Reklama

Reklama

Americké biografické hudební drama vypráví o vzestupu a pádu legendárního afroamerického rappera Christophera Wallacea, který se proslavil jako „The Notorious B.I.G." Film sleduje jeho závratnou cestu k úspěchu - od mládí, jež strávil v 70. letech v Brooklynu, až po tragickou smrt v roce 1997.  Malý Christopher získal stipendium na soukromé katolické škole a jeho matka udělala všechno pro to, aby ho uchránila před nástrahami ulice. Bylo to však marné. Už jako teenager začne prodávat drogy, ale jeho život se změní, když přítelkyně Jane otěhotní. Narození dcery ho nasměruje k rozhodnutí vydělávat a být nezávislý - ať už legálně nebo jinou cestou. Jeho rappová nahrávka se náhodou dostane do rukou hiphopového impresária Seana „Puffyho" Combse a ten z něho doslova přes noc vytvoří senzační afroamerický kulturní fenomén. Zároveň s úspěchem však přicházejí nové tlaky a osud má s Christopherem jiné plány... Wallaceho v mládí ztělesnil jeho vlastní syn Christopher Jordan Wallace, v dospělosti ho hraje Jamal Woolard, režie se ujal George Tillman Jr. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že k žádné osobě o které tento film vypráví nemám citový vztah (nikdy jsem žádného ze zpěváků neposlouchal), se ani nedalo čekat, že díky tomu bude mít nějaký bod k dobru. Vlastně jsem sledoval životopisný příběh zpěváka, o kterém jsem nikdy předtím neslyšel. Prvních pár minut jsem byl velmi pozitivně překvapen a mé hodnocení se pohybovalo někde kolem 80%. Jenže nakonec se ukázalo, že Notorious přeci jen nebude solidní jízda s cool vizuálem a říznou hudbou. Celý snímek se postupně dostával do šedého průměru, klasický životopisný film, který není v ničem lepší než většina ostatních co jsem měl možnost vidět. Jak se dějová linie dostane za čtyřicet minut, začíná nepříjemně druhnout. Najednou se ke slovu začíná hrnout vata a není o co stát. Tempo je pryč. Postavy přestávají být zajímavé a čím dál více vychází najevo jejich černobílost a nulový vývoj. Fanoušci však budou nadšeni, těm ostatním snímek bohužel příliš (ano, pár slušných momentů se najde) zábavy neposkytne. Čistý průměr. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný biografický drama o jedný z ikon zaoceánskýho hip hopu. Film mapuje život Biggieho, jeho vzestup i násilnou smrt a částečně ho i oslavuje. Ač tenhle žánr poslouchám, gangsta rap mě nikdy nebral, ale Notorious narozdíl od druhý zainteresovaný ikony v tomhle příběhu a sváru mezi východním a západním pobřežím Tupaca, zplodil víc nadupaných pecek. Pro publikum zajímající se o hip hop, jeho historii a osobnosti to může být zajímavá sonda, ostatní asi nemá čím zaujmout. ()

Reklama

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Marně vzpomínám proč jsem to chtěl vlastně vidět? Protože se jedná o téma, které mě absolutně nejen že nebaví, ale ani trochu nezajímá a rap je mi široce ukradený. Z toho všeho vyplývá, že jsem se u toho filmu opravdu moc bavit nemohl. Prostě příběhy, i kdyby podle skutečnosti, o tom, jak tlusný černoch přes svůj "talent" ke štěstí přišel, obtáh milion ženských a skončil tak, že to ani jinak dopadnout nemohlo, mě prostě neberou. 50 % ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Hudbu sledujem, mam ju rada, ale nemam ziaden vyhraneny styl a vypocujem si naozaj vsetko. A velmi dobre si za mojich pubertalnych liet spominam na BIG hype okolo East Coast a West Coast. Vzdy som si myslela, ze jedna ci druha strana su len obycajni zlocinci, ktori si nasli hudbu, v ktorej mozu ospevovat svoje (zlo)ciny, bitches, prachy, dealovanie, hulenie, robenie deti na kazdom rohu a hlavne strielanie. Ci sa to niekomu paci alebo nie, je to tak. Vsetko si to odniesli Tupac a Biggie... Stali sa z nich dva kulty, modly a ak chcete symboly, a tie priniesli hudobnej scene niekolko nezabudnutelnych momentov. Som velmi rada, ze mi film objasnil niektore zalezitosti o zivote Notoriousa (ci su objektivne neviem) a musela som si cely ten cas pri sledovani filmu poklepkavat prstami a nohy mi tiez dancovali do rytmu. Film sa mi proste pacil, je pre mna dost prinosny, dokonca aj herci boli znesitelni a hlavne striedanie scen filmovych so skutocnymi zabermi, napriklad z reakcii fanusikov East aj West Coast po zastreleni Tupaca, pripadne z Biggieho pohrebu. Takze summa summarum, film je pre mna velke prekvapenie. Fanusikovia to maju ako povinnu jazdu a vy ostatni, vy to berte s nadhladom, ako ze sa dozviete nieco nove :) Citat Nororiousa BIG: "You're nobody til somebody kills you." ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšika hip hopu ma tento film neskutočne zaujal, bola to krásna ukážka toho ako v 90. rokoch fungovala vojna eastside vs westside ktorej koncom bola smrť dvoch popredných predstaviteľov jednej aj druhej strany v podobe 2Packa a Biggieho, na filme ma zaujala aj jeho autentickosť a fantastické hudobné spracovanie Dannycho Elfmana....u mna suverénnych 8,5/10 ale tak som fanúšik rapu... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Chlapec, který hraje dětskou roli Biggieho, je skutečným synem Christophera Wallace. (oLí)
  • Když sedmnáctiletý Biggie rapuje na ulici proti Primovi, v pozadí je vidět plakát k filmu Juice, ve kterém hrál hlavní roli Tupac Shakur. Je to malý odkaz na tohoto rapera, který byl také ve filmu stvárněn Anthony Mackiem. V této scéně je podle všeho Biggiemu sedmnáct let, film Juice byl ale natočen až v roce 1992, kdy bylo Biggiemu zhruba 19-20 let. (Cliff Booth)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,25krát za 1 minutu. (Dixxx)

Související novinky

Festival nad řekou se blíží

Festival nad řekou se blíží

17.07.2009

Zhruba před měsícem vás Terry Gilliam touto originální upoutávkou pozval na filmový Festival nad řekou. Terry se do Písku dostaví osobně. Festival začíná 31. 7. a potrvá až do 9. 8. 2009. Na co se… (více)

Reklama

Reklama