Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (403)

annevelyn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době byl natočen snímek, který obsahuje alepoň malou kapku inteligentního anglického humoru, který se obejde bez trapných hemžení před kamerou. Důvtip a provedení celého filmu nezastíní ani občas trochu zvláštní herecké obsazení (B. Banes) zato však překypuje skvělými hereckými výkony (C. Firth). Zkrátka film, nad kterým s úsměvem vzpomenete na staré etiketou upjaté zlaté časy. ()

krell 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná a pohodová komedie, plná anglického humoru. Určitě se nebudete popadat za břicho smíchy, ale úsměv z vašich tváří nezmizí po celou dobu filmu. Moc milé. ()

Jasmín 

všechny recenze uživatele

Bohužel , namlsán velmi slušným hodnocením, jsem byl velmi zklamán. Vůbec mě to nechytlo, bez šťávy odvyprávěný příběh z anglického venkova o jedné rádoby snobské rodině. Anglický humor zastoupil pouze Firth na začátku a pak byl ještě dobrý ten Kankán. "Humornou" scénu s psíkem naprosto zabily jejím opakováním - po třetí se tomu samému už člověk opravdu nezasměje, naopak. Navíc ani ta Jessica Biel není bohužel můj typ... a to jak to celé přibližně skončí, se dá minimálně tušit už od začátku. ()

Agora 

všechny recenze uživatele

Vtipná anglická konverzační komedie, to jedovaté špičkování je skvělé, ten snobismus! Obzvlášť vyniká K.S.Thomasová, Colin Firth nezvykle zanedbaný, ale sympaťák, moc se mi líbil typicky anglický komorník. ()

Yossaretix 

všechny recenze uživatele

Skvělé dialogy, výborná satira po anglicku, mistrovské herecké výkony vlastně všech, hlavně Kristin Scott Thomasová a Jessicy Bielová, Kris Marshall v úloze sluhy byl taková třešnička, námět byl vlastně už mnohokrát zpracován, ale zde všechno sedí a humorně-romanticky baví celý film. ()

Raviola 

všechny recenze uživatele

Miluji anglický humor. A tenhle film je ho prosycen... Doporučuji. Není to film pro každého, ale kdo miluje anglickou klasiku, tak tímhle kouskem určitě nepohrdne.... ()

kirrana 

všechny recenze uživatele

"Jsi Angličanka! Předstírej." Nie som Angličanka a ani nemusím predstierať nadšenie z tohto filmu. Hneď na úvod padá jeden vtip za druhým, jedna ošemetná situácia strieda druhú. Takto krásne plynie prvá polovica filmu. Potom príde dráma a hádky, kde to nad vodou držia, podľa mňa, iba sluhove hlášky. Nebyť toho zvláštneho prechodu od komédii k dráme, bolo by to lepšie. Ale vďaka strapatému Colinovi Firthovi, Jessice Biel, služobníctvu a záverečnému tangu je to stále za 4* :) ()

Bada2302 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu vlastne ja nemám čo vytknúť. Krásne anglické vidiecke prostredie a skvelá zápletka - stretnutie so svokrovcami. Sarkastický Colin Firth a prvýkrát neiritujúca Jessica Biel. Všetky správne ingrediencie na úsmevný, letný film, taký, ktorý si rada pustím znovu a znovu. A britský humor je the best! ()

foxxxxy 

všechny recenze uživatele

Larita mi nepřinesla jen zábavnou komedii, nýbrž i neodolatelně pravdivé poselství - člověk nesmí zamrznou na místě, musí mrznout a tát, jako voda =) ()

Herbert007 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film s (pro mě) až překvapivě suverénní a přesvědčivou Jessicou Biel. Supervýkon Colina Firtha tolik nepřekvapí, to je tutovka :-) ()

linsi 

všechny recenze uživatele

Po prvních cca 15min jsem si říkala, že to bude opět ten ohraný scénář - snacha vs. tchýně a to mě nijak nenadchlo. Zbylých 80min jsem se rozhodla shlédnout jen proto, že mě zajímalo, jestli Larita skončí s Jimem. A za to jsem moc ráda. U filmu jsem se pobavila, oblíbila si sluhu, utvrdila se v rozhodnutí nevdávat se a nakonec jsem se dočkala svého - Larita odjela s Jimem... Mimo to, Larita byla opravdu okouzlující a navíc u mě, příznivkyně eutanazie, zabodovala tím, že byla schopná ukončit přežívání svého muže. Taky se mi líbila hudba. A to tango bylo prostě dokonalé. Tož, já jsem s tímto filmem naprosto spokojená. ()

MannyBianco 

všechny recenze uživatele

Tenhle film neni nic extra, avšak je tak obyčejný, až je skvělý! Anglie pár let po válce, tradice a spořádaný život (alespoň na veřejnosti). Avšak na každém se vždy něco najde, jak to tak v životě bývá. Příběh neni nic moc, ale přece v něm je něco, co diváka zaujme. Ta obyčejnost a reálnost. Postavy a jejich charaktery, jsou více než přesvědčivě napsané a hlavně zahrané. Celkově bych to shrnul na 3*, jenže to by tam nesměl hrát Colin Firth, Kris Marshalla a Katherine Parkinson, jenž si mě získali jako herci již v předchozích filmech a seriálech. Hlavně jsem se těšil na Krise Marshalla a.k.a. Nick Harper z Moje rodina či student farmaceutiky v Horší než smrt. A samozřejmě hvězda přibyla i za krásnou Jessicu Biel, která zde vypadá opravdu k nakousnutí. :) ()

Reklama

Reklama