Reklama

Reklama

Ohnivý národ se téměř sto let snaží ovládnout celý svět a ostatní národy – národy Větru, Vody a Země. Nedávají svým sousedům na výběr, buď se jim zcela podrobí, nebo je jednou provždy vyhladí. Vesničané, kteří se marně snaží bránit, jsou ochraňováni jen několika málo vyvolenými, kteří mají schopnost ovládat živel svého národa podle vlastní vůle. Plně vyzbrojení příslušníci Ohnivého národa už zlikvidovali posledního mistra Větru a nyní se chystají zničit hlavní město Vodního národa. Pak ale jednoho dne sourozenci Katara a Sokka objeví malého chlapce jménem Aang. Jak se projevují Aaangovy „větrné“ dovednosti, ukáže se, že mladý bojovník je víc než poslední vládce Větru. Je to vyvolený Avatar – jediný tvor, který ovládá všechny čtyři živly. Jedině on může zastavit celosvětový nepokoj a znovu nastolit tolik postrádaný mír. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (891)

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Moc se omlouvám Jonahu Hexovi za své příkré hodnocení, protože to co "dokázal" M. Night Shyamalan je vpravdě neuvěřitelné. Poslední vládce větru je nejvíce dovysvětlující film staletí. Věty kdy se popisuje co divák může vidět je neskutečné množství. "Něco tam dole je." "Boří se to." "Je vyčerpaný." Jestli mi film něco připomněl tak: "Stěrače stírají." Klakson troubí." A zbytek filmu kdy malý Budha mává rukama a přitom se nikoho nedotkne nestojí taky za nic. A to mají vzniknout ještě další díly? Koho to bude zajímat? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, na "Posledního vládce větru" jsem se začala dívat jedině proto, abych tady pak mohla vyblít svůj sžíravý sarkasmus na téma "juvenilní sračka" a "Shyamalanova horšící se demence". Jenže přišlo něco, s čím jsem po zdejších komentářích vůbec nepočítala: v pohodě fantasy pohádka. Nejsem zatížená znalostí předlohy, čekala jsem jen to nejhorší a vybafl na mě příběh přiměřeně stupidní, s dialogy občas tak nejapnými, až mi zbylé mozkové buňky páchaly sebevraždu skokem z uší, s hereckými výkony spíše podprůměrnými, bránici neplánovaně polechtal létající krávomamutobobr, mytologie byla zpracována dost zkratkovitě a povrchně... ale stejně se mi na to hezky koukalo. Audiovizuální stránka se povedla, bojová umění ve spojení s různými živly se dočkala efektní stylizace (ladné pohyby vládců vody, dynamické pohyby ohňovládců, dupavé umění zeměvládců atd.) a snad jediný důvod, proč nedám i čtvrtou hvězdičku je zmršený konec-nekonec. Být o 20 let mladší, nejspíš bych se u "Posledního vládce větru" nadšením počurala. Jo, a taky bych chtěla nepoděkovat TV H@vna za neustálé přerušování báječných reklam a upoutávek těmi otravnými filmy. 65% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ouha.. Shyamalan nikdy nebyl mým šálkem kávy, troufám si tvrdit, že jeho první mysteriózní kousky, které vyvolaly enormní zájem o jeho osobu, kritici i diváci lehce přehodnotili, ale to teď nechejme stranou. Tenhle nemalý průšvih bez pořádné výpravy a se slušnou hudbou Jamese Newtona Howarda je nápaditý, atmosférický nebo napínavý asi jako cesta přeplněnou šalinou do přeplněného obchodu pro rohlíky. Divím se, že do dalšího projektu jdou se Shyamalanem otec a syn Smithové. Zas je ale dobré, že si odpustil napsat scénář. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nieje to taká hovadina ako to tu na csfd vyzerá. Po vizuálnej a hudobnej stránke je to asi najlepšie, čo je divné práve u režiséra Shyamalana. Po dejovej stránke je to rodinná fantasy, ktorá nenadchne každého, ale pozerať sa rozhodne dá. Slušný casting, kamera, perfektná hudba Jamesa Newtona Howarda a niektoré doslova labužnícke akčné scény, ťahajú film s biedneho priemeru. M. Night Shyamalan trošku prekvapil, že sa pustil do takéhoto žánru. Obľúbený soundtrack: Earthbenders, Flow Like Water. 60% - 3* ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Naprostej shit, u kterýho jsem se už někdy od dvacátý minuty nemohla dočkat konce. A tak jsem se těšila, že se dočkám další pohádky po Shyamalanovsku, jehož Žena ve vodě mi tak učarovala. Ani prd. Dala bych odpad, ale něco mi říká, že se to nemusí vyplatit, protože by se ten malej zmetek, jak bylo ve filmu několikrát zdůrazněno, mohl vrátit. 3D: * nestojí ani za zlámanou grešli a má ve filmu asi stejný efekt, jako vše ostatní - působí naprosto nezáživně. Přitom živly, zbraně, sněhové vločky i těch pár rádoby bojů, k nějakému tomu 3D efektu přímo vybízely. Ale nedočkáte se. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (35)

  • O vizuální efekty a animace se postarala společnost Industrial Light a Magic. (CatcherBlock)
  • Film byl „oceněn“ anti-cenou Zlaté maliny. (joshula)
  • Režisér M. Night Shyamalan je známý tím, že se ve vlastních filmech vždy mihne v menší roli. Zde se však výjimečně neobjevil. (Sufferer)

Související novinky

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

M. Night Shyamalan zažívá malý comeback

20.02.2023

Jakkoli to po tragické sérii ještě tragičtějších filmů Stalo se (2008), Poslední vládce větru (2010) a Po zániku Země (2013) nevypadalo, známý režisér M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) přece… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

Shyamalan, Smith, Smith a výpravná sci-fi?

06.04.2011

Manojovu kariéru může spasit jedině zázrak. Na jeho poslední filmy už se téměř nedá koukat, a když to náhodou někdo udělá, tak spíš pro tu srandu, jak moc špatné jsou. Poslední vládce větru na sebe… (více)

Reklama

Reklama