo, zejména v příběhu dlouhého vyčerpávajícího boje za homosexualitu, téma dosud naprosto odmítané, výborně propracovaných charakterech i vztazích mezi nimi. Kamera, střihy i hudba dokonale přibližovaly situaci a herecké výkony zejména Seana Penna (nejúžasnější jsou jeho radostné pohyby při oslavě narozenin:) ) a Joshe Brolina. Na druhou stranu na mě film jako celek působil až moc zdlouhavě a 'ukecaně', dost dialogů mi přišlo zbytečných a některé menší dějové linie bych naprosto vynechala. Snad proto 'jen' ****. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seana Penna jsem měl vždy rád, odjakživa patřil mezi mé oblíbené herce. Obrovský talent se v jeho novém filmu jen potvrdil, a ostatní herci v čele s výborným Jamesem Franco mu zdatně sekundovali. Jinak jsem se v průběhu celého filmu neubránil úsměvnému pocitu jaké to asi je, hrát homosexuála, a natáčet takové líbací scény. Sice mne po Zkrocené hoře už nic nepřekvapí, ale rád bych později shlédnul nějaký dokument o natáčení, až vyjde Milk na DVD. Jinak byl pro mne tento divácký zážitek příjemnou sondou do života těchto lidí; hrůzné demonstrace a projevy některých lidí, kteří byli tenkrát v (nejen) Americe proti gayům, mi opravdu připadaly jako po vymytí mozku - takový hon na čarodějnice 20. století; hrůza. Je to spíše film o tom, že by se měl člověk pořádně zamyslet nad tím, než něco vypustí z ůst, nebo udělá. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je spíše než vynikající, zajímavý a užitečný. Zajímavý proto, že ukazuje v jakém právním pravěku jsme ještě před pár dekádami žili. A užitečný proto, že je politicky angažovaný tím správným humánním způsobem. Sean Penn je sice dobrý, ale například v Killing Nixon, měl pro své herectví lepší uplatnění. Silněji než scény filmu na mě působily originální dokumentární záběry, hlavně ty s tou bigotní fanatičkou. Ta byla fakt odporná, ble. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Sean Penn už chce zase Oscara, a tak hraje homosexuála. Van Sant k tomu přihazuje scény, v nichž se líbá s Francem nebo Lunou a občas se zastaví Josh Brolin, jehož nominace na všelijaké ceny vůbec nechápu. A i když jsem nepobral ani to, proč mám absolvovat těch 8 let napěchovaných do dvou hodin, když se na začátku dozvím, jak to všechno dopadne, není Milk taková nuda, jak by se mohlo zdát. Zachraňují ho hlavně kvalitní herecké výkony (vypíchnul bych obzvlášť Emila Hirsche) a silný závěr, který se vás asi dotkne chtě nechtě. 7/10 ()

Botič 

všechny recenze uživatele

I donť t belive in Harvey ehm Milk…Snímek zahalený aurou pseudo-kontroveze jen díky povrchnímu škatulkování obsahu, přičemž to jediné, co je na Milkovi opravdu kontroverzní je Oscar pro Seana Penna. Ničím nevybočující politický životopisný snímek, který je zajímavý především díky perfektnímu vykreslení dobové atmosféry a použitím příslušných archivních materiálů. Nic víc ale ani nic míň. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (25)

  • Americká premiéra se uskutečnila 26. listopadu 2008, den před 30. výročím Harveyho smrti. (gattaca)
  • Kosmetické přetvoření Seana Penna ve filmu zahrnovalo protézní nos a zuby, kontaktní čočky a přeupravené vlasy. Jeho make-up udělal oceněný Stephan Dupuis. (sir-dave)
  • Lokace, kde se točily záběry z obchodu Castro Camera ve skutečnosti byla tou samou lokací, kde stál původní obchod. (HellFire)

Související novinky

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

Přidáte se k bojkotu Enderovy hry?

16.07.2013

Nákladná adaptace slavného a mnoha žánrovými cenami ověnčeného sci-fi románu, kterou pro studio Lionsgate natočil Gavin Hood, má problém. Jeho jméno je Orson Scott Card. Ten, kromě toho, že je… (více)

Eastwood a počátky FBI

Eastwood a počátky FBI

13.03.2010

Na úvod si dejme obvyklé: Clint Eastwood je nezastavitelný. Zatímco na Oscarech se díky hereckým nominacím mluvilo ještě o jeho Neporaženém, Clint mezitím dokončil další film (nadpřirozený thriller… (více)

Reklama

Reklama