Reklama

Reklama

Osamělý jezdec

  • USA The Lone Ranger (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Starý indiánský válečník Tonto vypravuje malému Willovi příběh o tom, jak se z muže zákona Johna Reida stala legenda spravedlnosti. John se vrací po letech na právnické škole vlakem do svého rodného města Colby v Texasu. Netuší, že ve vlaku jsou převáženi dva vězni - indián Tonto a násilný vrah a lupič Butch Cavendish, kterého chytil Reidův bratr Dan, místní šerif. Jenže vlak je napaden desperáty, ti Butche vysvobodí a vlak pak vykolejí. Tonto i John se z trosek zachrání a John trvá na tom, že indián musí být postaven před řádný soud. John se proto rozhodne pomoci svému bratrovi. Se šesti pomocníky šerifa vyrážejí po Butchově stopě. Parta pronásledovatelů je vlákána v průsmyku do pasti a všichni až na Johna jsou zabiti. Zachrání ho indián Tonto, který za pomoci magie muže na pokraji smrti promění v Osamělého jezdce. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 246)

gipper 

všechny recenze uživatele

V tomhle kousku se sešlo hned několik filmů.. tak trochu Tenkrát na západě, Piráti z karibiku atd. Ovšem praštěnej indoš v podání Johnyho Deppa mě bavil, ikdyž byl možná až příliš podobnej Jacku Sparrowovi. Co mě tak nějak zklamalo byl groteskní závěr filmu. Jakmile se rozjely ty dva vlaky a všechny hlavní postavy začaly přeskakovat z jednoho na druhej, nějak ne a ne se dobrat konce.. Ale odpočala jsem si u toho hezky a jak se objevili na scéně zajíci, tak jsem se i neskutečně nasmála :o) ()

Elassar 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení, které je lepší než poslední tři Piráti (pokud jsou tedy celkově čtyři). Film si na nic nehraje, je to především popcornovka, jak má být - akce, vtip, fajn hudba. Mouchy ve scénáři mi nijak extra nevadí, myslím si, že kdybych chtěl vidět dokonale sestavený film (scénář, děj, sled scén), tak bych nejspíš ani do kina nechodil na takový snímek, který se ani takto neprezentoval (proto moc nechápu lidi, kteří kritizují tento film po stránce logiky atd., přičemž, jak jsem již psal, film si nehraje na Nolanovky, Finchera apod.). Překvapením je hlavně, protože jsem čekal pouze nepovedené Piráty v poušti, ale místo toho jsem se dočkal zcela autonomního filmu, který disponuje fajn herci (Hammer to zvládl parádně, Johny si u mě polepšíl, protože i když to byla jeho typická - dnes již krapet nudná- herecká póza, dokázal mě i tak ní bavit, no a Wilkinson a Fichtner- to jsou parádní záporáci.). Sečteno a podtrženo = skvělá akční a vtipná zábava za 4/5. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přepálená stopáž, stačí vidět úvod a konec, takže přibližně za vidění stojí asi tak 45 minut. Prvních 20 minut slibuje dobrý western, pak následuje nuda, kde nefunguje ani pokus o komedii ani podivná postava Deppa, pak závěrečná akční scéna na vlacích je dost dobrá. Slabým tržbám v kinech se vůbec nedivím. ()

Kada80 

všechny recenze uživatele

Film má pro mě 3 nedostatky - 1.NUDA - chvilkama jsem se nudil,ale záběr na Deppa to vždy na poslední chvíli zachránil. 2.HLAVNÍ HRDINA - Armie Hammer mi neseděl,jeho roli osamělého jezdce jsem mu prostě nevěřil. 3.DÉLKA FILMU - Kdyby to bylo tak o 40 min kratší vůbec bych se nezlobil. Škoda no ,takhle jen 65% ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Keď sa dajú dokopy Verbinski a Johnny Depp,tak nám musí byť jasné akým smerom sa príbeh bude uberať a akým štýlom bude natočený.V príbehu tu žiadnu logiku nehľadajte,lebo žiadna tu nie je-niečo podobné ako u Piráti Karibiku .Mne to osobne nevadilo,ale čo mi vadilo bola príšerne dlhá minutáž-ktorá by si zaslúžila poriadne prestrihať cca.o 1hod,samé zbytočné scénky a tupé dialógy,s čím som mal problémy vôbec film dopozerať.Na druhej strane čo ma potešilo boli scénky s vlakom a biely kôň-kde tu je zjavná inšpirácia od Winnetoua. Čo sa týka hereckých výkonov tak JOHNY štandardne skvele dobre odvedená práca a to sa týka aj žien.Ale, čo sa týka Hammera nemôžem si pomôcť mne tento herec vôbec nesedí.HOD:63%.PS: neviem ako to bolo v KINE,ale ja doma som mal strašný CZ-dabing. ()

