Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Předposlední díl série Drsného Harryho a už se pomalu blíží čas jeho odpočinku. Je to škoda, protože Suddent Impact nenabízí zrovna blbý příběh, ale jeho podání je daleko za očekáváním. Finální až westernovský příběh Eastwooda už tak moc nezachrání. Kdo neviděl v mládí, dneska pohrdne. Ani hlášky (snad kromě restaurace?) nejsou dobré a nostalgie nezachrání vše. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování Násilníka se příliš nevydařilo. Nelíbila se mi režie ani herecké výkony. Nikdy jsem moc nesledovala akční snímky, no a tady je více nesmyslných akcí a vražd než zajímavé filmařiny. Clinta jsem jako herce nikdy moc nemusela, ale jeho režie bývají občas zajímavé. Poslední jsem viděla film Richard Jewell, který je opravdu vydařený. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sudden Impact je nezvykle tragická, depresivní podívaná. Naštěstí je Harry pořád králem sarkasmu a jeho způsob trávení dovolené se svým psem nerozesměje málokoho. Mezi tradičně odpudivými záporáky zaujme zvrácená vulgární Vlasta Parkanová, která naštěstí dopadne tak, jak by se to mělo stát i v reálu. Pořád přemýšlím, jestli jí taky ustřelili koule. :-) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat SPOILERY! Ono udělat čtvrtý díl "dirty harry" série o tom, že Clint vlastně narazí na ženskou kopii sebe samého, mohl být zajímavý nápad. Bohužel trošku ztroskotává na nataženosti snímku (112 minut je pro tento příběh fakt moc) a stává se z něj jen průměrná zábava, ve které nezklame jediná věc - Clint Eastwood. Ale teď mám na mysli jeho hereckou stránku, po stránce režisérské má (naštěstí) mnohem lepší filmy. Sudden Impact mi přijde, jako by byl rozdělen na více jednotlivých příběhů, které tak nějak zapadnou do filmu. Přeci jen, začínáme ve starém dobrém San Franciscu a v polovině filmu se najednou přemístíme do San Paula, kde čirou náhodou je i ona vražedkyně? Ale jakmile si na tohle zvyknete, tak zjistíte, že to je koukatelný film se super koncem. Bohužel, moc dlouhý film na takový příběh (jo, už jsem to psal, ale tohle je opravdu velká výtka). Zkrátka a dobře - 60 %. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se tedy vážně moc nepovedlo. Celý snímek i navzdory hutnému příběhu působí neuvěřitelně utahaným dojmem, hlášky Harryho už také nejsou co kdysi a akcí se tu nečekaně šetří. Je to vážně velká škoda, jelikož ve westernově laděném finále se zrcadlí všechno co na této sérii fanoušci tolik milují. Bohužel, tvůrci si to zřejmě uvědomili vážně až na poslední chvíli. Škoda. „Go ahead, make my day.“ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama