Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (216)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Suburbicon je jako to městečko v poušti ze čtverky Indiana Jonese. Většina obyvatel by si zasloužila shořet v ohni pekelném a jen pro pár nevinných tu jsou ledničky s olověným pláštěm.. Clooneyho Fargo s příchodem vyšetřovatele pojišťovny sympaticky nabírá na intenzitě, ale je tam i spousta neobratných momentů k lítostivému zvolání: „Bratříčci, kde jste?“ Třeba když se chce kráčet ve stopách absurdity, ale chybí tomu ucelenost vzorů, nebo když se oběti chamtivosti a lží srovnávají s obětmi rasové nesnášenlivosti. Dejte mi do kávy místo smetany louh, ale příkoří od cizích se snáší o něco snadněji, než když je od těch, co vás mají chránit.. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tedy musím se přiznat, že od spojení bratrů Coenů (scénář) a George Clooneyho (režie a podíl na scénáři) jsem čekal všechno, jen ne to, že výsledný film bude tak trochu divný a ve výsledku i celkem nudný. Název Suburbicon by se dal volně přeložit jako ,,satelitní městečko" a ten název je vševypovídající - Suburbicon vypadá jako většina satelitních městeček... Dvě dějové linie - jedna až didakticky popisná ve smyslu rasismus je špatný...ááánnooo a druhá kriminální, kterou shazuje všudypřítomná nadsázka...prostě takhle ne, jako by všichni výše zmiňovaní tvůrci byli jen ve stylu Járy Cimrmana průkopníky slepých uliček...tudy ne, přátelé! A jestli to všechno měl být Clooneyho aktivismus, tak je to asi ta nejhorší z variant... ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Kdyby George Clooney míň posedával s křížovkama v kavárnách, s úsměvem popíjeje Dolce Gusto, jak se mě snaží přesvědčit reklamní bannery a místo toho se zahrabal pod peřinu se scénářem a snažil se ucelit například způsob vyprávění, tak by třeba alespoň každá scéna nevypadala naprosto odtrženě od zbytku filmu a neustále se neměnila nálada od bizarní komedie po historickou obžalobu. Vedlejší postavy by tam taky třeba nebyly jen kvůli jedné scéně a nevršily by se zápletky dříve než by byly definovány charaktery. Matt Damon by třeba mohl hrát něco jiného než postavu Williama H. Macyho ve Fargu, akorát v jiném zasazení. A hlavně, hlavně by to nevypadalo jako narychlo spíchnuté umělecké přiživení na aktuálních problémech USA, které musí být hlavně co nejdříve dokončeno, aby bylo aktuální i v době uvedení do kin. Což je věc, které se bohužel asi obávat nikdo nemusel. Ale on ne, flákač kavárenskej. Tak ať mu chutná. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé a nezábavné. Přesně takhle by se dal popsat snímek Suburbicon od George Clooneyho, jehož adaptace scénáře od bratří Coenů téměř ihned "zapadá" do filmového průměru. Za tento "stav" může především mdlá režie, která nabídne jen několik světlých momentů, takže zejména v první polovině budete docela často zívat. Naštěstí pak ale přijde polovina druhá, která se točí zejména kolem vražedné "vybíjené" téměř celého osazenstva, a právě v tu chvíli se dá na film Suburbicon vcelku obstojně dívat a relativně si ho i užívat. Jen škoda, že režisér nenasadil takové tempo hned od začátku a ve vetší míře. „I have to make decisions like what's best for the family.“ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednorozmerné postavy v sociálnej kritike? Prečo nie, ak je to retro v rozprávkovom štýle Nožnicovorukého Edwarda, na ktorého výtvarný štýl tak trochu Suburbicon nadväzuje, alebo Coenovic vtipnej gangsterky, na ktorú je ale zase výsledok až príliš temný a málo vtipný. Myšlienky sú tak vo výsledku podané pomerne polopatisticky, čo by zase nevadilo, ak by bol film pevnejšie scenáristicky a režijne uchopený. Dobre sa mi naňho pozeralo, nič som vopred nezisťoval, takže aj zásadný zvrat ma dosť prekvapil a aj následné udalosti. Že sa bude kaziť všetko, čo sa môže, asi nikoho neprekvapí. 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • Film je voľne založený na incidente z roku 1957 v Levittowne, kde sa černošská rodina prisťahovala do belošského prostredia, čo viedlo k rasovo motivovanému obťažovaniu a násiliu voči rodine. (Scraffy)
  • Vo filme si pôvodne zahral aj Josh Brolin, jeho scény však neskôr vystrihli. (classic)
  • Bratři Coenové napsali scénář k filmu už v roce 1986. George Clooneyho si jako režiséra vyhlédli v roce 2005. (PaTeXx)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama