Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (101)

forkys 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem se "přiučit" nečemu ze života raperů, tak jsem zapl biggieho.. Filmík se mi líbil, ale pravdou je, že nejzáživnější část byla, když dealoval na streetu a řešil ty lowlife problémy. Ještě by to chtělo nějakej film o 2pacovi, protože tady byl vykreslenej jako hroznej imbecil, hlavně ten dabing, to by se pac otáčel v hrobě, kdyby to slyšel.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slušne prevedený životopisný film, ktorý nám dáva trochu viac informácií o tej nepochopiteľnej vojne medzi čiernymi rapermi. B.I.G. je tu zobrazený trochu viac ako dobrák, no nevadilo mi to a keďže som doteraz nemal veľa poznatkov ohľadom tohto hudobného žánru, snímok mal pre mňa aj "náučný" charakter. V každom prípade v porovnaní s dokumentárnou verziou o 2Pacovi je toto o málinko slabšie. ()

Reklama

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Skvělý životopisný film o legendě jménem Notorious B.I.G. z dob, kdy ještě Hip Hop za něco stál. Podle mě hodně dobře zmapovaný krátký život jednoho z nejtalentovanějších ikon Hip Hopového světa. Tupac Shakur měl bohužel podobný osud, a proto rapová scéna přišla o dva velké talenty, které nebudou nikdy zapomenuty. R.I.P. 83% ()

CaMMe 

všechny recenze uživatele

Rap poslouchám! Rap mám rád! Filmy o rapu nemusím, ale tenhle příjemně překvapil. Pokud znáte život BIGa, víte jak BIG rapoval (mimochodem zatraceně dobře) a víte jak BIG zemřel, tak o to víc Vás film bude bavit. Kdo ho neslyšel rapovat doporučuji CD "Ready to die". Nicméně víc jak 4 hvězdy si nezaslouží - suma sumárum - 75%. ()

Euchrid 

všechny recenze uživatele

Nebyla to nějaká kulervoucí nuda, ale na můj vkus prostě moc stopáže o ničem, za což nejspíš mohly hlavně hip "černé" dialogy, které byly jenom hromady namachrovaných nesmyslů. Většinou se smysl každých deseti vykonverzovaných vět dal shrnout jedním slovem. Nechápu!! Ale jinak jenom nudnější životpisné drama. Objektivitu neřeším. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Jamal Woolard se na roli Biggieho připravoval několik měsíců. Jeho příprava zahrnovala poslech Biggieho písní, aby si pamatoval texty, přibírání na váze a lekce zpěvu na Juilliard School. (henrycruel)
  • Chlapec, který hraje dětskou roli Biggieho, je skutečným synem Christophera Wallace. (oLí)
  • Film se natáčel v New Yorku, Los Angeles a v studiích 20th Century Fox. (henrycruel)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama