Reklama

Reklama

Bláznivá střela - Amerika v ohrožení

  • USA An American Carol (více)
Trailer
USA, 2008, 83 min

Bláznivá střela – Amerika v ohrožení je komickým převyprávěním klasické pohádky Vánoční koleda, ovšem s tím rozdílem, že namísto Ebenezera Vydřigroše se v hlavní roli objeví cynický anti-americký filmař Michael Malone. Ten se vydá na křížovou výpravu s cílem zrušit Den Nezávislosti, přičemž jeho zbraní je jeho nejnovější filmové dílo nazvané Chcípněte, vy americká prasata. V onen svátek, 4. července, ho však navštíví tři duchové, kteří se mu namísto Vánoc snaží ukázat význam Dne Nezávislosti.
Režisér této taškařice, David Zucker, je známý jako mistr filmových parodií (Bláznivá střela, Scary movie, Připoutejte se, prosím). Ve filmu si zahráli Kevin Farley, Kelsey Grammer, Jon Voight, Leslie Nielsen, Bill O’ Reilly, Dennis Hopper a James Woods. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

jefff 

všechny recenze uživatele

Velký potenciá vniveč. Zucker je (byl) dobrý režisér a je třeba si vážit i toho, že film absentuje jakékoliv nechuťárny, tolik obvyklé pro parodie. Bláznivá střela (proč?) má být moralizační parodií. Je, jenže tak nudně a nazajímavě natočenou, že to ani není možné. Velká škoda, připadá mi jakoby Zucker už v průběhu nevěděl jak s tématem naložit a přestalo ho to samotného bavit. Obvyklé vtipy "praštil se, spadnul, leknul" jsou dementní, ale dají se přežít, samotný děj nikoliv. Abych jen nekritizoval, vtipných scén se tu pár nejde. Zejména s Adolfem Hitlerem, Arabskou filmařskou dvojicí a sympatickým Leslie Nilsenem, pro kterého to byl jeden z posledních filmů vůbec. ()

MFZB 

všechny recenze uživatele

Takže, čo napísať k tomuto. Asi toľko, že dalo sa, ale žiadna sláva teda. Samozrejme s Bláznivou strelou z 90-tych rokov nemal tento film nič spoločné, dosť nechápem distribútora, odkiaľ berie takéto názvy... A už sa neviem dočkať ako to TV JOJ uvedie ako megafilm pod názvom Bláznivá strela 4, ale o tom niekedy inokedy. Čo sa filmu týka, tak ako komédia to bolo dosť slabé a skôr trápne ako vtipné, ale na jeden krát pozeratelné. Toto je film, si myslím pre amerických teenage. a slovenskému divákovi nemá moc čo povedať. Ale tak na zabitie nudy je fajn. U mňa teda dve hviezdičky, ale potešili ma tu zombies (asi na okorenenie), takže dávam tri. Každopádne nikdy viac. ()

Reklama

AxelWers 

všechny recenze uživatele

K prvým trom Bláznivým strelám som sa vyjadril len veľmi stručne, tam netrebalo písať nič, všetky tri filmy boli výborné. Ale k tomuto paškvilu niečo napíšem. Najprv sa čudujem, prečo sa u nás tento film distribuoval pod názvom, ktorým ako keby naznačoval, že má niečo spoločné s Bláznivými strelami Franka Drebina. To je omyl číslo 1. Tento film je na míle vzdialený od pôvodných filmov a humoru je tu pramálo. Omyl číslo 2 je ten, že Leslie Nielsen sa nechal nahuckať do tohto filmu a divák má sprvu dojem, že naozaj pôjde o pokračovanie Bláznivých striel. Nepôjde. A tretí omyl je ten, že tento film bol označený za komédiu. Nezachránilo to ani to, že sa vo filme objavilo niekoľko známych hercov. Ak ste fanúšikmi Bláznivých striel Franka Drebina, tak sa tomuto filmu vyhnite širokým oblúkom. Dám 1* za asi 5 minútovú scénu z Afganistanu, ktorá humorom pripomínala prvé tri filmy, ale tam to končí. Nebyť toho, tento brak by letel do odpadu! ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zucker má svá nejlepší léta už tak 20 let za sebou, ale stále si myslí, že diváka pobaví to stejné, co bavilo před 30 lety. Nová "Bláznivá střela" (český název absolutně nesmyslný, vyjma přítomnosti Leslieho Nielsena) je parodií na Michaela Moorea a vlastně celou Ameriku a nabízí pár slušných vtípků a kopu trapnosti. ()

RedDuck 

všechny recenze uživatele

Tak toto by si režisér na začátku kariéry asi nedovolil, nadělal by si v Hollywoodu dost nepřátel a je třeba si jeho odvahy natočit veskrze politicky angažovaný snímek vážit. Je to hodně velká prdel (a tím nemyslím onu Melounovu), ale také se dotýká mnoha témat z konzervativního pohledu což jinde neuvidíte. Těch památných momentů je mnoho (teroristi, Kuba, radikální křesťané, Hitler, liberální univerzity, ochránci lidských práv-zombie). Moore je zparodován dokonale, nicméně sranda z jeho tělesné postavy či jeho všudypřítomného fackování mi přišla už poněkud low. Vysoce interesantní snímek pokud jste trochu do americké politiky:) ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Podľa dátumu na náhrobku sa Michael Malone (Kevin P. Farley) narodil 20. apríla 1952. V ten istý deň, akurát v roku 1889, sa narodil aj Adolf Hitler. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama