Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Clint sice hlaskuje jak o zivot, o prestrelky a mrtvoly neni nouze a pribeh taky nepatri k nejhorsim, ale stejne se jedna asi o nejslabsi film ze serie o Harrym. Stejne jako u Magnum force ma totiz film prestrelenou delku ke dvoum hodinam a tudiz se film misty lehce tahne. Ale zaverecnej nastup Harryho ve stinu s naprosto ultimatnim kanonem nemel chybu, skoda, ze takhle cool natocenejch scen tu neni vic. Slabsi 4*. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

My vás odsud nenecháme jen tak odejít, chlapci. - Kdo je to my, ty sráči? - Smith, Wesson a já! První osmdesátkový Dirty Harry, ale stále solidní podívaná, která dokáže opakovaně bavit. Clint Eastwood se tentokrát ujal i režie (pošesté v kariéře) a Callahanův Magnum 44 opět zacílil přesně. P.S. Navíc se vrátil skladatel Lalo Schifrin, takže pro nás, skalní fans série - velká lahůdka. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda hneď hore za nostalgiu. Teda takto násilný film, ktorý som videl ako dvanásťročný, vám v tom veku na príjemných snoch nepridá, ale aj tak, ono sa to ťažko popisuje. Škoda, že Callahan sa zoznamuje s hlavnou obeťou až niekedy v polovici filmu, ale zase máme dosť možností sa zoznámiť s gangom, pri ktorom pôsobí pojem jednorozmerné postavy ako podrobná štúdia zložitej rozpoltenej mysle. Inak je to drsné ako tá správna Callahanovka a vôbec sa to nesnaží tváriť, že okrem klasického revenge je to aj moderný western... viď záverečný Clintov nástup na scénu. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Smith and Wesson... and me. Swell. Clint s velkou bouchačkou počtvrté ztrácí veškeré oslí můstky mezi scénami a jde už jen o to, jak krutou hlášku Clint z plátna vycedí a kolik drsných ksichtů u toho hodí. A když se mlátí ženský a střílí negři, starý dobrý Harry pořád baví. Už to ale není taková zábava se na to dívat skoro dvě hodiny. [Přesná stopáž: 112 min] ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Čtvrtý a zdaleka nejlepší část, kde máme „drsného Harryho“, coby svérázného poldu, který svou nekorektností k zákonům řeší případy a napjaté situace po svém! Po x letech jsem začal s touto sérií. První počin nesoucí název Drsný Harry mě bavil, ale úplně nenadchl. Druhý díl mi teda přišel úplně mimo, dost jsem se nudil a třetí díl byl takový rozporuplný, ale toto? Nemůžu najít nic, co by mi vadilo. Clint Eastwood hraje postavu Harryho naprosto přesvědčivě, tak drsného a nahláškovaného jsem ho snad ani v prvním snímku nezažil. Úvod u soudu je dobrý, poté přestřelka v kavárně, která mi trochu připomene přestřelku v bance z původního filmu. Nutno uznat, že technická stránka se zde opravdu vylepšila – na přestřelky se pěkně dívalo. Film má i spoustu nadlehčených momentů, třeba způsobení infarktu jednoho grázla za což není odpovědný nikdo jiný než ten nenapravitelný Harry, scénky s čoklem, který se každou chvílí pomočí nebo vykálí. Je toho opravdu dost, takže do cca první půle filmu tu máme opravdu zběsilé tempo. Sedl mi i příběh, jehož velkou část zde má herečka Sondra Locke. Ta její dějová linie je opravdu zajímavá. Žena, která se po letech mstí grázlům, co jí kdysi udělali ze života peklo …. Nesouhlasím s tím, že v druhé půlce filmu je slabší tempo, to ani náhodou. I finále mi přijde celkem napínavé, i když už ne tak nepředvídatelné. Cením si i toho, že zde bylo především ze strany hlavní postavy Harryho velký počet zabitých. Líbila se mi i filmová hudba, která se v jistých pasážích hodila. Co k tomu víc dodávat? Pecka! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)
  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)

Reklama

Reklama