Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pan Bone (Michael Jai White) dodržuje dané sliby, a aby mohl splnit ten, co dal ve vězení svému teď už mrtvému příteli, musí se zúčastnit několika pouličních zápasů. To ho vynese výše, tam kam potřeboval, aby se seznámil se správnými lidmi. Dodrží své slovo či nikoliv? (c.tucker)

Recenze (154)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Bijecky to není zas až tak špatné, ale měl jsem velký problém s vyladěním barev u televize. Ona se ta pleťová barva na těch 536 afroameričanů ( roziměj černý ) a dva asioameričany ( rozuměj žlutý ) blbě ladí. Sice se tam mihli dva evropoameričané( rozuměj bílý ), jenže ti dostali tak rychle na budku a byli tak od krve, že než jsem to stihl vyladit, už byli rudý ( rozuměj amerikoameričané ). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pecka mezi oči!!! Rozhodně nechápu vlažné přijetí a hodnocení tohoto filmu tady na csfd. Nejdříve se zmíním něco o ději filmu. Děj v podstatě nula a naivní. Jedná se o naprosté béčko. Kdo chce děj a zápletky, ruce pryč. Ale to hlavní - souboje "fighty". Naprostá špička!! Čekal jsem z hlediska původu filmu (USA) něco mnohem horšího. Ale přišla naprostá spokojenost. Za prvé, u každého souboje funguje špičková kamera, která staticky, bez třesů a zmatených "otáček" zabírá oba bojovníky a jejich akce vidíme celé v jejich "kráse". Za další - střih u soubojů, toliko velký problém USA martial arts filmů, zejména ve srovnání s mnohem vyspělejší Asií. Tedy střih nula!!! Samozřejmě, že je dopředu domluveno, kdo komu kam dá petelici, ale nemusíme trapně mrkat očima, odkud na souboj koukáme a která kamera ho zabírá. Různé styly soubojů, dynamika, brutalita, rychlost, prostě špička!! A pak je zde prostě hlavní postava "Bone", kterýho hraje dokonale Jai White, ale nejen hraje, ale prostě jeho fyzická kondice, neskutečná namakanost/muskulatura, hluboký hlas a CHARISMA v podstatě poráží nepřátele ještě před samotným soubojem. Proti Bonovi nemá žádný soupeř absolutně žádnou šanci. Bone prostě příjde do města a v mnoha (je ich fakt dost) soubojích zlikviduje naprosto veškeré osazenstvo pouličních bojovníků ilegálních zápasů. Většina soubojů končí po několika úderech. Bone dává strašlivé rány a kopačky a do toho používá snad všechny styly boje světa, takže dojde i na přehozy, lámání rukou a nohou proti kloubům atd. Masakr!!! White zde vytvořil po dlouhé době fakt postavu, jejíž sebevědomí a charisma vyloženě bere dech. Problémy má až v závěrečném souboji, kde se utká s nejlepším bojovníkem světa (dle filmu samozřejmě) ... Choreografie tohoto dost dlouhého souboje je úžasná, neverbální komunikace bojovníků je neuvěřitelně sympatická. Pro milovníky martial arts, hodně kvalitních béček, drsných hrdinů vyloženě povinnost!!!! Pro mne jedno obrovské překvapení. Nejde srovnávat s Asijskými filmy podobného ražení, jedná se prostě o dva naprosto odlišné přístupy kinematografie v tomto subžánru (i když obecně Asie odpradávna v tomto žánru vede na plné čáře samozřejmě ...). Pro mne osobně fakt výborné!!! ()

Reklama

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tohle "novodobé" akční béčko má vše co má mít. Dialogy nacpané k prasknutí vulgarismy (doporučuji rozhodně v originálu s titulky), drsňácký hudební doprovod, skvělou choreografii bojových scén a hlavního hrdinu tvrďáka s citlivou duší, který hrát neumí. Co ale umí na jedničku je skákat, kopat, lokýtkovat, kolínkovat a vůbec s noblesou sobě vlastní zkostit každého seběvětšího "steroiďáka" co se mu přimotá do cesty. Nebýt hluché, přetáhnuté, patnáctiminutové díry uprostřed a "přeslazených" slintů na závěr, kopal bych za 100%! ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto perfektní záležitost. Ideálně zvolený čas, režisér se s ničím nemaže a naservíruje nám akci od začátku do konce. MJW hraje opravdu přesvědčivě, a jeho kolegové jsou na tom podobně. Zkráceně - akce od začátku do konce, u niž herci odvádějí to, co se od ní čeká, a k tomu nás doprovází solidní hudba. ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Na radu Figuska se mi dotal do rukou tenhle "remake" Lvího srdce. S Michaelem Jai Whitem jsem viděl nedávno skvělou Favelu a tímhle filmem vysoko nasazenou laťku sice nepřelezl ale neshodil. Chvílema působí až moc béčkovitě a některý herci jsou dřeváci, ale v tomhle žánru už moc vymyslet nejde a jsem spokojený. Souboje jsou výborný a ten závěrečný je suverénní a MJW se tak tváří po celou dobu a jde mu to. 75% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Když Isaiah Bone (Michael Jai White) přihlašuje Angelu (Michelle Belegrin) na klinice, je ujištěn, že je vše anonymní. Později, když James (Eamonn Walker) pošle své lidi, aby ji přivedli zpět, najdou její pokoj podle jmenného seznamu na recepci. (jarkolar)
  • Bojovou choreografii filmu vymyslel Michael Jai White (Isaiah Bone). (ČSFD)
  • Michael Jai White má čierne pásy v siedmich druhoch bojových umení: shotokan, goju-ryu, tang soo do, kyokushin, kobudo, taekwondo a iaido, wushu kung-fu. [zdroj Muscle & Fitness] (joske88)

Reklama

Reklama