Reklama

Reklama

Ghost Rider 2

  • Česko Ghost Rider 2: Duch pomsty (více)
Trailer 1

Ve východní Evropě varuje kněz Moreau mnichy ze skalního kláštera, že se blíží takzvaná hodina proroctví. Tehdy se ďábel Roarke pokusí převtělit do těla třináctiletého Dannyho, a získá tím ještě větší sílu. Je nutné Dannyho a jeho matku ochránit. To se jim však nepovede, protože klášter napadli muži pod vedením Raye Carrigana, kterého si najmul právě Roarke, a Dannyho i s matkou unesli. Moreau kontaktuje Johnyho Blaze, který jako jediný může pomoci. Johnny před lety uzavřel smlouvu s Roarkem a jediný se může ďáblovi postavit. Johnny zpočátku nemá zájem, ale když mu Moreau slíbí, že za záchranu chlapce ho zbaví kletby, souhlasí. Najde je ve chvíli, kdy Carrigan hodlá zabít Nadyu, protože už ji k ničemu nepotřebuje. Johnny, proměněný v Ghost Ridera, se s Carriganem a jeho muži pustí do boje. Mnoho jich zabije, ale Carriganovi se přesto podaří i s Dannym upláchnout. Následujícího dne se Johnny probere v nemocnici, odkud uteče. Spatří i Nadyu a žádá ji, aby přijala jeho pomoc v hledání Dannyho. Zároveň ji varuje, aby mu v případě, kdy se zase promění na Ghost Ridera, nevěřila. V tu chvíli to není Johnny, ale démon, který má hlad a může jí ublížit. V mezičase se však Roarke dokázal telefonicky spojit s Carriganem a přes telefon s Dannym spustil ochranu, takže Johnny teď Dannyho nemůže vycítit, nicméně Carrigana ano, a žádá ho, aby hocha „dodal“ na místo určení včas. Nadya se Johnnymu přizná, že ona sama také uzavřela smlouvu s ďáblem Roarkem v okamžiku, kdy ležela polomrtvá, dusící se vlastní krví. Za záchranu svého života s ním otěhotněla, a její syn Danny je tedy něco jako poloviční ďábel a má se stát nástrojem Roarkovy neomezené moci. Danny se pokusí Carriganovi utéct, ale zlomí si nohu v kotníku, a je znovu zajat. Johnnymu a Nadye se je podaří vystopovat a zatímco Johnny bojuje s přesilou, Nadya s Dannym odjíždí. Johnny smrtelně zraní Carrigana, ale Roarke se nehodlá vzdát, a tak Carrigana znovu oživí a změní ho v démona se schopností nechat zkamenět vše, čeho se dotkne. Johnny se vydá za Nadyou a Dannym a připojí se k nim ještě Moreau, který je dovede až do skalního kláštera. Kde hodlá Johnnyho osvobodit od kletby. Zde mu vypráví, že Ghost Rider je vlastně změněný anděl spravedlnosti Zarathos, kterého mučili v pekle, a on zešílel. Nyní musí Johnny podstoupit nebezpečný proces vymýtání ďábla a není jisté, že to přežije. Johnny to chce podstoupit, a znovu se stává člověkem. Toto štěstí však netrvá dlouho. Hlavní mnich Methodius hodlá Dannyho usmrtit, protože je to podle něj jediná možnost, jak zabránit Roarkovu plánu. Johnny však Dannymu slíbil, že mu pomůže, a hodlá to dodržet. Objevuje se Carrigan, který nechá všechny mnichy zkamenět a znovu unáší Dannyho. Johnny velmi lituje, že podstoupil proces vymýtání ďábla, teď bude mít mnohem těžší pozici v boji s Carriganem, kterému se již podařilo přivézt Dannyho k Roarkovi. Proces převtělování může začít... (TV Prima)

(více)