Anthemis 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré, jak by se mi líbilo. Vlastně dost jiné, než jsem čekala... Ale jako odreagování na večer tak akorát :-) ()

oiuoiu 

všechny recenze uživatele

Depp v pohodě, Sparrowa nekopíruje - Tonto je tragická figura, dalo by se říct. Pan Verbinski želbohu v nepohodě. Se nijak nevyrovnal se skutečností, že točí o genocidě. Vůbec nijak, výsledkem je nijaký příběh, který tudíž nudí. Veliká škoda. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Produkce se musela dlouho snažit, aby vyrobila za tolik peněz takovou nekonečnou, čirou a hmotnou nudu. Občas potěší Johny Depp, ale při sebevětší snaze se toto zběsilé potácení mezi hrdinským příběhem a komedii nelze zachránit tím, že se vsadí na jednoho komedianta. ()

czema 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi to a nedělám si prdel. Tohle prostě už patří k johnnymu a verbinskimu. Western 5*****,Dobrodružný 4****,akční (některé krkolomné pády se mi moc nelíbily, nebyly realistické, třeba pád z vlaku nebo johnnyho pád z mostu na stříbro)3***, komedie 5*****. Ano příroda je někdy divná a proto je tak krásná. ()

lacerta 

všechny recenze uživatele

Což o to, Depp byl dobrej. Ale tak nějak to vypadalo, jako by si Jack Sparrow vzpomněl, že je vlastně indián. Jiná postava, než Tonto mi nijak zvlášť v hlavě neuvízla. Je to taková oddechovka na léto, když letos frčí ty westerny. Ale nějak se mi zdálo, že to začalo na ničem - pokračovalo kamsi a mělo to prostě pár děr v příběhu. Ale zasmála jsem se. Určitě je to osvěžující doplnění klasických letních weternů. ()

nikinikiniki 

všechny recenze uživatele

V dnešní době by neměli vůbec točit něco jako western, protože to se naprosto nemůže vyrovnat takovým peckám jako je Sedm statečných nebo Hodný zlý a ošklivý. Rádoby vtipný Johnny Depp mi vůbec nepřišel vtipný, většina akčních scén byla naprosto nemožná například skok s koněm ze střechy nebo scény s vlaky. Akorát ta příroda byla krásná. ()

DekaDance 

všechny recenze uživatele

Bacha na spoiler! Blbej bílej kůň, šerif, kterej nemá ani zbraň, žena, která miluje někoho jinýho, než svýho manžela (otcovství dítěte celou dobu nejistý), indián z muzea, kanibal, stříbrokop a spousta prachu si zadělali na dvouhodinovou "zápaďáckou" komedii. Nojo, hodnocení tohohle filmu zdá se být v průměru nižší, by mě zajímalo proč. A nebo ne, mě se to líbí, a jestli to mělo vypadat jinak, mělo být něčemu míň podobný, někde mělo být míň zubů mi je fakt VyVíteKde. ()

Dexter666 

všechny recenze uživatele

Fuu... šialený guláš. Zamyslel sa nad tým niekto, kým to pustili von, či bude chutiť aj divákom? Toto lieta od seriózneho westernu na jednom okraji až po totálnu autoparódiu na strane druhej. Film asi nemôže byť o všetkom a na všetky spôsoby, aby na seba zarobil. Tu sa Disney pekne prepočítali... A čo sakra mali znamenať tie zajace?! ()

Rodriguess 

všechny recenze uživatele

Mna to naramne bavilo, Depp a Hammer v akcnych scenach k tomu kopec humoru, obcas nie az tak vydarenemu ale inak super filmovy zazitok. ()

paradoxman 

všechny recenze uživatele

Bylo to strašně dlouhé! Navíc jeden z hlavních představitelů má hlas jako Klingon a druhý, ač s mrtvou vránou na hlavě, se zapomněl v Karibiku... jenže, co víc můžu vytknout filmu, který obsahuje kromě jiných šíleností i masožravé králíky? V podstatě nic. A naopak musím něco vyzdvihnout. To něco je na první pohled neviditelná úcta k původním obyvatelům a při závěrečných titulcích nevyřčená omluva za následky činů bledých tváří. U snímku podobného zaměření věc vskutku nečekaná. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica bola výborná. No Johnny nebol ojedinele originálny ale len vysával Jacka Sparowa. Ale celkovo sa mi to páčilo. No v druhej polovici to už bolo ako na hojdačke. Sklamanie pre mňa boli hlavne akčné scény, ako napríklad Tontov tridsať metrový skok na kopu striebra. To sa hodí tak na Stathama. Ale celkový dojem z filmu je dobrý. ()

aannemer 

všechny recenze uživatele

Dávám 4 a půl a kdyby to nebylo tak natažené, dal bych i pět. Film pro mě představuje nejen parodiální předvedení hlavního tématu zločin a trest, ale především připomenutí nesmírné a dávno zapomenuté tragédie celého indiánského pokolení versus bílá "civilizace". ()

Související novinky

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

Režisér Pirátů z Karibiku našel nový projekt

03.03.2021

Gore Verbinski (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) natočil svůj poslední film v roce 2016, Lék na život stál nějakých 40 milionů dolarů a v kinech vydělal 26. Ještě předtím stál režisér za… (více)

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

V pravé poledne čeká remake

V pravé poledne čeká remake

17.09.2016

Westerny v posledních letech slaví opatrný comeback. Opravdová kuráž vydělala 252 milionů dolarů, Nespoutaný Django si došel pro 424 milionů a za úspěch se dá považovat i 155 mega, jež nastřádala… (více)

Reklama

Reklama