Recenze (577)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Stejný, jako předchozí díl.V některých věcech je lepší a ve spoustě dalších je mnohem horší.Příběh nedává moc smysl.Herci strašně přehrávají.Dá se to dokoukat, ale existují mnohem lepší komiksové adaptace, kde hlavní hrdina není neustále przněn touhou vydělávat peníze. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý počin těchto úchyláků je fakt už jen mentální průjem. Ano, dávám jednu hvězdu, protože některý scény byly pěkně natočený, nicméně Cage podává snad úplně nejhorší výkon svého života a děj je naprosto o ničem. Dost dobře nechápu, že se Hinds a Elba k takovýmu projektu upsali. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Triky upgrejdli do závratných výšin a Ghost Rider je skutočné eňo ňuňo. Vždy keď sa dostavil na scénu, automaticky sa dostavili aj zimomriavky. Škoda, že to bolo len trikrát (tie dva plameňomety nerátam :) ). Ale zo všetkého ostatného sa mi chce plakať. Takéto lacné sračky by nemali zasmŕdať kiná, ale automaticky končiť na BR/DVD na pultoch obchodov v sekcií "nepredajné", označené nálepkou "Kúp jedno a 10 dostaneš zdarma". ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 minut bylo dobrých - Idris válí. Ale u toho zbytku jsem nevěděl, jestli mám brečet nebo se smát. Takhle zazdít a doslova posrat film jsem už hodně dlouho neviděl ... ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Tohle že má být pokračování ? Tomu se opravdu těžko věří. Připadá mi to jako nějaký levný *** z Rumunska, Turecka atd... Chci 3 díky které zapomenu na tohle. 32% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

To opravdu trochu bolelo. Film se híří špatným scénářem, dialogi a vůbec celé to extra neklape. I když sem tam nějaké hlášky ušly. Bohužel i Ghost Rider se mohl víc rozjet. Je pravda, že některé akční scény jsou zase špica jako např. konec na dálnici, plamenné rýpadlo či cokoliv si Rider osedlá. Prostě velká škoda, že tenhle film bráši zrovna natočili tak upejpavě a pomalu. Což jim asi určitě došlo a mohli tempo přiblížit Crankům. ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší kousek oproti jedničky. Sice zde byli efektní záběry a povedený hořící jezdec, ale něco tomu chybělo. Bavilo mě to. Bylo to tak trochu zdlouhavé. 80% ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Hrozivá přehlídka špatného herectví, kde Cage je jako vždy jednookým králem mezi slepými. Placido která byla v Američanovi ještě přijatelná, už je tady starou bačkorou, stejně jako všichni okolo. Ghost Rider je přetvořen do fantasy kraviny, co nemá hlavy ani paty, je to celý naprosto mimo a šáhlý. Víc se mi k tomu snad už ani psát nechce. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klady: Hořící Ghost Rider a akce s ním konečně docela ujde; pár slušných hlášek; krásná Violante Placido (i když v Američanovi předvedla podstatně víc ;-)). Zápory: Příběh a mytologie jsou neskutečný blábol na entou; traumata a rozpolcenost Johnnyho Blaze zabírají mnoho nudného času, což "nezachrání" ani doslova maniakální výkon Nicka Cage v těchto pasážích; vše je natočeno strašně jednotvárně (rychlý střih, kinetická kamera v neustálém podhledu). Horší než sotva průměrná jednička. ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Jednička byla ucházející... taková odpočinková pohádka na páteční večer. Dvojka byla hrůza. Film na mě vůbec nepůsobil celistvě. Něco tomu hodně chybělo. Triky hrůza. Cage mám ráda a jeho herecký výkon mi nevadil. A hlavní zápletka filmu mě taktéž nenadchla. Bohužel, ale tohle se nepovedlo. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Pekelný jezdec se vrací a roztáčí kolo msty v Rumunsku. Exteriéry působí lacině, Cage se občas urve s přehráváním z řetězu a nebyl by problém najít x chyb, přesto mi připadá, že jsou lidé vyloženě natěšeni, aby mohli sejmout toto pokračování. Film se nebere vůbec vážně a z toho je třeba vycházet. Ghost Rider vypadá daleko lépe než v jedničce, příběh je relativně temnější, hraje tam Christopher Lambert a závěrečná akce je dobrá i s peckoidní tečkou na konci :) . Existuje tuna horšího braku. 50%. ()

svobik 

všechny recenze uživatele

Obludnosti jedničky to nedosahuje, už jen proto, že jsem neměl ani na chvilku pocit, že mě tvůrci chtějí zabít, což ale zas moc velká pochvala není. Zhruba tak 2-3/10 že se na to dá koukat a Cage si ze sebe dělá prdel. Sračka ale tak jako tak. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Nevím čím si Cage poslední roky sladí kafe, ale jeho herecké kreace jsou naprosto mimo mísu, je parodií na herce.Není ale chyba Cage, že tento film nestojí za o mnoho víc než ***** (tím nemyslím pět hvězd nýbrž hovno). Dva režiséři co nejsou schopni natočit ani banální finty na silniční motorce, tak aby byly přehledné a sexy, stěží dovedou využít prostor devadesáti minut k tomu, aby odvyprávěli alespoň těch pět vět textu co scénář (nebo poznámky mezi řádky seznamu na páteční nákup) nabídl. Opravdu to je špatný film a opravdu nebudu sledovat další tvorbu všech zůčastněných. Zábavnost klesá pod úroveň Ordinace. Hodně dekadentní podívaná,co je spíše k pláči a nejen proto,že devadesátkový Cage byl totálně jiná liga a dnešní filmová tvorba inspirovaná komiksy je pravidelně ve zcela opačném spektru kvalit. Tedy je to totální ztráta času a modleme se, že si to nikdo nekoupí a na příští díl do kina půjdou jen narkomani, ideálně nejbližší okruh známých vypsaných tvůrců v titulkách. ()

Gerret 

všechny recenze uživatele

To co se mi líbilo v předchozím díle je pryč :( a to jsem do poslední chvíle doufal, že se to alespoň vyrovná jedničce. Zbyla už jen tupá akce s nezajímavým příběhem. Skoro jediné pozitivum je Nicolas Cage, který hraje jako vždy skvěle. Nebýt jeho možná bych šel s hodnocením ještě níž. Hodnocení 45%. ()

Lukyn007 odpad!

všechny recenze uživatele

Žádná režie, žádný příběh. Neuvěřitelná hovadina. Scénárista David S. Goyer ať se radši drží stále Nolana, bez něj je to totiž vždycky průser. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce, která už tak nebyla žádná velká sláva, jsme se dočkali ještě horšího pokračování. Jde vidět, že ani Nicolas Cage nemusí být zárukou kvalitního filmu. Nebo lépe řečeno, ani takové herecké eso, jako je on, nedokáže zachránit film, který je po všech stránkách na hovno. Na druhou stranu, je dobré, že se nebojí hrát i v takových podprůměrných filmech. Přemýšlím, co bych pochválil, ale nic mě nenapadá. 20% ()

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

Zastav... nebo přežiješ i potřetí

15.12.2011

První recenze Ghost Rider: Spirit of Vengeance sice tvrdí, že je to ještě horší než jednička, ale scénáristicko-režisérská dvojice Mark Neveldine a Brian Taylor není z těch, které by zastavila… (více)

Ghost Rider vs. Dracula

Ghost Rider vs. Dracula

28.08.2010

Z natáčení v Bulharsku už je dávno vyhlášená noční můra hollywoodských herců i filmařů (napůl žertem si na něj stěžovali třeba Jean-Claude Van Damme či Bruce Campbell). Co je ale horší než natáčení v… (více)

Nicolas a Nicole jako akční manželé

Nicolas a Nicole jako akční manželé

17.06.2010

Kde jsou ty časy, kdy by tahle kombinace jmen zněla jako záruka prvotřídního filmu? V hlavních rolích Nicolas Cage a Nicole Kidman, režie Joel Schumacher. Všichni tři ale mají za sebou sérii větších… (více)

Reklama

Reklama